Поміркований Іслам та бородатий секуляризм

Статті
Друкарня

Всевишній Аллах говорить:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ذَٰلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا ، أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ آمَنُوا بِمَا أُنزِلَ إِلَيْكَ وَمَا أُنزِلَ مِن قَبْلِكَ يُرِيدُونَ أَن يَتَحَاكَمُوا إِلَى الطَّاغُوتِ وَقَدْ أُمِرُوا أَن يَكْفُرُوا بِهِ وَيُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يُضِلَّهُمْ ضَلَالًا بَعِيدًا ، وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ تَعَالَوْا إِلَىٰ مَا أَنزَلَ اللَّهُ وَإِلَى الرَّسُولِ رَأَيْتَ الْمُنَافِقِينَ يَصُدُّونَ عَنكَ صُدُودًا

«О ті, які увірували ! Підкоряйтесь Аллаху, підкоряйтесь Посланцю та володарям влади серед вас. Якщо ж ви будете сперечатись про що-небудь, то зверніться з цим до Аллаха та Посланця, якщо ви віруєте в Аллаха та Останній день. Так буде краще та прекрасніше по значенню! Хіба ти не бачив тих, які заявляють, що вони увірували у ниспослане тобі та у ниспослане до тебе, але хочуть звертатись на суд до тагуту, хоча їм наказано не вірити у нього? Сатана бажає ввести їх у глибоку оману. Коли їм говорять: «Прийдіть до того, що ниспослав Аллах, і до Посланця», — ти бачиш, як лицеміри стрімко відвертаються від тебе» (4:59–61).

«Поміркований Іслам», який проповідується невірним Заходом, правителями мусульман та деякими ісламськими рухами, слугує виправдовуючим чинником для своїх дій або дій своїх лідерів, якими б поганими та суперечливими законам Ісламу вони не були. Небезпека цих «поміркованих» полягає у їх ствердженні, що вони є частиною режимів з ісламських відтінком або частиною ісламських рухів. Вони погоджуються з позиціями «поміркованих» правителів, виправдовують злодіяння своїх лідерів та намагаються свої виправдання загорнути у шаріатську обгортку, що слугує зеленим світлом для того, щоб правителі-невігласи продовжували порушувати закони Ісламу.

Кращим прикладом тому слугує турецький режим на чолі з Ердоганом, який до того вже проголошував про свою приналежність до світськості. Однією із останніх демонстрацій світськості стало святкування 94-ї річниці з дня утворення світської Турецької Республіки, яка була створена на руїнах Османського Халіфату. оскільки турецький режим виявив свою любов та лояльність до Мустафи Кемалю. Незважаючи на це,знаходяться ті, які виправдовують його, говорячи, що він править «поміркованим» та «іхвановським» Ісламом, що припускає поступове введення Шаріату. Хоча Ердоган заперечує це,стверджуючи, що його режим править виключно на основі світськості. При цьому усі мусульмани одностайні, що світськість — це куфр. Незважаючи на те, що з турецької території Америка вбиває мусульман; незважаючи на те, що у Туреччині поширені та узаконені алкоголь та розпуста; незважаючи на змови проти революції Шаму при співробітництві з Іраном та Росією — незважаючи на усе це, деякі прихильники «поміркованості» виправдовують турецький режим тим, що він нібито служить Ісламу!

Навіть після того, як ворог Аллаха — Путін — відвідав Ердогана, вони почали на увесь глос кричати, що Туреччина з самого початку підтримувала революцію Шаму та прийняла тисячі біженців і що Ердоган шукає «помірковане» політичне рішення. Насправді політична дружба з ворогами Ісламу плавно переходить у військову співробітництво у бомбардуванні мусульман Сирії. Турецька армія надає необхідне прикриття для Росії, щоб та могла знищувати повстанців та громадянських осіб в Ідлібі. Також Туреччина рік назад, здійснюючи накази Америки, передала Алеппо нусайрітському режиму, щоб утримати Башара Асада при владі. Тим часом вже були готові виправдання, що нібито Ердоган зробив турецьку економіку сильною і він краще, аніж правителі арабських країн. Із нього роблять героя, хоча він — фальшивка. Усе це робиться, щоб відволікти мусульман від сумлінної роботи по знаходженню реальних героїв, які розумово відродять Ісламську Умму на основі Шаріату, яким буде задоволений Аллах та Його Посланець ﷺ.

Поміркованість вимушує освящати Ердогана та просувати «бородатий секуляризм», зберігаючи для нього народну підтримку та експлуатуючи любов турецьких мусульман до Ісламу та правителю, який бажає втілювати Шаріат. Цей образ мислення є способом обдурення людей та обману у релігії. Таким чином, люди починають думати, що невірний Захід бажає мусульманам добра, втягуючи мусульманські армії у війну проти так званих «терористів та екстремістів» спільно з арміями невірних. Жертвами цієї війни стають діти мусульман. У той же час м’ясник Башар Асад не притягується до відповідальності і турецькі війська не виступають проти його армії. Насправді, це — зрадництво, а не «поміркованість». Участь Туреччини та Саудівської Аравії у коаліції хрестоносців на чолі з Америкою є харамом, тому що це — сприяння реалізації планів невірних та здійснення їх інтересів за допомогою знищення мусульман Шаму. Таким же чином нормалізація відносин з єврейським утворенням — це харам.

А те, що замість висування сильної турецької армії для надання допомоги мусульман Аракана Ердоган відправляє покриту хіджабом дружину, щоб вона з’явилась у ЗМІ, проливаючи крокодилячі сльози, — це усього лише пил у мусульман та введення їх в оману. Іслам зобов’язує надавати допомогу мусульманам, а не допомагати ворогам проти них!

