Не вважайте це злом для вас. Навпаки, це є добром для вас

Статті
Друкарня

Вони вирішили, що аль-Кудс стане столицею іудейського утворення, зарозуміло заявивши: «Єрусалим наш!».

Америка, Білий дім, Трамп — усе це імена однієї огидної та кривавої політики.

Вони кинули цей виклик, щоб промацати пульс Умми, яка пройшла крізь роки зубожіння та принесла в жертву усе, що у неї було. Роки пригноблення, несправедливості, тиранії та страждання від невірного колонізатора та зрадницьких правителів, які продали свої святині та свою віру за жалюгідні гроші, посади та звання … Роки відчуження, втрат та роки життя без усілякої надії повернути свою велич та славу...

Вони намагаються упевнити нас у тому, що нібито суперечка в аль-Куді полягає у тому, чиєю столицею він буде. Вони намагаються стерти із пам’яті Умми те, що уся Палестина, включаючи аль-Кудс, окуповані і повинна бути повністю звільнена.

Вони солодкими льодяниками заткнули роти усім арабським правителям? І усе це для того, щоб промацати пульс Ісламської Умми, чи відновиться вона знов? Чи пильна вона і чи усвідомлює те, що планує цей злочинець? Невже вона така слабка,якою вони намагались зробити її на протязі довгих років?

Після усього цього до нас виходять правителі-рувайбідати і говорять, що вони — захисники мусульманських святинь і що аль-Кудс — «червона лінія»! Вони в увесь голос кричать та вимагають дотримання прав мусульман, попереджаючи та погрожуючи! Для кого ці ігри, о злочинці?!

Хіба ви не знаєте, що аль-Кудс окупований і віднятий у його володарів?! Хіба ви не знаєте, що він повинен бути повністю звільнений?! І що стосується усієї Умми та її армій. Ми ніколи не визнаємо, що проблема полягає лише у переносі столиці, як то стверджують зрадники, які продали усе і змовились у цьому доленосному для Умми питанні.

Можливо, раніше ми боялись та підкорялись тому, що ви нав’язували мечем та вогнем, але тепер ми не боїмося...

Агов ви, прокляті та зарозумілі! Не грайте нашими святинями і не намагайтесь спровокувати нас! Ми — Умма, яка усвідомила свою релігію і зрозуміла, що без Халіфату немає життя та слави. Ми залишили вам цей світ і те, що у ньому. Звертаючись до арабських правителів, ми говоримо: візьміть те, що ви хочете. Ми вас не боїмось. Ви перед нами — усього лише нікчемі люди, історія яких буде записана і передана наступним поколінням.

В нас немає ані страху, ані відчаю, доки ми прихильні заповіту з Аллахом. Ми продовжуємо іти уперед з усією щирістю. Чим довше ви залишаєтесь над нами, тим більше ми беремо сил із нашої віри.

О мусульмани! Будьте пильні! Ви були терплячі та жертвували усім, що у вас. Ми знаходимось напередодні великого звершення. З дозволу Аллаха, усе це завершиться встановленням великої Ісламської Держави.

Проявляйте стійкість, о мусульмани!

لَا تَحْسَبُوهُ شَرًّا لَّكُم بَلْ هُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ

«Не вважайте злом для вас. Навпаки, це є добром для вас» (24:11).

Ми стоїмо на потоці атеїзму, секуляризму та розмивання Ісламу. Усе це було розпочато ворогами Аллаха, і до них приєднались лицеміри із цієї Умми, які втерлись у їх ряди, ті, хто послідував їх шляху, і ті, хто дався їм та підкорився. Тому ми повинні здолати бар’єри, які вони намагаються посіяти в нас.

Всевишній Аллах говорить:

قُلْ إِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

«Скажи: «Воістину, мій намаз та моє поклоніння, моє життя та моя смерть присвячені Аллаху, Господу світів» (6:162).

