Ердоган вважає Мустафу Кемаля, а не Абдуль-Хаміда прикладом у відношенні Палестини!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

За участю президента Туреччини Реджепа Ердогана відбулась церемонія вручення дипломів і передача прапору в Університеті національної оборони.

В своїй промові перед випускниками Ердоган зробив наступні заяви: «Як ми можемо повернутись спиною до аль-Кудсу, де протягом чотирьох сторіч наші предки правили у мирі, спокої і процвітанні? Як ми можемо закрити очі на палестинську землю, за яку бився Газі Мустафа Кемаль, щоб запобігти вторгненню ворога? Що робив Газі Мустафа в Бенгазі, чому він туди пішов, чому бився? Цей крок був з причини любові до Батьківщини» («Independent Turkish», 30.08.2024).

Коментар:

Опір хороброго палестинського народу — незважаючи на триваючу війну, страждання і пригноблення — поставило Америку і єврейське утворення у скрутний стан, а також розкрило істинне обличчя правителів в мусульманських країнах. Не залишилось жодної маски, яка б не була зірвана, і жодного зрадництва, яке б не було розкрито. Мусульмани усвідомили, що лідери 57 країн-членів Організації ісламської співпраці не варті і одного халіфа. Для багатьох була розкрита брехня і лицемірство президента Ердогана, який десятиріччями намагається узаконити єврейське утворення, особливо такими заявами як «Єрусалим — наша червона лінія»! Більше жодне «героїчне» гасло не зможе приховати його зрадництво. Іранський режим, який заявляв, що «Ізраїль» повинен бути стертий з карти», почав спостерігати за знищенням Гази з карти світу і не втрутився під приводом того, що «ХАМАС» не повідомив йому про операцію «Наводнення аль-Акси». Ердоган дозволяє азербайджанській компанії «SOCAR» забезпечувати єврейське утворення нафтою через територію Туреччини, він повністю втратив довіру Умми після свого явного зрадництва.

Палестинський і турецький народи обурені правителями, які віддали синів Умми на розправу сіоністським вбивцям. Відносини між правителями і Уммою досягли точки, про яку згадав Посланець Аллаха ﷺ:

وَشِرَارُ أَئِمَّتِكُمْ الَّذِينَ تُبْغِضُونَهُمْ وَيُبْغِضُونَكُمْ وَتَلْعَنُونَهُمْ وَيَلْعَنُونَكُمْ

«Найгірші ваші імами — ті, яких ви ненавидите, і вони ненавидять вас, ви проклинаєте їх, і вони проклинають вас» (Муслім, Тірмізі).

Розкол і ідейний розрив між Уммою та її правителями особливо проявився в Туреччині, що призвело до поразки Ердогана на місцевих виборах, оскільки велика кількість людей просто не прийшла на виборчі дільниці. Усвідомивши після виборів, що його порожні промови про Газу не увінчались успіхом, Ердоган почав шукати для себе новий вихід. Сьогодні новим напрямком правлячої партії стало вихваляння кемалізму і прославляння Мустафи Кемаля по кожному питанню, перегортаючи факти з ніг на голову, при цьому ображаючи переконання мусульман, як це робили кемалісти.

Ситуація дійшла до того, що голова Управління по справам релігії прочитав дуа за Мустафу Кемаля, який відомий своїм атеїзмом і скасуванням Шаріату. А мусульман, які говорять, що за Мустафу Кемаля неможна читати дуа, арештовують і кидають у в’язниці! Політика уряду, який схиляється до кемалізму, зайшла настільки далеко, що після церемонії випуску в Університеті національної оборони, на якій був присутнім Ердоган, група лейтенантів, піднявши свої шаблі, промовила текст арамейської клятви, після чого почала скандувати: «Ми — солдати Ататюрка!». Зазвичай це гасло використовували прибічники переворотів для ображання і залякування мусульман.

І на цьому низка дивин і зрадництв не закінчується. Ердоган використовує у якості прикладу Мустафу Кемаля, який відступив з сирійсько-палестинського фронту після того, як допустив взяття у полон 75 тисяч своїх солдатів, щоб вони не бились проти британців. Ердоган не бере приклад з Абдуль-Хаміда, який захищав Палестину, ризикуючи своїм життям, щоб не допустити її окупації і масових вбивств. Насправді, він чудово знає, що саме Мустафа Кемаль передав Палестину британцям. Після капітуляції територія, з якої відступив Мустафа Кемаль в Сирії, стала кордоном Турецької Республіки, як нібито з британцями про це було домовлено заздалегідь. Незабаром після цього Османський Халіфат був скасований, і була підписана Лозаннська угода, а євреям була надана земля в Палестині, як і обіцяли британці.

Незважаючи на ці факти, Ердоган не гребує використовувати кемалізм в палестинському питанні, аби тільки догодити кемалістам. Але позиція мусульман, які досі підтримували Ердогана в палестинському питанні, схожа на позицію султана Абдуль-Хаміда, яки й відкинув брудні гроші сіоністів і віддав перевагу померти, аніж віддати хоча б п’ядь палестинської землі євреям. Ердоган займе своє місце в історії так, як він на те заслуговує. Він увійде в історію як лідер, який надав логістичну підтримку вбивцям, які коять геноцид, провів спільні навчання з американським авіаносцем, який прийшов до регіону для єврейського утворення, а потім дозволив йому пришвартуватись в порту Ізміру. Ердоган віддав перевагу бути солдатом Мустафи Кемаля, а не солдатом Ісламу, він упустив можливість очолити Умму в ході операції «Наводнення аль-Акси» і зайняв місце в рядах тих, хто зазнав збитку.

فَأَذَاقَهُمُ اللهُ الْخِزْيَ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَلَعَذَابُ الْآخِرَةِ أَكْبَرُ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ

«Аллах дав їм вкусити ганьбу в мирському житті. А мук в Останньому житті, безперечно, буде іще більше, якщо б вони тільки знали!» (39:26).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Амін Йилдирим
13 Раби уль-авваль 1446 г.х.
16 вересня 2024 р.