Ненависть вже проявилась у них на вустах, але у їх серцях прихована іще більша ненависть

Статті
Друкарня

Із різноманітних ЗМІ чути новини про те, що в Америці продовжуються масові акції протесту проти расистських та ісламофобських рішень Дональда Трампа, що стосуються підсилення імміграційної політики.

Зокрема, Трамп видав наказ, який забороняє в’їзд у США громадянам декількох мусульманських країн. Після цього люди стали виходити на вулиці та влаштовувати масові акції проти цих рішень. Навіть інтелігенція та численні політики відкрито заявили, що подібні накази на руку лише мусульманам, які і так мають сумніви, що західна культура містить в собі чистоту ідеї, гідний спосіб поведінки та терплячості до інших. Адже усі прихильники Заходу вважають, що їх ідеологія і усе, що будується на ній,— священні, і що ніхто не може так відкрито переступати через принципи цієї ідеології. Так вони натикнулись на проблему і не знали, як захистити свою ідеологію і що говорити. Потім вони вирішили усю вину покласти на Трампа, а не на ідеологію, яку вигадали люди, нехтуючи законодавством Господа світів. Але, незважаючи на усе це, є декілька незаперечних фактів:

1 — Усі люди, якій вийшли на вулиці за засудили ці накази, не мотивували свої дії любов’ю до Ісламу і не визнавали правильність цієї релігії, як і не визнавали її користь для людства. Якщо задати питання тим, хто вийшов на протести: «Чому ви протестуєте?», — то ви отримаєте відповідь: «Ці рішення — не в нашу користь і не на користь нашої ідеології». Серед них навіть будуть ті, хто із ввічливості скаже: «Люди, які отримують відмову на в’їзд до США, ні у чому не винні. Вони втікають від «тероризму» і хочуть залишатись у нашій країні, щоб жити гідно та здійснювати свої мрії». Насправді, Захід досі вірить у свою ідеологію і вважає її більш придатною для людства. Вони запрошують людей до своїх країн, щоб ті стали краще жити в обіймах їх ідеології, хоча їх країни — це і є вовче лігво, звідки видаються накази про знищення мусульман та руйнування їх міст, після чого люди залишаються без домів та вимушено скитаються по світу. Чи визнають ці натовпи людей, що Іслам є найкращою ідеологією, яка здатна упорядкувати їх життя? Ні! Жоден із цих протестуючих не визнав цього, і їх спосіб життя свідчить про це. Серед них є мусульмани, які протестують проти наказів Трампа. Вони, усвідомлюючи це або ні, своїми вимогами добиваються того, щоб усе залишилось як раніше, щоб система продовжувала існувати. Чи розуміють ці мусульмани суть того, що відбувається, або вони пливуть по течії, не обміркувавши проблему з усіх боків?

2 — Дивно те, як західні та арабські ЗМІ роздувають протести. Намагаючись хоч якось прикрасити ідею свободи. І ось люди кричать про правосуддя і вірять у справедливість своєї системи; вони стверджують, що Іслам — це індивідуальна релігія, яка не має відношення до образу життя і не впливає на суспільство та державу, а обмежується лише обрядами поклоніння. Саме ці самі ЗМІ продовжують виправдовувати рішення західних правителів, які забороняють жінкам-мусульманкам носити хіджаби чи являтись на робоче місце в ісламському одязі. Вони навіть забороняють одягати хіджаби у школах та університетах. ЗМІ вже показали свої ікла та кігті. Якщо хто-небудь говорить про необхідність триматися за Іслам та втілювати його, то ЗМІ описують це як відсталість та занепад. Якщо ж хтось, як Трамп або Олланд, закликає до придушення Ісламу та зміцнення жадібного капіталізму, то ЗМІ шукають цим рішенням різноманітні виправдання та законну силу, а якщо не знайдуть, то заявляють про їх відхилення від ідеології. Що за подвійні стандарти?! Яке же огидні ті, хто прислухається до ЗМІ та підтримують брехню!

3 — Багато хто не знає (або прикидаються незнаючими) той факт, що голова Білого дому обирається мільйонами громадян США. І він лише виконує те, що пообіцяв на передвиборчій кампанії . Незважаючи на його расистські заяви та ворожість до Ісламу, він був обраний президентом Америки шляхом демократичного голосування, як це відбувається у капіталістичній ідеології, яку захищають ці протестуючі. Трамп вже говорив про те, що він видасть такий наказ у випадку перемоги на президентських виборах. Так чому ж тоді за нього проголосували десятки мільйонів американців?!

Чому ми не чуємо, щоб протестуючі вимагали його відставки через порушення конституції? Усе, що ми чуємо від цих людей, так це те, правління Трампа закінчиться через чотири роки, і вони не проголосують за нього удруге. Хіба це не смішно?!

4 — Інтелігенція та політики, які виконують накази Трампа, роблять заяви, зміст яких зводиться до того, що вони, звертаючись до Трампу, нібито говорять : «Твої рішення, по суті, не є посилкою, але треба було вводити ці закони більш звивистими та хитрими шляхами». Що стосується їх слів, що рішення Трампа — поза конституцією, то це робиться для того, щоб показати свою прихильність законам та конституції, в які вони «вірять» і які вони нав’язують іншим. А тому вони знайшли причини н анулювати, а призупинити накази Трампа до тих часів, коли вони знайдуть законні підґрунтя ратифікувати ці рішення . Тоді не буде ніяких перепон, і вони зможуть втілити ці закони. Усі вони чудово усвідомлюють зіпсованість своєї ідеології. Проте коли ж вони почнуть міркувати над корінними змінами, поклавши край цій ідеології?!

І останнє: мусульмани зобов’язані усвідомити, що Іслам повинен втілюватись на землі, і зобов’язані працювати на цьому шляху. Ми не повинні покладатися на інших у наших справах і чекати, доки вони видадуть накази, що суперечать нашому світогляду і не задовольняють наш розум. Ми повинні усвідомити, що Іслам вселяє у їх серця страх, тому вони ставлять пастки на кожному кроці, щоб наша релігія не прийшла до влади. Якщо б час Іслам не наближався, то ми не бачили б цієї паніки у ворогів. Іслам поширюється в усіх частинах землі, а їх дії лише наближують повернення Халіфату за методом пророцтва, з дозволу Аллаха. Цей день наближається, і ми обов’язково побачимо, як їх підступи обернуться проти них самих же.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Махір Саліх, США
11 Джумада аль-уля 1438 р.х.
08.02.2017 р.

Головне меню