Міжрелігійний діалог - гнила фантастична ідея, яка не має ніяких основ в релігії Аллаха і не узгоджується з реальністю культур

XII конференція в Досі під назвою «Духовна та інтелектуальна безпека в світлі релігійних навчань»

Статті
Друкарня

У середу і четвер, 16-17 числа цього місяця, відбулася XII конференція в Досі під назвою «Духовна та інтелектуальна безпека в світлі релігійних навчань», де найбільш важливою віссю доповідей був заклик приділяти пріоритетну увагу мові терпимості та діалогу над мовою насильства, ненависті та презирства до релігій, переконань і доктрин різних громад.

Конференція, в якій взяла участь велика кількість дослідників з числа «духовенства» і інтелектуалів, прийшла до висновку про необхідність протистояти всім заблудлим відхиленням та етнічним забобонам, а також про необхідність боротися з тероризмом. Члени конференції приділили велику увагу новому поколінню молодих людей, зосередившись на способах їх захисту від інтелектуального і морального насильства і культурної дезінформації, а також орієнтування діалогу учасників конференції навколо важливості вкорінення поняття про єдність релігій і навколо того, що тероризм загрожує громадському і міжнародному миру, і його неможливо вилікувати інакше, ніж за допомогою інтелектуального альтернативного проекту для наших майбутніх поколінь (офіційний сайт конференції http://qatarconferences.org/interfaith2016/arabic/).

Ми повинні знати, що ідея міжконфесійного діалогу, розвитку якої сприяє Захід сьогодні, - це чужа ідея, яка не має нічого спільного з Ісламом. Вона закликає знайти спільний знаменник між релігіями і навіть закликає до створення нової «зітканої» (або «об'єднаної») релігії, яку стануть сповідувати мусульмани замість Ісламу. Що ж стосується Ісламу, то він наказав нам нести його заклик до всіх немусульман, тобто нашим зверненням до них є заклик їх до Ісламу, крім якого немає релігії, а не проводити з ними діалоги по знаходженню спільного знаменника. Міцна ісламська доктрина будується на тому, що Всевишній Аллах послав Мухаммада ﷺ печаткою всіх пророків і посланників до всіх людей, вимагаючи від них залишити їх релігії і переконання, якими б вони не були, і прийняти тільки Іслам як релігії. І той, хто прийняв, - врятований, а той, хто відкинув, - залишився в невірі. Всевишній Аллах сказав:

إِنَّ الدِّينَ عِنْدَ اللَّهِ الإسْلامُ وَمَا اخْتَلَفَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ إِلا مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَهُمُ الْعِلْمُ بَغْيًا بَيْنَهُمْ وَمَنْ يَكْفُرْ بِآيَاتِ اللَّهِ فَإِنَّ اللَّهَ سَرِيعُ الْحِسَابِ ١٩ فَإِنْ حَاجُّوكَ فَقُلْ أَسْلَمْتُ وَجْهِيَ لِلَّهِ وَمَنِ اتَّبَعَنِ وَقُلْ لِلَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ وَالأمِّيِّينَ أَأَسْلَمْتُمْ فَإِنْ أَسْلَمُوا فَقَدِ اهْتَدَوْا وَإِنْ تَوَلَّوْا فَإِنَّمَا عَلَيْكَ الْبَلاغُ وَاللَّهُ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ ٢٠

«Воістину, релігією у Аллаха є Іслам. Ті, кому було даровано Писання, впали в розбіжності тільки після того, як до них з'явилося знання, через заздрість і несправедливе ставлення один до одного. Якщо хто не увірував в знамення Аллаха, то Аллах швидкий в розрахунку. Якщо вони стануть сперечатися з тобою, то скажи: «Я підкорив свій лик Аллаху разом з тими, хто пішов за мною». Скажи тим, кому даровано Писання, а також неосвіченим людям: «Звернулися ви в Іслам?». Якщо вони звернуться в Іслам, то підуть прямим шляхом. Якщо ж вони відвернуться, то адже на тебе покладена тільки передача одкровення. Аллах бачить рабів» (3:19,20).

