Відновлення статусу та життєвої сили ісламської молоді

Статті
Друкарня

Мир вам від Аллаха, милість Його та благословення

Хвала Аллаху, який наставив нас на істинний шлях та дав можливість слідувати шляхом пророків. Мир та благословення Пророку Аллаха, його родині, , сподвижникам та тим, хто звертається з його закликом, дотримується Шаріату, докладає зусиль на шляху встановлення Халіфату за методом пророцтва та веде джихад на шляху Аллаха.

Дорогі сестри, шановні гості та активна молодь!

Ми повинні усвідомлювати масштаби секуляризму, який входить із західних країн проти ісламської молоді і Індонезії. Захід розробив глобальні та різноманітні програми для того, щоб завоювати серця та розуми ісламської молоді і щоб вона була щирою стосовно ідей секуляризму, свобод та західного способу життя. Внаслідок чого ця ісламська молодь втратила відведений їй Ісламом статус з точки зору того, що вона є ватажком істинного перетворення, захисником Ісламу та охоронцем його втілення. А це означає, що вона втратила свої здатності, енергію та життєву силу.

План Заходу для секуляризації дітей та ісламської молоді чітко проявляється у документі «План дій по запобіганню насильницького екстремізму», який був прийнятий Організацією Об’єднаних Націй і вступив 12 лютого 2016 р. Є дві речі, від яких треба застерегти мусульман: по-перше, докладаються серйозні зусилля, щоб відштовхнути молодь від справжнього Ісламу; по-друге, докладаються серйозні зусилля для крадіжки можливостей та потенціалу ісламської молоді¸ щоб зберегти панування західних капіталістичних країн , зокрема– Америки, яка контролює ООН.

Спроби відштовхнути молодь подалі від розуміння правильного Ісламу проявляються в активізації ролі молоді у запобіганні насильницького екстремізму. Генеральний секретар ООН проголосив результати «заяви молоді» в Аммані у 2015 р. Він зазначив, що молодь повинна бути ватажком у глобальній миротворчій діяльності та активістом у запобіганні насильницькому екстремізму. Але задовго до цього Захід став просувати ідею про те, що несучими насильство є ісламські рухи. Усе це почалось з миті атаки Всесвітнього торгівельного у 2001 р ., потім – нещодавні напади у Парижі, вибухи в Анкарі, у торгівельному центрі «Саріна» в Індонезії, а також нещодавні вибухи у Брюсселі. І завжди усі пов’язують це з ісламськими рухами.

Плани Заходу по протистоянню екстремізму не просто обмежені фізичною війною, вони також стали ідейною та політичною війною. Згідно пропозиції корпорації «РЕНД», Америка сформувала мережу поміркованих мусульман, щоб вони були її партнерами на додачу до її партнерів серед вчених, лібералів та секуляристів із числа синів мусульман, а також поміркованих діячів із числа молодих інтелектуалів та вчених. Старший науковий співробітник організації «РЕНД» Ангел Рабаса визначає поміркованих мусульман як тих, хто приймає плюралізм, фемінізм та рівність між статями, демократію та громадянське суспільство.

Дорогі сестри, шановні гості та активна молодь! Нехай змилується над вами Аллах!

Уряд Індонезії у справжній час працює над поширенням поміркованого Ісламу і зосереджує свою увагу на університетах та школах. Президент Джоко нещодавно звернувся до шейха аль-Азхара з проханням поширювати помірковані ісламські погляди. Більше того, уряд через міністерство по справах релігій буде змінювати навчальний план ісламської освіти, щоб використати ім’я «мирний Іслам» або «Іслам як милість для світів» міністр по справах релігій ясно дав зрозуміти, що цей метод був розроблений з метою навчання студентів наставлянням Ісламу таким чином, щоб вони ставились з більшою повагою до розбіжностей та різноманітності з метою сприяння миру, терпимості та демократії. Згідно до його слів, даний учбовий метод також може бути способом для запобігання поширенню екстремізму, який може виникнути у навчальних закладах. Міністерство оборони запустило національну програму для підвищення рівня інформованості про «захист країни», особливо для студентів університетів та учнів ісламських шкіл. Воно прагне привити національні цінності молодим людям з тим, щоб протистояти глобальним екстремістським ідеям, які проникають у країну ззовні.

