Маска Ердогана скинута, яка наступна?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган 30 серпня 2024 року заявив: «Ми не можемо відвернутись від аль-Кудсу (Єрусалим) і Палестини, ми не можемо мовчати про несправедливість, яку «Ізраїль» коїть з жителями Гази. Ми не робимо відмінностей між Стамбулом і благословенним Єрусалимом, ми не робимо відмінностей між Газою і Газіантепом». Він також додав: «Наші озброєні сили виконують свої задачі в Сирії, Іраку і Сомалі на вищому рівні, вони є гарантією безпеки і незалежності нашої країни і національної єдності».

Коментар:

Ердоган, ти досяг такого рівня лукавства і зневаги до людей, що став об’єктом глузувань і знущань навіть з боку тих, хто раніше вихваляв тебе і підносив! Ти дійсно думаєш, що своїми явно брехливими промовами можеш продовжувати обманювати людей і вимагати їх підтримки?! Як можна вірити в твої ствердження про те, що ти не будеш мовчати щодо несправедливості по відношенню до жителів Гази, у той час як ти вже майже як рік спостерігаєш, як євреї окупували сектор Газа і перетворили його у пустелю, вбиваючи і калічачи мужчин, жінок, старих і дітей?! Після 11 місяців вбивств і страждань двох мільйонів мусульман що іще ти будеш ігнорувати?!

І потім ти з повною нахабністю заявляєш, що не робиш відмінності між Стамбулом і аль-Кудсом, між Газою і Газіантепом?! Якщо сприймати твої слова буквально, то їх можна зрозуміти так: якщо Стамбул піддасться військовому вторгненню з боку єврейського утворення, то ти будеш спостерігати за цим здалеку, як ти спостерігаєш за аль-Кудсом протягом багатьох років. Якщо єврейські солдати увійдуть до мечеті Айя-Софія, Фатіх, Султанахмет чи Сулейманіє, ти будеш спостерігати за цим так само, як спостерігаєш за євреями, які багаторазово оскверняли мечеть аль-Акса. А якщо вони захоплять Газіантеп, то ти будеш спостерігати за цим із Анкари, як ти спостерігаєш за тим, як знищується Газа. Ця ситуація схожа на історію Нерона, який — як повідомляється в історії — сидів на пагорбі і спостерігав, як його столиця Рим згоряє.

І іще більш обурливим є те, що ти хизуєшся в своїй заяві тим, що турецькі війська «виконують свої задачі в Сирії, Іраку, Лівії і Сомалі на вищому рівні», як нібито ти глузуєш над жителями Гази і усієї Палестини. Ти ніби знущаєшся над усією Ісламською Уммою, показуючи, що твоя армія здатна досягти будь-якого куточка світу, щоб догодити інтересам Америки, але вона не здатна скеруватись до місця Ісри і Міраджу, до першої кибли мусульман і Благословенної землі!

Газа! Як же ти викриваєш! Але як боляче, що для розкриття лицемірства, обману і зрадництва вимагається жертва мільйонів мусульман. Протягом багатьох років ми розкриваємо людям брехливість промов цієї людини, Ердогана, і доводимо, що він — один із зрадників, який не перетинає червоні лінії міжнародного порядку, а навпаки, працює на його благо. Ми бачили, як його обдурені прибічники вихваляли його і вважали, що він — султан Умми, який приведе її до перемоги, зміцненню і пошани. Але коли почалось знищення Гази Ердоган не зробив нічого, він навіть не вислав єврейського посла і не зупинив торгівлю з єврейським утворенням. І ось тепер, після шоку і розчарування, його колишні прибічники говорять: здається, цей чоловік — не менше зрадник, аніж його попередники і сучасні правителі в мусульманських країнах.

О мусульмани! Ви довгий час покладались на арабського шарлатана Абдель Насера, агента Америки, ви жертвували своїми життями заради нього, поки він не показав своє істинне обличчя. Потім ви почали покладати надії на Іран і його революцію, але їх істинне обличчя так само розкрилось і ви побачили, що Іран перебуває у сфері Америки, а його ракети нічим не нашкодять єврейському утворенню. Потім ви поклали надії на наступника Мустафи Кемаля в Туреччині — Ердогана, але Газа зняла з нього маску. О мусульмани! Чи не час вам усвідомити, на який політичний проект ви можете покладатись, будувати свої надії і присвятити усю свою енергію? Безперечно, це проект по відновленню ісламського образу життя за допомогою встановлення держави, яка є вірною Аллаху, Його Посланцю ﷺ і віруючим. Ця держава буде заснована виключно на законах Шаріату, а на шляху Аллаха вона не буде страшитись міжнародної системи та їх крупних армій. Всевишній Аллах сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад Касас
9 Рабі уль-авваль 1446 р.х.
12 вересня 2024 р.