Заключна промова на конференції «Мусульманська молодь – піонери істинного розвитку»

Статті
Друкарня

Послання до мусульманської молоді

О молоде покоління цієї Умми! О сини та доньки Ісламу!

Ви – багатство, міць та життєва сила цієї великої Умми – Умми Мухаммада ﷺ. Спадок, який вам дістався як молоді цієї релігії, воістину, великий. Становлення ісламу та його культури лежало на ваших плечах. Ви квапились надати Ісламу допомогу та підтримку того дня, коли більшість відвернулась від нього, ви берегли його від нападків та викривлень. Ви вийшли проти гніту та говорили слово істини в обличчя тиранам, а потім ви поставили їх перед Ісламом на коліна. Ви берегли Посланця Аллаха ﷺ своїми тілами всупереч усім мукам. Ви відкрили країни перед ісламом, Аллах дарував перемогу вашими руками, і, знов же, саме ви дозволили світлу Іслама та його справедливості досягти усього світу.

О молодь Ісламу!

Ось таке велике місце у минулому належало мусульманським юнакам. Їх мислення, сміливість та благородні вчинки, їх внесок у покращення їх громад завдяки їх вірі був маяком для народів. Таке ж велике місце пропонує вам зайняти Іслам, о його молодь!

Проте відсутність ісламського правління та його цінностей у наших країнах, а також гегемонія секуляризму та його ідей над нашими громадами та життям позбавили вас цього великого місця. Вони придушили ваші можливості, знищили ваші здібності, стерли ваше прагнення до гідного життя і досі прагнуть обмежити ваш погляд, щоб ви не помічали того, що ви здатні здійснити для цього світу. Проте найбільшим злочином цього режиму проти вас є спроба відсторонити вас від вашої віри, прикрасили ваш грандіозний успіх та позбавити вас високого статусу у Фірдаусі – вічного блаженства.

Оточивший вас спосіб світського життя оплутав вас брехнею. Обіцянки секуляризму про гідність, процвітання та справжнє щастя виявились явною оманою. Навпаки, він накинув на вас гори проблем, позбавив вас безпеки, порушив ваші права та влаштував вам жалюгідне існування. Його лідери, виставлені як зразки для наслідування, нічого не змогли надати вам, окрім егоїзму та розпусти, та вплутали вас у такий спосіб життя, який принизив вас, накликав море емоційних проблем та зруйнував ваше життя. Аллах Тааля у Корані говорить:

وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَعْمَالُهُمْ كَسَرَابٍ بِقِيعَةٍ يَحْسَبُهُ الظَّمْآنُ مَاء حَتَّى إِذَا جَاءهُ لَمْ يَجِدْهُ شَيْئًا

«А діяння невіруючих подібні мареву у пустелі, яке спраглий приймає за воду. Коли він підходить до нього, то нічого не знаходить» (24:39)

О юнаки Ісламу!

Такий спосіб життя не дасть вам досягти істинного успіху та щастя у ближньому житті та в ахіра – це може дати вам лише ваша релігія!

О молодь великого Ісламу!

Не забувайте, що найцінніше, чим ви володарюєте, – це ваша здатність мислити для того, щоб відокремити істину від брехні. Не дозволяйте західним урядам політично залякувати вас за допомогою брехливих ЗМІ, які вивергають брехню за брехнею проти вашої релігії заради збереження влади даних урядів над цим світом. Це Захід ізолює вас від вашого славного та великого ісламського минулого та від сили Ісламу, яка здатна вивести людство із темряви, у якій воно опинилось.

Ніколи не вважайте себе «екстремістами» через те, що ви виступаєте проти гніту, захищаєте вашу Умму, підкоряйтесь системі вашого Господа або ж вірите, що людство заслуговує більш гідного життя, аніж нинішнє його жалюгідне існування внаслідок влади рукотворних правлінь. Не дозволяйте невігласам говорити брехню про ваші ісламські переконання для того, щоб формувати громадську думку проти вас та брати гору над вами у дебатах проти вашої релігії. Піднімайте голос істини на цих дебатах, розбивайте їх помилкові доводи про Іслам, Шаріат та Халіфат та активізуйте розмови про Іслам серед ваших громад. А якщо стикнетесь з нестерпним тиском проти вас, щоб ви замовкнули та відмовились від своїх ісламських переконань та гасел, то пам’ятайте про те блаженство у Раю, яке чекає на вас за вашу терплячість та покору Господу, адже Аллах Тааля говорить:

