Причиною відмови від надання притулку є огидна сектантська ненависть та расизм

Статті
Друкарня

Почастішали висловлювання деяких ліванських посадових осіб проти біженців із Палестини та Сирії. Підсилились обмеження для цих біженців, особливо для сирійців. Влада Лівану обходиться з ними як з терористами, принижуючи та заарештовуючи їх.

Причиною такого жорстокого обходження є спроба деяких впливових особистостей, які перебувають при владі, політично реанімувати злочинний образ Башара Асада, налагоджуючи зв’язки між ліванською владою та її режимом та підпитуючи його людським ресурсом, коли його армія вже виснажена і кількісно значно скоротилась. Іншою причиною відмови у наданні притулку є релігія цих біженців, а саме — Іслам. Якщо б вони не були послідовниками Ісламу, то до них не було такого відношення, і тоді осліплені ненавистю та сектантством люди працювали б над тим, щоб надати їм громадянство та забезпечити їх усіма правами. Доказом тому є надання громадянства десяткам тисяч вірмен, яких сьогодні у ліванському уряді представляють депутати та міністри. Таким же чином ліванське громадянство отримали християни, які переселилися із Палестини.

Висловлювання деяких офіційних осіб про те,що причиною відмови є побоювання демографічного дисбалансу у Лівані, є брехнею, оскільки більшість населення Лівану і так складають мусульмани, а не мусульмани вже довгі роки є меншістю. На протязі сотень років мусульмани піклувались про немусульман в ісламському світі, і немусульмани не переселялись звідти до тих пір, поки не стали свідками західної окупації. Також ствердження про те, що надання притулку палестинцям приведе до віддалення від палестинської проблеми, є явною брехнею, оскільки палестинська проблема є ісламською проблемою,і Палестина повинна повертатись як частина мусульманських територій. Палестина не буде звільнена шляхом позбавлення біженців основних прав!

Мусульманські переселенці не стали причиною пролиття невинної крові ліванців у громадянський війні. Нехай кожен чиновник повернеться до своєї біографії, і тоді він побачить справжнього злочинця.

Прикро те, що багато жителів Лівану самі вирушають у різноманітні країни світу і добиваються своїх прав. До того ж ми бачимо, що такі країни, як Німеччина та інші, вилучають користь із досвіду та здібностей сирійців. Ліван теж може вилучити користь із досвіду та можливостей сирійців поза терору, приниження та арештів, а також повернення їх туди, звідки вони втекли. І насправді багато жителів Лівану отримують користь від біженців із Сирії в усіх сферах, проте ця мимовільна користь повинна бути врегульована з боку влади, а расова та сектантська ненависть по відношенню до біженців повинна бути припинена.

O мусульмани Лівану! Переселенці із Палестини та Сирії — ваші брати і ви не можете розділяти їх на основі національної приналежності. Вас об’єднує релігія, яка вище за огидний націоналізм. Будьте такими, як сподвижники Посланця Аллаха ﷺ, яких об’єднав Іслам.

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ

«Воістину, віруючі — брати» (49:10).

Вони були ворогами, проте Аллах об’єднав їх серця за допомогою Ісламу. Не обманюйтесь заявами деяких чиновників, які ненавидять ваших братів і відмовляються надати права біженцям тільки через те, що вони — мусульмани.

На завершення я звертаюсь до немусульман у Лівані:

Ви прожили з мусульманами сотні років у затишку держави, яка втілювала закони Аллаха. Ви жили у Праведному, Омейядському, Аббасидському та Османському Халіфаті. Захід влаштував змову проти Османського Халіфату, і ісламський світ був розчленований, а ісламський уряд зник. Після цього ваша кількість на Сході зменшилась, оскільки вас, як і мусульман, почали виселяти із цих країн. Іслам — ваш захисник,а Захід — ваш ворог. Не обманюйтесь Заходом та його брехнею. Будьте з тими, хто захищає вас та оберігає. Знайте, що біженці-мусульмани не є вашими ворогами і що позбавлення їх самих основних прав — це несправедливість, яку ви повинні відкинути.

І нарешті, я не захищаю злочинця, будь то із числа ліванців, палестинців або сирійців. Злочинець повинен бути покараний, навіть якщо він із Мекки. Пригнобленому повинна бути надана допомога, навіть якщо він із Риму. Але ганебно те, що злочин, скоєний злочинцем, зображується як злочин усіх його співгромадян, особливо якщо він є переселенцем-мусульманином.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
д-р Мухаммад Ібрахім
член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Лівані
29 Мухаррама 1439 р.х.
19.10.2017 р.

Головне меню