Хто згодний повернутися у невігластво, залишивши Іслам?!

Статті
Друкарня

З іменем Аллаха – Милостивого і Милосердного

У вівторок, 15 березня 2016 року президент Таджикистану Емомалі Рахмон підписав поправки до сімейного кодексу, відповідно до яких забороняються близькоспоріднені шлюби та імена, «чужі національній культурі таджиків».

Уряд Таджикистану на початку року дав розпорядження комітету з мови і термінології підготувати реєстр таджицьких імен, які будуть опубліковані у вигляді збірки. Починаючи з 15 березня, батьки зобов'язані підбирати ім'я новонародженим з цього реєстру, що включає близько 5.000 сучасних і стародавніх таджицьких імен. Таким чином, називати дітей арабськими іменами тепер заборонено. Працівникам, що видають свідоцтва про народження, доручено відмовляти батькам у виборі імен, що не входять до збірки таджицьких імен.
Крім того, відповідно до нових коригувань закону, покарання чекає на кожного з кузенів і кузин, які одружилися один з одним (двоюрідних братів і сестер).

Аллах послав релігію Іслам Своєму Пророку Мухаммаду ﷺ, щоб позбавити людство від невігластва, і почав нещадну війну проти проявів зневіри і багатобожжя у всіх аспектах життя. І тому Посланник Аллаха ﷺ навіть давав інші імена своїм сахабам. Якщо їх імена несли сенс невігластва або багатобожжя, то Пророк ﷺ замінював їх на ті, що відображають зміст поклоніння Аллаху.

روي عن الصحابي الجليل عبد الرحمن بن عوف رضي الله عنه أنه قال: كان اسمي عبد عمرو - وفي رواية عبد الكعبة، فلما أسلمت سماني رسول الله ﷺ عبد الرحمن. رواه الحاكم ووافقه الذهبي.

Передаються такі слова одного з шанованих сподвижників - Абдуррахмана ібн Ауфа: «Мене звали Абду-Амр. Коли я прийняв Іслам, Посланник Аллаха ﷺ назвав мене Абдуррахманом». Передав аль-Хакім, з цим погодився аз-Захабій.

وروى البخاري ومسلم عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رضي الله عنه أَنَّ زَيْنَبَ كَانَ اسْمُهَا بَرَّةَ فَقِيلَ تُزَكِّي نَفْسَهَا، «فَسَمَّاهَا رَسُولُ اللَّهِ ﷺ زَيْنَبَ»

Бухарі і Муслім передають зі слів Абу Хурайри (р.а.), що спочатку Зайнаб звали Барра, і (люди стали) говорити: «Вона (наче) сама себе вихваляє», - після чого Посланник Аллаха (с.а.с .) назвав її Зайнаб.

وروى مسلم أيضا عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَمْرِو بْنِ عَطَاءٍ قَالَ سَمَّيْتُ ابْنَتِي بَرَّةَ فَقَالَتْ لِي زَيْنَبُ بِنْتُ أَبِي سَلَمَةَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ﷺ نَهَى عَنْ هَذَا الِاسْمِ. وَسُمِّيتُ بَرَّةَ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ ﷺ: «لَا تُزَكُّوا أَنْفُسَكُمْ، اللَّهُ أَعْلَمُ بِأَهْلِ الْبِرِّ مِنْكُمْ»، فَقَالُوا: بِمَ نُسَمِّيهَا؟ قَالَ: «سَمُّوهَا زَيْنَبَ»

Також Муслім передав від Мухаммада ібн Амра ібн Ати наступні слова: «Я назвав свою дочку Барра. Тоді Зайнаб бинт Абу Салама сказала мені, що Посланник Аллаха ﷺ заборонив їй це ім'я: «Мене теж звали Барра, але Посланник Аллаха ﷺ сказав:« Не вихваляйте самих себе! Аллах знає тих з вас, хто є благочестивим». Йому сказали: «А як нам назвати її?» Він відповів: «Назвіть її Зайнаб»»».

Чого домагається президент Таджикистану Емомалі Рахмон поверненням до старих імен? Загальновідомо, що жителі Середньої Азії до прийняття Ісламу сповідували зороастризм і носили імена, що суперечать Ісламу. Тоді вони змінювали свої імена в прагненні заробити вдоволення Аллаха. Невже президент намагається повернути нас у часи невігластва? Ви хочете, щоб ми замінили те, що краще, на те, що гірше?

Потрібно прагнути привчати благородний таджицький народ до того, щоб називати своїх дітей іменами, відповідними змістом поклонінню Аллаху, як, наприклад, імена пророків, сподвижників. І тому вищезгаданий законопроект був розкритикований при винесенні його на обговорення. Проте, глава держави схвалив його і підписав, і закон набув чинності.
Де демократія, яка стверджує, що народ є джерелом влади? І чому президент відкинув волю народу і прийняв такий закон?

Жителі Європи сьогодні приймають Іслам, залишають невігластво, прагнучи досягти щастя в обох світах, і змінюють свої імена на такі, як Мухаммад, Ахмад, Ібрагім, Хадіджа, Аїша і т.д. Хіба не смішно те, що президент Таджикистану закликає мусульман відмовитися від мусульманських імен та повернутися до імен часів невігластва?
Звертаючись до Емомалі Рахмона, хочу сказати наступне: «Може бути, Ваші батьки, обираючи Вам ім'я, хотіли, щоб Ви стали таким, як сподвижник Алі (р.а.), та близьким до Аллаха Милостивого (ар-Рахман) і Милосердного ( ар-Рахім). Але, на жаль, Ви не гідні свого імені, і Вам воно не підходить. Ви не будете служити інтересам Ісламу і не допомагаєте йому, але служите невірі і його проектам. Ви не шукайте вдоволення Аллаха і Його Посланника ﷺ, а, скоріше, прагнете до вдоволення безбожних колонізаторів. Побійтеся Аллаха і прагнете до розсудливості перш ніж наздожене день, коли не буде іншого помічника, крім Аллаха!».

О мусульмани Таджикистану!

Як довго ви ще готові жити при жорстокому диктаторському режимі, побудованому на несправедливості, тиранії і омані?

Як довго ви будете мовчати про злочини цих правителів, які замість того, щоб вирішувати ваші економічні, соціальні і політичні проблеми, зайняті перешкоджанням у виборі ісламських імен та в укладанні шлюбів серед родичів, в той час як це дозволено Всевишнім Аллахом?

Хіба не прийшов час позбутися від джахілії на корені і встановити Ісламську Державу, яка буде втілювати закони Аллаха, не відступаючи від них ані на мить?!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ваша щира сестра
19 Джумада ас-сані 1437
26.03.2016