Поміркований Іслам, по суті, є ідеєю, яка приймає усе, що суперечить ідеям та законам Ісламу. Це не просто прийняття реальності, в якій можуть бути розбіжності, але і прийняття самої ідеї про розбіжності. Помірковані мусульмани– це ті, які не критикують геїв та згодні з лідерами невір’я під приводом прав людини. Вони радіють службам у церквах та згодні з нормами невір’я та її системами під приводом плюралізму. І тому небезпека ідеї поміркованого Ісламу стала очевидною. Почала з’являтись взаємна недовіра у лавах Ісламської Умми, і Умма розділилась на фундаменталістів та поміркованих. Насправді, треба виховувати ісламську молодь так, щоб в ній були справжні ісламські особистості, які несуть ісламську доктрину та мають благородну ісламську вдачу на додаток до їх піклування про проблеми, які спіткають цю Умму. Проте відносно цих зусиль, які скеровані у це русло, існують певні перепони. Ісламські студентські асоціації у школах, коледжах та університетах перебувають під підозрою, тому що вони є місцем формування терористів. И тому молодь залишиться вдалині від правильного розуміння Ісламу, і щирі носії заклику, які борються за правління тим, що низвів Аллах, будуть далекі від Умми, або їх звинуватять в екстремізмі. Насправді, Ісламська Умма потребує політичного Ісламу для рішення своїх багатобічних проблем, які виникли через втілення демократичної системи та капіталістичної економіки. Незважаючи на це, Захід бажає від мусульман того, щоб вони проявили ворожість по відношенню до законів Шаріату. І він бажає від молоді (як від лідерів Умми у майбутньому), щоб вона була поміркованим поколінням, оскільки помірковані мусульмани не несуть йому загрозу.

Дорогі сестри, шановні гості та активна молодь!

Друге важливе питання полягає у наданні підтримці молоді у життєвій та економічній сфері, яка, по суті, є частиною заходів Заходу для викрадення зусиль ісламської молоді. У тому ж документі «План дій по запобіганню насильницькому екстремізму» ООН заявила, що, на додачу до релігійних мотивів, насильство викликають соціальна маргіналізація Щоб не допустити цього, ООН розробила план, що торкається молоді та освіти, по розвитку професійних навичок, а також по сприянню роботі стратегічних комунікацій, Інтернету та соціальних мереж. Що стосується освіти, то важливим пунктом, на який треба звернути увагу, є необхідність отримання молоддю професійної освіти та підприємницького таланту. Капіталістична система освіти заснована на користі та підтримує ринкову тенденцію. Її метою вже не є випуск вчених, а її мета – це випуск робітників. Вона готує випускників професійно-технічних училищ та університетів так, щоб вони стали робочими на західних капіталістичних підприємствах. Держава більше не підтримує тенденцію до наукових досліджень в університетах для створення незалежної економіки країни, але капіталістичні кампанії керують нею згідно до своїх інтересів. Насправді, втілення жадібної економічної системи капіталізму є причиною бідності.

Що стосується питання зв’язку, Інтернету та соціальних мереж під приводом того, що цю технологію використовують екстремісти. Щоб поширювати ідеї насильства і що цим вони змогли завербувати молодь , то ООН буде підтримувати тисячі молодих активістів та сіваків в усьому світі у боротьбі проти екстремізму за допомогою ЗМІ, музики, мистецтва, кіно, мультфільмів та гумору. У той же час ми знаємо, що західні країни за останнє сторіччя створили інновації у сфері інформаційних та комунікаційних технологій. Вони зробили цю технологію інструментом для поширення світської культури та західного способу життя, який піклується лише о пристрастях та матеріальних цінностях. За допомогою неї вони згубили дітей та ісламську молодь.

В епоху сучасної економіки, яка заснована на знаннях, політика формується згідно з волею капіталістичних кампаній, які виробляють устаткування зв’язку та цифрову інформаційну технологію, яка експлуатується для отримання величезного прибутку. Джоко бачить Індонезію у якості величезного ринку для цифрової економіки у країнах Південно-Східної Азії з метою стягнення прибутку, яка оцінюється у 130 млрд. доларів до 2020 року. Він попросив своїх міністрів встановити добрі стосунки з Силіконовою долиною – центром творчої електронної індустрії в Америці. Тим не менш, необхідно задатися питанням про те, кому належить ця долина, яка часто згадується як «Долина надії»? Це – капіталістичні компанії, які поширюють розпусний спосіб життя.