Ця особливості є джерелом нашої величі та гідності. Також Аллах говорить:

وَلِلَّهِ الْعِزَّةُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِينَ وَلَكِنَّ الْمُنَافِقِينَ لَا يَعْلَمُونَ

«Могутність притаманна Аллаху, Його Посланцю та віруючим але лицеміри не знають цього» (63:8).

Правду сказав Умар (р.а.): «Воістину, ми були приниженим народом, Аллах же звеличив нас за допомогою Ісламу; тому як би ми не прагнули досягти величі інакше, аніж за допомогою того, чим нас звеличив Аллах — він нас принизить» (Хакім).

Відмінність між нами та цими людьми вже описана у Книзі Аллаха. Наймудріший Аллах говорить:

لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِيَ دِينِ

«Ви сповідуєте свою релігію, а я сповідую свою» (109:6).

І неможливо порівняти нас з ними. Ніколи не будуть рівні єдинобожники та ідолопоклонники, віруючі та невірні. Кожному Аллах уготовив місце у Раю або у Пеклі:

هُوَ الَّذِي خَلَقَكُمْ فَمِنكُمْ كَافِرٌ وَمِنكُم مُّؤْمِنٌ

«Він — Той, Хто створив вас. Серед вас є невіруючі, і серед вас є віруючі» (64:2).

О мусульмани! Будьте свідомі та не захоплюйтесь їх закликом, щоб ми не вступили у битву, у якій якщо переможемо, то втратимо Палестину назавжди, а якщо програємо, то буде лихо іще гірше. Замість цього почніть вимагати від правителів, які багато говорять про «червоні лінії», щоб вони підняли армії цієї Умми та повністю звільнили Палестину. Звертайтесь до командуючих арміями, щоб вони надали допомогу цій релігії і негайно звільнили Палестину.

Не впадайте у відчай, кожні сто років Аллах посилає тих, хто відновлює релігію цієї Умми у знаннях та справах, поклонінні та джихаді, а також наказує схвалене та утримує від засуджуваного. Ця група дотримується істини, об’являє про неї, захищає її та вказує на неї. Неможливо розгромити нашу істину, навпаки, вона візьме верх, якщо не мечем, то силою доводу. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لَا تَزَالُ طَائِفَةٌ مِنْ أُمَّتِي ظَاهِرِينَ عَلَى الْحَقِّ لَا يَضُرُّهُمْ مَنْ خَذَلَهُمْ حَتَّى يَأْتِيَ أَمْرُ اللَّهِ وَهُمْ كَذَلِكَ

«Не перестане група із моєї общини слідувати істині, і не нашкодять їм ті, які вчинять з ними віроломно, доки не прийде веління Аллаха» (Муслім).

У нас є перемога та допомога на землі.

Повідомляється, що Пророк ﷺ сказав:

بَشِّرْ هَذِهِ الْأُمَّةَ بِالسَّنَاءِ، وَالنَّصْرِ، وَالتَّمْكِينِ، فَمَنْ عَمِلَ مِنْهُمْ عَمَلَ الْآخِرَةِ لِلدُّنْيَا، لَمْ يَكُنْ لَهُ فِي الْآخِرَةِ نَصِيبٌ

«Обрадуй цю Умму величчю, перемогою та зміцненням. А той, хто почне робити справи наступного життя заради мирського, у того не буде нагороди у Наступному житті» (Ахмад).

Немає сумніву, що у житті Умми є періоди слабкості та приниження. Проте у нас є багато періодів перемог, великих справ та мудрого правління на землі, як це було в епоху праведних халіфів, Омейядів, Аббасидів, мамлюків та Салахуддіна аль-Аюбі.

Ми повинні залишатись непохитними, земля скучила по тупоту ніг мусульман і по їх такбірам. Нинішнє положення більше аніж коли-небудь до того сприятливе для встановлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва:

وَفِي ذَلِكَ فَلْيَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُونَ

«Нехай же заради цього змагаються ті, хто змагається!» (83:26).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Дарін аш-Шанті
19 Рабі уль-авваль 1439 р.х.
07.12.2017 р.

Головне меню