Революція Сирії на роздоріжжі

Статті
Друкарня

Революція в Сирії до цього дня продовжує ламати змови, організовані проти неї від сходу до заходу. До цього дня щирі сини Умми присвячують свої ночі і дні розкриттю цих змов і викривають змовників.

Як і не припиняє Америка плести найбільші змови проти революції, плести ганебні нитки, які, може, дехто і не бачить, але які не сховаються від свідомої частини Умми - від мусульман, які продовжують зривати плани Америки, викриваючи їх для тих, від кого вони залишилися прихованими з числа синів Умми (і зокрема - від повстанців). Можливо, останніми змовами є ті кроки, які висвітлюються в ЗМІ останнім часом - так званий американо-російський договір «про припинення вогню» (про припинення бойових дій), складений від імені глав двох держав, що брали участь в міжнародному зібранні з надання допомоги Сирії.

Двоє глав оголосили про свою спрямованість до створення умов для успішного політичного переходу влади в Сирії під керівництвом самих сирійців за сприяння ООН для полегшення повного втілення заяв, які пролунали в Мюнхені від імені міжнародного співтовариства з надання допомоги Сирії 11.02.2016, резолюції Ради Безпеки ООН № 2254 , заяв у Відні 2015 року і заяв у Женеві 2012 р. Сюди ж входить прийняття умов перемир'я в Сирії і пропозиція прийняти ці умови щодо припинення бойових дій в 00:00 GTM Дамаск від 27.02.2016. Це перемир'я не зачіпало «ІДІЛ», «Джабхат ан-Нусра» й інші «терористичні організації», список яких був визначений Радою Безпеки, хоча відомо, що сирійський режим ніколи не зобов'язувався дотримуватися цього перемир'я насправді. І він буде порушувати його постійно, і угрупованням, що погодилися з умовами перемир'я і увійшли в гру цих двох великих держав, не допоможе їх вчинок. Їх голоси не будуть почуті, як би сильно або слабко вони не звучали.

Держсекретар США Джон Керрі пригрозив, сказавши, що в разі провалу всіх «домовленостей про припинення бойових дій в Сирії і підписання політичної угоди, прийнятої ООН, ми можемо вжити більш агресивні дії, ніж просто розчленування Сирії». Керрі вказав у своєму зверненні під час слухання в Сенаті на те, що відсутність вироблення рішення кризи в Сирії за столом переговорів призведе до ймовірності повного руйнування цієї країни: «Я прекрасно розумію, що у випадку провалу домовленостей існує ймовірність розпаду всієї Сирії».

Складається враження, що Америка прийняла своє рішення стояти проти нас разом зі злочинним режимом Башара після того, як раніше прикривалася помилковими заявами про злочини сирійського режиму проти свого ж народу і про те, що Асаду необхідно піти, перш ніж укладати будь-які угоди з урегулювання сирійської кризи. Америка стала вести злочинну боротьбу проти нас, але не безпосередньо, а використовуючи свої ресурси в Ірані, його партії «Хізбалла», а нещодавно - і за допомогою брудної угоди з Росією щодо вбивства і витіснення будь-кого, хто протистоїть сирійському режиму в Шамі. Сьогодні, завдяки новій угоді з Росією, Америка хоче привести повстанців до переговорів зі злочинним режимом. Раніше вона сама називала його злочинним, а сьогодні називає терористом кожного, хто не погоджується йти з ним на переговори, а отже - такого можна вбивати і не враховувати в рамках перемир'я.

Також складається враження, що Америка чудово усвідомлює, що подібне перемир'я приречене на провал, а тому вона вже веде розмову про «План Б». Держсекретар США Джон Керрі згадав 23.02.2016, що його країна розглядає інші варіанти на заміну наявному плану у разі, якщо припинення вогню в Сирії не буде досягнуто і Сирія не побачить перехідного етапу в найближчому майбутньому. Перед комітетом з міжнародних відносин при Сенаті США Джон Керрі заявив: «Ми збираємося з'ясувати протягом одного-двох місяців, чи є перехідний процес реалізованим... Асад повинен вжити деякі реальні кроки у процесі формування перехідного уряду».

Те, про що говорить американська адміністрація, незважаючи на заяви Керрі, показує, що США уповноважили Росію вести сирійські справи, бо вона не взяла на себе зобов'язання нічим, крім як зберегти Асада від падіння, перш ніж буде знайдена або вироблена йому заміна. Той, хто уважно стежить за справами американської адміністрації в регіоні, бачить, що вона не готова вести скільки-небудь серйозні реальні кроки щодо зміни існуючого стану справ на землі, особливо якщо врахувати її розуміння того, що якщо режим Башара Асада впаде зараз, до того , як у нього з'явиться агент на заміну, який був би прийнятий сирійським народом, то це призведе до закінчення впливу США в Сирії з подальшим встановленням істинного Халіфату на землях Шама, який вижене Америку і її агентів з регіону, повернувши Уммі гегемонію над ним і його багатствами. І тому Америка намагається виграти час, роблячи ставку на відчай повстанців в їх спробі змінити ситуацію в Сирії, щоб народ Сирії здався і погодився з бажанням Америки. Повстанці в Сирії повинні зрозуміти, що ці домовленості не захистять їх від вбивств і ніколи не стануть перешкодою для злочинного сирійського режиму від продовження його боротьби і від його бажання схилити перед собою жителів Шама, виливаючи розпечену лаву на їхні голови. Саме Америка дає йому можливість наносити удари по будь-якому місцю в Сирії, де він побажає. Америка і оком не змигне з цього приводу, бо режим призводить до виправдання своїх злочинів то, що ці райони контролює «ІДІЛ», «Джабхат ан-Нусра» та інші угруповання, які Америка назвала терористичними, або ж що Росії не повідомили про те, що конкретний район підпадає під дію перемир'я, але вона готова в разі необхідності до відповідного політичного виходу, метою якого є збереження американського впливу і його інтересів в регіоні.

Так, революція Сирії сьогодні - на роздоріжжі і потребує того, хто встане на цьому роздоріжжі і скаже людям: «Ходімо сюди, люди», - і не дасть потягнути революцію на неправильний шлях, не дасть повести її тим, хто її не гідний, все одно, будь то великі держави, як Америка, Британія та інші, або ж держави регіону, які допомагають повстанцям грошима і зброєю та ззовні позиціонують себе як друзі революції і повстанців, а насправді є просто руками невірних західних держав, які роблять те, що їм накажуть великі держави, щоб вони втілювали їх цілі і не дали революції йти правильним шляхом, що виражається у поваленні режиму і встановленні Праведного Халіфату за методом пророцтва, який поверне Уммі її велич і славу вдруге та відсіче руки невірних, що тягнуться до Умми наче зграя голодних псів, які тягнуться до їжі.

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ * بِنَصْرِ اللَّهِ يَنصُرُ مَن يَشَاءُ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ

«Того дня віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому забажає. Він - Могутній, Милосердний» (30: 4,5).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір

Хамід Абд аль-Азіз
22 Джумада аль-авваль 1437 р.х.
02.03.2016 р.

Головне меню