وَإِذَا رَأَيْتَ ثَمَّ رَأَيْتَ نَعِيمًا وَمُلْكًا كَبِيرًا

«Поглянувши ж, ти побачиш там благодать та велику владу» (76:20)

А якщо ж вони стануть залякувати вас з усіх боків через вашу прихильність до релігії Творця світів, то Він, Субханаху ва Тааля, – з вами, і де б ви ну знаходились – Він підтримає вас, як підтримав людей печери та Ракіма, які знайшли притулок у печері, оберігаючи цим свою віру та переконання від ворогів Аллаха. Аллах беріг їх від фітни та приспав їх на 300 років , і навіть сонце на сході ухилялось від їх печери праворуч, а на заході – відверталось від них ліворуч, щоб не потурбувати їх сон. Субханаллах!

О молодь великого Ісламу!

Нам відомі масштаби тих проблем, викликів та боротьби, з якими ви стикаєтесь сьогодні у справі несення Ісламу. Ми також розуміємо, що задоволення та спокуси оточують вас з усіх боків, щоб схилити вас до того, що суперечить Ісламу. Тим не менш, ми хочемо нагадати вам, що ці задоволення та бажання швидкоплинні та тимчасові– ваш істинний дім знаходиться у Раю, а не тут , на землі. Задоволення цього життя незрівняні з тим, що чекає на вас у Раю ! Як сказав про це Посланець ﷺ: «Місце батога (тобто площа, яку займає батіг) у Раю краще, аніж це ближнє життя і те, що у ньому є». А тому не дозволяйте минущому позбавити вас вічного. Знайте ж, що ви – ті, кого вкриє Аллах в Своїй тіні в день, коли не буде інших тіней, якщо ви станете дотримуватися Його наказів.

О мусульманські юнаки!

Ми віддаємо собі звіт про той інтенсивний тиск на вас, скерований на вашу «акліматизацію» до дійсності секуляризму та його культурі, яка охопила світ. Поруч із цим, не припиняється тиск ваших громад та противників на вас так, що ви боїтесь залишитись у самотності через свою віру та поклоніння. Проте знайте про те, що істина не змішається з брехнею. Ваша особливість, як мусульман та рабів Аллаха, не дає вам стати непомітними у вашому оточенні, а навпаки – ви нібито нічні зірки вказуєте прямий шлях заблукалим подорожнім. Віра у ваших серцях зробила вас лідерами, які ведуть решту до благу та справедливості, лідерами у мисленні, у піднятті прапору істини, у благородній справі та високій вдачі, у турботі про справи усього людства, а також лідерами у захисті справедливості перед обличчям гніту.

О дорога молодь Ісламу!

Наші сподівання та гідне майбутнє для Умми та усього людства покладені на ваші плечі. У вас є здатність перетворювати цей світ та життя людей на краще за допомогою вашої релігії. Не варто недооцінювати себе– ви можете це зробити, тому що Аллах – з вами. Проте це вимагає від вас піднятися вище матеріальних явищ цього життя, які відволікають вашу увагу та прагнення. Адже Іслам підготував вас для великих здійснень. Це також вимагає від вас прийняття не того бачення, яке неминуче завершиться поразкою, а того бачення, яке здатне реально змінити цей світ. А це можливо лише шляхом відновлення ісламського життя шляхом реалізації системи Творця Азза ва Джаль – Халіфату, який і стане засобом досягнення успіху та здійснення ваших сподівань та сподівань усієї вашої Умми. Так займіть же ваше справжнє місце – місце захисників та помічників релігії та хранителів Умми! Так вийдіть же для того, щоб виконати свій великий шаріатський обов’язок і вивести людство із мук та гніту, у якому воно перебуває сьогодні. До щастя та справедливості за допомогою встановлення праведної держави Халіфат за методом пророцтва. Так виконайте ж свою справжню роль– бути піонерами істинного розвитку, тому що ви отримаєте успіх та гідне місце у цьому житті та у наступному!

إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ * أُوْلَئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ خَالِدِينَ فِيهَا جَزَاء بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ

«Воістину, ті, які сказали: «Наш Господь – Аллах», – і попрямували прямим шляхом, не пізнають страху і не будуть сумними. Вони є мешканцями Раю, в якому перебуватимуть вічно у воздаяння за те, що вони робили» (46:13,14)

Керівник жіночого відділу Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Д-р Нісрін Наваз
30 Раджаб 1437
7.05.2016

Головне меню