Що для мусульманина, якщо інший мусульманин йому не брат?

Статті
Друкарня

Хвала Аллаху, мир і благословення  Посланцю  Аллаха.

Сказав Всевишній:

إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ

“Воістину, це ваша релігія — релігія єдина. Я ж — ваш Господь. Поклоняйтесь же Мені!” (21:92)

Мусульманин відчуває себе частиною ісламської Умми у благий час, як місяць Рамадан, Ораза-байрам, дні Хаджу, Курбан-байрам, і не встигають завершитись ці дні, як мусульманин затверджується у почутті приналежності до цієї єдиної Умми. Також природно, щоб мусульманин любив мусульман із інших країн, радів їх радості, сумував від їх суму, відчував сильне бажання дізнатися про них, посидіти з ними, щоб обговорити питання, які його цікавлять, і скоріше за усе, це бувають питання, які є спільними для мусульман усіх країн і для жителів однієї країни. І природним буде, якщо першим питанням у будь-якій розмові між мусульманами стане питання про об'єднання ісламської Умми, яка живе у порочній реальності, яка нависала над Уммою так, що кров мусульманина та його країна, в якій править брехня, перестали мати будь-яку цінність!   

Це почуття приналежності до ісламської Умми, мільярдної Умми мусульман, це сильне почуття, яке дає мусульманину впевненість та дає йому відповіді на важливі питання та рішення про основу існування людини, життя та всесвіту, а також відповіді на питання, із яких мусульманин розуміє, що було до нього, що відбувається навколо нього у справжній час, і він працює для побудови свого майбутнього та розвитку ісламської Умми на основі релігії.  Для нього стає ясним усвідомлення його ролі у цьому житті як мусульманина - єдинобожника, якого створив Аллах Всевишній для поклоніння та несення відповідальності разом з його братами в усьому світі. Коли ж зникає це почуття, то мусульманин стає неохочим та несталим , “скептичним” в основах великої релігії, не розуміє, що він відноситься до кращої Умми, виведеної для людей, не розуміє змістів потужності та благородства Ісламу, не розуміє його ролі та місця у цьому житті і не знаходить рішення проблеми мусульман. Єдність ісламської Умми, джерело її сили та відмінності від інших спільнот у її ісламській ідентичності.    

Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

مثل المؤمنين في توادهم وتراحمهم وتعاطفهم كمثل الجسد الواحد إذا اشتكى منه عضو تداعى له سائر الجسد بالسهر والحمى

“Приклад мусульман у їх взаємній любові, милосерді та співчутті, як приклад одного тіла. Якщо одна його частина скаржиться, то тіло відкликається безсонням та лихоманкою”.  

Від Абу Муси аль-Ашарій (р.а.а.) передається, що сказав Посланець  Аллаха ﷺ:

المؤمن للمؤمن كالبنيان يَشُدُّ بعضُه بعضاً - وشبك بين أصابعه

«Мусульманин по відношенню до мусульманину, як дві будівлі, які підпирають одна одну — і з'єднав два пальці.

Трагедія сучасних мусульман у тому, що ця важлива приналежність до ісламської Умми відсутня, тому що зв'язок між людьми в одній країні та мусульманами у різних країнах не заснований на ісламській акиді і зв'язок між мусульманами послабшав, коли почалась взаємодія між ними у їх країні та за її межами не на основі Ісламу. Першою причиною цього стало те, що усі країни мусульман керуються законами капіталізму, які встановив невірний Захід-колонізатор, як, наприклад, конституції, які працюють,  на позбавлення ісламської Умми її релігії та послабленні цього священного зв'язку, щоб зруйнувати ідентичність ісламської Умми та погубити її. “Дозволяється” ж цій ідентичності проявити себе тільки у деякі певно визначені дні.   

Докази на те, що ця ідентичність знаходиться під ударом у порочній реальності та житті мусульман наступні:

Коли постяться усі мусульмани усього світу у місяці Рамадан, здійснюють хадж, то концепції єдності мусульман проявляються, але коли починається розмова про встановлення ісламської системи правління в єдиній Ісламській Державі, про існування виконавчої політики, єдиної для усіх мусульман, яка згуртовує їх в єдине слово під управлінням єдиного Халіфа, як наказав Аллах Всевишній, то це стає мрією та утопією! При тому, що тільки єдина Ісламська Держава здатна скасувати кордони та перешкоди між мусульманами, і тільки вона об'єднає їх на основі зв'язку ісламської акиди.  Тільки вона набуде успіху у поширенні Ісламу та несенні заклику у світ методом заклику до Ісламу та Джихаду.  Тільки вона підніме армії ісламської Умми для відторгнення ворогів та перемоги над ними. Хіба ідентичність ворогів ісламської Умми не єдина як народ невір'я та брехні?! Так у кого ж тоді є право на дещо інше аніж Ісламську Державу? Який режим краще аніж Халіфат, яким задоволений Аллах Всевишній? Так чому ж мусульмани не правлять по Ісламу в єдиній Ісламській Державі, яка береже їх недоторканість та ідентичність?  Це від того, що Іслам лякає кафірів та відштовхує політиків Заходу та їх маріонеткові режими у країнах мусульман, які борються з ним через порочні ЗМІ, тому що вони хочуть, щоб країни мусульман залишались від управлінням та впливом Заходу за допомогою тиранічних правителів, які правлять людьми вогнем та залізом! Вони хочуть грабувати багатства Умми за допомогою невдалої економічної системи капіталізму, яка працює на відсотках, після чого люди бідніють до стану голоду та позбавлень! Вони хочуть поширити порочність серед віруючих застосуванням своєї  гнилої соціальної системи, в якій взаємовідносини  між чоловіком та жінкою не відповідають законам шаріату та поширюють розпусту! Вони нав'язують нашим дітям навчальні програми під світською призмою, що змінює велику історію Ісламу, зменшують об'єми ісламської просвіти у книгах, нехтуючи нею, щоб утворити покоління, не пов'язане з ісламською акидою, у якого не буде ісламської ідентичності та приналежності до ісламської Умми, так щоб у нас не було прикладів командира Салах ад-Діна та халіфа Абд аль-Хаміда!    