Соціальні сайти спокусили дітей та ісламську молодь. Вони проводять більшу частину свого часу, оновлюючи інформацію на своїх сторінках, що, по суті, є марною справою. Вони спілкуються із друзями, особливо – з протилежною статтю, а також слідкують за плітками про життя співаків. Ідея спокуси, яка виходить від роботи у сфері розваг, або швидкої наживи багатства, працюючи у якості актора або співака, примусила дітей та ісламську молодь бути готовими стояти у жарку або холодну погоду у довжелезних чергах, щоб взяти участь у різноманітних шоу талантів. Не кажучи вже про серіали, які поширюють розпусний спосіб життя серед дітей та їх батьків і які вчать дітей неповазі до своїх батьків та прийняттю точок зору, що суперечать вдачі в Ісламі.

Ця глобальна стратегія і західний план скеровані на віддалення мусульман від правильного Ісламу, і вони крадуть їх потенціал. Мусульмани стали послами секуляризму та жертвами західного способу життя. Що стосується молоді, яка охоче бажає вивчати Іслам, то їх роблять поміркованими мусульманами в угоду інтересам Заходу, у той час як інших роблять «рідким поколінням», яке страждає від кризи ідентичності та її майбутнє буде зруйновано ідеєю про свободи. Таким чином, вони стануть легкою здобиччю темного світу та погрузнуть у світі наркотиків, сексу, алкоголю, проституції та інших огидних вчинків.

Ми, звичайно, втратили дорогоцінний скарб. Ми бачимо, як колонізаторські держави оволоділи ним, і вони не бажають блага для цієї Умми. Ми повинні врятувати нашу молодь, адже вона живе у справжньому упадку. Сказав Пророк ﷺ: «Нехай той із вас, хто побачить засуджуване, змінить це власноруч, якщо ж він не зможе (зробити) цього, (нехай змінить це) своїм язиком, а якщо не зможе (і цього), то своїм серцем, і це буде найбільш слабким (проявом) віри.».

Це – обов’язок, покладений на нас Аллахом. Ми повинні зупинити засуджуване та повернути молоді роль, відведену їй Ісламом. Молоді мусульмани повинні бути піонерами перетворення та щирими захисниками Ісламу. Коли Пророк ﷺ стикнувся з викликами заклику з боку Курайша, то на той час перші ряди проти невіруючих займала молодь. Молодь повинна бути послами Ісламу так само, як і Мусъаб ібн Умайр (нехай буде задоволений ним Аллах), якого Пророк ﷺ відправив для несення заклику до Сонцесяйної Медини, і, таким чином, він став першим послом Ісламу. Мусъаб залишив тимчасові блага цього життя та жертвував на шляху вічного життя. Внаслідок його боротьби Іслам у Сонцесяйній Медині менше аніж за рік став громадською думкою, і Медина увійшла в Іслам … Аллах велик!

Для того, щоб відновити ступінь та життєву енергію дітей та ісламської молоді, необхідно наявність руху, очолюваного політичною партією, для поширення свідомості та розвитку. Якщо цією справою не буде займатися ісламська політична партія, заснована на ісламській ідеології, то неможливо буде відновити цей ступінь та життєву енергію згідно Ісламу. Цією справою повинна займатись лише ісламська політична партія, розкриваючи змови західних країн для знищення ісламської молоді. Вона повинна показувати оманливість західної культури та справжність демократії, яка нічого не принесла для людства, окрім лих та страждань.

Насправді, ефективна роль у молоді буде лише у тому суспільстві, які втілює усі закони Ісламу та приймає його доктрину та думки. Держава Халіфат є єдиною державою, яка дасть усе необхідне молоді. Халіф мусульман буде втілювати економічну, соціальну, політичну системи та систему освіти , і усе це дасть допомогу молоді. І це також дасть безпеку Ісламській Уммі і приведе увесь світ до правильного розвитку. А тому той напрям, в якому треба працювати сьогодні для здійснення ідейного розвитку для ісламської молоді та відновлення її ступеню , – це робота для встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва.

На завершення я звертаюсь до ісламської молоді зі словами Всевишнього Аллаха:

وَاصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُم بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ وَلَا تَعْدُ عَيْنَاكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَن ذِكْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ وَكَانَ أَمْرُهُ فُرُطًا

«Будь же терпеливим разом з тими, які взивають до свого Господа вранці та перед заходом та прагнуть до Його Ліку. Не відвертай від них свого погляд, бажаючи прикрас цього світу, і не підкоряйся тим, чиї серця Ми зробили недбалими до Нашого поминання, хто потурає своїм бажанням та чиї справи опиняться марними » (18:28)

Хвала Аллаху – Господу світів. Мир вам від Аллаха, милість Його та благословення.
Написала Умму Фадиля – Індонезія
30 Раджаб 1437
7.05.2016

Четверте слово на конференції «Ісламська молодь – піонери істинного перетворення»

Головне меню