І сказав Посланник Аллаха ﷺ: «Присягаюся Тим, в чиїй руці душа Мухаммада, що будь-який іудей або християнин, який почує про мене і помре, так і не повіривши в те, з чим я був посланий, обов'язково буде з числа мешканців Вогню!», - передав Муслім. І текстів з цього приводу досить багато. А тому, якщо ісламська доктрина стверджує про те, що якщо хто-небудь бажає іншої релігії крім Ісламу, то від нього не буде прийнято, а Ісламський Шаріат говорить про необхідність нести ісламський заклик немусульманам шляхом давату і джихаду доти, поки вони не увірують або не виплатять джизью, будучи приниженими, то як тоді учасникам конференції могла прийти в голову ідея діалогу релігій?!

Захід ретельно працює над поширенням і впровадженням цієї ідеї: було проведено кілька конференцій, як і зачитані різні лекції і написано безліч книг в цьому напрямку. Невірний Захід використовував міжконфесійний діалог як засіб віддалення мусульман від їхньої доктрини після того, як провалився у використанні безлічі інших засобів. Для обману і введення в оману він впровадив в середу нашого ісламського суспільства яскраві терміни і слова, які не мають конкретних значень.

Захід, який закликає мусульман до діалогу, дивиться на Іслам ворожим поглядом, і цей погляд є його мотивацією до діалогу, яким він керує і який він контролює. Сходознавець Бернард Льюїс каже про Іслам і капіталізм: «Вони є протилежностями, і немає місця для діалогу між ними». А тому ті, хто стверджує, що вони хочуть братства, мирного життя і безпеки для мусульман, - саме вони і влаштовують конференції і збори, спрямовані на знищення Ісламу і поділ в середовищі мусульман. Це ті, хто стверджують, що люблять мусульман і Іслам, в той час як їхні серця сповнені ненависті і ворожнечі до мусульман...

Як можна довіряти невірним в тому, що вони шукають рішення для співіснування з мусульманами, щоб зберегти їх і їх Іслам, в той час як всі наші шаріатські тексти попереджають нас, щоб ми не покладалися на невірних, не відчували до них дружелюбності і дбали про свою безпеку, перебуваючи поруч з ними?! Всевишній сказав в сурі «Худ»:

وَلا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لا تُنْصَرُونَ ١١٣

«Не схиляйтеся на бік беззаконників, щоб вас не торкнувся Вогонь. Немає у вас покровителів і помічників, окрім Аллаха, і тоді жоден вам не надасть підтримк» (11:113).

І сказав у сурі «Муджадаля»:

لا تَجِدُ قَوْمًا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ يُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ

«Серед тих, хто вірує в Аллаха і в Останній день, ти не знайдеш людей, які любили б тих, хто ворогує з Аллахом і Його Посланцем» (58:22).

І сказав у сурі «Бакара»:

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ

«Іудеї і християни не будуть задоволені тобою, поки ти не станеш дотримуватися їх релігії» (2: 120).

А також про це говорять всі ті злочини, які ми бачимо з боку невірних в мусульманських країнах з моменту руйнування Халіфату, потім - поселення євреїв в Палестині, а далі - вбивство мусульман у Шамі, Іраку, Бірмі, Афганістані, Узбекистані та інших країнах, навішуючи на Іслам і мусульман ярлики тероризму і екстремізму...

Проводячи аналіз всіх цих та інших текстів, а також згадуючи злочини невірних щодо мусульман протягом всієї історії і до цього дня, стає, безсумнівно, очевидним той факт, що зміст і ціль діалогу, проведеного невірним Заходом з мусульманами, полягає в недопущенні повернення Ісламу до життя як системи. Це відбувається тому, що Іслам загрожує їх ідеології і культурі, він покладе край їх інтересам і впливу. А тому остерігайтеся помилкових заяв невірних щодо мусульман та Ісламу. Міжрелігійний діалог є правопорушенням з точки зору доктрини і Шаріату. І, більш того, це - всього лише плід уяви в силу свого протиріччя законам мислення і суті культур. Захід дивиться на Іслам не інакше як з позиції боротьби, а тому мусульманам так само необхідно придбати необхідні еквівалентні інструменти боротьби, чим і є встановлення держави Праведного Халіфату за методом пророцтва, яка збереже мусульманам честь, збереже їх ідеї та культуру, а також понесе всьому світу їх заклик.


Лейля аль-Амірія
Землі Двох Святинь
24 лютого 2016 р.

Головне меню