Сьогодні мусульманин стає “мусульманином”, коли робить намаз і “не мусульманином”, коли звертається за рішенням питання до тагуту у відношеннях з суспільством та державою-пригноблювачем! І вороги мусульман  переконують цим життям, обманюючи деякими аргументами, найбільш важливі з яких це оманливий націоналізм та лояльність до батьківщині замість лояльності до акиди... тому було вирішено змінити ісламський зв'язок на національний та народний, і сказали, що Єгипет для єгиптян, Туреччина для турків, Палестина для палестинців, Сирія для сирійців, Пакистан для пакистанців і так далі, аж до того, що земля двох благородних святинь була названа королівством родини Саудів! Невірному Заходу-колонізатору вдалося реалізувати свої плани у розриві країн мусульман на кордони та перепони, які  він же накреслив, після чого встановив у цих порочних системах сторожових псів, які почали грати у патріотизм та націоналізм, щоб розпалювати розбрат  між мусульманами, щоб віддалити їх від Ісламу та пресікти зв'язок з ісламською акидою між ними, щоб вбити в них поняття єдиної ісламської акиди, як о правлінні по тому, що низвів Аллах Всевишній та обов'язок для кожної людини  слідувати цьому, як, наприклад, джихад та смерть на шляху Аллаха, одяг, який повинний бути по шаріату на мусульманках, заклик до Ісламу, так що у кожній країні  мусульман з'явились свої традиції та перекази , які суперечать шаріату, на тому виправданні, що мусульмани живуть у країні з “великою кількістю ідентичностей”. Як, наприклад, Судан, який переживає кризу ідентичності, а це ніщо інше як штучна політична криза, яка слугує інтересам невірного Заходу  у регіоні, питання з Єгиптом стосовно району по напряму “Халяіб ва Шаляліт”, криза з водою Нила, об'єднання з Ефіопією під приводом, що Судан Африканська країна в основі, у той час як аль-Башір особисто затверджував, будучи при владі, коли піднімав ісламські гасла, що буде сприяти приналежності Судану до арабського та ісламського світу! Було скоєно протиріччя з заявленою метою, щоб збити мусульман з пантелику та утворити кризу ідентичності у країні!   

Вони намагались зробити Судан тільки для суданців, потім розірвали його на шматки, від'єднав Північ від Півдня, так що Південь став для південців, а Північ для північан. Після чого на півночі розділили людей по племінній ознаці і стали ці “Джалій”, а той “Шайкій”,.. більше того, розділили на арабів та африканців! Але вони не араби і не африканці!      

А розплачуються за цей фарс невинні блукаючі люди у цьому світі, що втратили приналежність до цієї великої ісламської Умми, і Умма буде так і жити у кризі, доки не наступить Ісламська Держава, яку вони загубила! Почуття неповноцінності  та великий вакуум не уходять, доки не з'являється цей зв'язок! Відсутність Халіфату дозволила цим шкідливим змовам пройти та поширити заразу, тому що мусульманами було загублено те, що Іслам — це основа (мабда), у якій системи витікають із акиди та впорядковують життя з усіх боків, що це єдиний зразок відмітного життя для мусульман у будь-якому місці. Це єдиний божественний метод утворення зв'язку серед людей, систематизування їх стосунків, який виліковує їх проблеми, їх рани та зміцнює братські зв'язки та любов заради Аллаха між ними.         

Хіба мусульманину годиться не бути братом мусульманину? Хіба годиться людям не мати халіфа мусульман, який буде благородним, який бореться з несправедливістю та піклується про справи людей в Ісламі, щоб вирівняти їх життєве положення?

Ідентичність ісламської Умми не проявиться окрім як у її об'єднанні  на основі Ісламу, а це єднання не буде досягнуто, окрім як з побудовою Держави Халіфат, і тільки вона збереже ідентичність і буде зв'язувати мусульман на основі ісламської акиди і на основі віри в Аллаха Святого, і стане Умма кращою спільнотою, виведеною для людей.   
Сказав Аллах Всевишній:

كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللّهِ

«Ви є кращою із спільнот, яка з'явилась на благо людства, наказуючи робити схвалене, утримуючи від засуджуваного та вірячи в Аллаха” (3:110)

Тільки так віруючий відчуває приналежність до Умми і мусульманин займає у світі своє місце та свою роль, після чого його серце наповнюється заспокоєнням  і він відчуває задоволеність своєю Уммою та отримує вдоволення Господа світів.   

І нехай буде мир і благословення нашому господину Мухаммаду, його родини та сподвижникам багато разів!


Спеціально для радіо Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір
Ваша сестра Умму Ханійн
10 Рабіъ уль-авваль 1435 р.х.
11.01.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_32345

Головне меню