Іншим прикладом є уряд «ХАМАС» та нещодавнє перемир’я з Палестинською національною адміністрацією (ПНА) при посередництві злочинного режиму ас-Сісі. Усе це відбувається незважаючи на те, що ПНА слугує інтересам євреїв, арештовує мусульман Палестини, б’є їх та примушує умовчувати про холоднокровні вбивства молодих палестинців євреями. І це відбувається під приводом збереження безпеки та сприяння здійсненню плану «двох держав». Візьміть, наприклад, рух «ФАТХ», який слідує угодам в Осло — як може ісламський рух опору зустрічатись з цими вбивцями мусульман в уряді Єгипту та його службах безпеки? До того ж,«ХАМАС» публічно заявив про свої відношення зі вбивцями в Ірані та про намір відновити відношення з Башаром Асадом. Він придушує будь-який незгодний голос у Газі і не збирається відповідати за кров мучеників, нещодавно вбитих євреями у тунелях.

Окрім цього, він погодився роззброїтись, а його лідери заявлять, що окупаційне іудейське утворення є реальністю та фактом, що здійснився! Проте знайдуться мільйони тих, хто відшукує виправдання лідерам «ХАМАС», незалежно від того, як вони вчиняють, роблячи вигляд, що не помічають серйозних політичних заяв! Згідно Шаріату, рішення полягає у тому, щоб мобілізувати мусульманські армії для джихаду, звільнити Палестину, викоренити присутність іудеїв та встановити Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва. Вороги мусульман єдині, і неправомірно вирішувати проблеми мусульман з точки зору світського американсько-британського сіонізму, прикриваючись «поміркованим» Ісламом.

Це і є секулярний образ мислення, що шукає виправдання і названий «поміркованим Ісламом». Таким чином, відступлення від шаріату є відокремленням шаріатського закону від політичних позицій. Це і є ядро світської доктрини, яка полягає у відокремленні релігії від життя та політки. Усе це зводиться до переслідування особистих інтересів та матеріальних благ, а також до боротьби за пости в уряді. Таким чином, поширюється приниження, ганьба, любов до грошей та помилкове розуміння ісламського методу.

Ці «помірковані», фальшиві герої та їх агітатори стали серйозною перешкодою між мусульманами та їх відродженням, яке відбудеться руками істинних героїв, відданих Аллаху та Його Посланцю ﷺ, які працюють щиро та прозоро, ясно та сумлінно щоб втілити правильний та чистий Іслам. Всевишній Аллах говорить:

وَمِنَ النَّاسِ مَن يَتَّخِذُ مِن دُونِ اللَّهِ أَندَادًا يُحِبُّونَهُمْ كَحُبِّ اللَّهِ وَالَّذِينَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِّلَّهِ وَلَوْ يَرَى الَّذِينَ ظَلَمُوا إِذْ يَرَوْنَ الْعَذَابَ أَنَّ الْقُوَّةَ لِلَّهِ جَمِيعًا وَأَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعَذَابِ * إِذْ تَبَرَّأَ الَّذِينَ اتُّبِعُوا مِنَ الَّذِينَ اتَّبَعُوا وَرَأَوُا الْعَذَابَ وَتَقَطَّعَتْ بِهِمُ الْأَسْبَابُ * وَقَالَ الَّذِينَ اتَّبَعُوا لَوْ أَنَّ لَنَا كَرَّةً فَنَتَبَرَّأَ مِنْهُمْ كَمَا تَبَرَّءُوا مِنَّا كَذَٰلِكَ يُرِيهِمُ اللَّهُ أَعْمَالَهُمْ حَسَرَاتٍ عَلَيْهِمْ وَمَا هُم بِخَارِجِينَ مِنَ النَّارِ

«Серед людей є такі, хто долучає до Аллаху рівних та люблять їх так само, як люблять Аллаха. Але ті, які увірували, люблять Аллаха сильніше. Якщо б беззаконники побачили, коли вони узріють муки, що могутність цілком належить Аллаху і що Аллах заподіює тяжкі муки. Коли ті, за ким слідували, зречуться від тих, хто слідував за ними, і побачать муки, зв’язки між ними обірвуться. Ті, які слідували за іншими, скажуть: «Якщо б у нас був іще один шанс, то ми зреклись би від них, подібно тому, як вони зреклись від нас». Таким же чином Аллах покаже їм їх діяння, щоб це опечалило їх. Вони ніколи не вийдуть із Вогню» (2:165–167).

Ці світські бородаті люди зречуться від лицемірів, які будуть трубити у День Воскресіння, проте у них не залишиться нічого, окрім брехливих виправдань та лицемірства. Так нехай же вони вже сьогодні приймуть правильну позицію по відношенню до цих згубних ідей. Якщо вони витратять хоча б половину своєї енергії у ствердженні істини, а не в оспівуванні брехні, тоді падуть ці правителі-невігласи, і Ісламська Умма позбавиться від них. У Шаріаті не існує «поміркованого», або «американського», або «світського» Ісламу, і немає Ісламу,змішаного з поняттями невірного Заходу, і немає Ісламу, який підкоряється вигаданим міжнародним законам. Навпаки, Шаріат — це ствердження релігії, встановлення держави, піднесення Слова Аллаха без яких-небудь викривлень, незважаючи на злобу невірних.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Гадат Мухаммад Хамді, Судан
15 Сафара 1439 р.х.
04.11.2017 р.

Головне меню