Ємен волає по допомогу! Хто ж відповість?

Статті
Друкарня

Дорогі брати і сестри! Як ви знаєте, у справжній час єменських мусульман зачепила гуманітарна катастрофа через божевільну війну три роки назад між арабською коаліцією (очолюваною Саудівською Аравією) та проурядовими силами, з одного боку, і повстанцями - хоусітами( підтримуваними Іраном) — з іншого.

Ця війна розв’язана за вплив над Єменом між колоніальною Америкою та Британією, які підтримують своїх регіональних та місцевих агентів зброєю та розвідданими.

Дорогі брати і сестри! Внаслідок цих колоніально-політичних ігор народ Ємену страждає від небувалої кількості бомбардувань, бойових дій та блокади продовольства, ліків, палива та інших предметів першої необхідності. Єменські діти стали головними жертвами цієї жорстокої та марної війни. Вони наражаються на голод та вбивства, не говорячи вже про те, що залишаються заручниками корисних політичних інтересів кожного із учасників цієї війни. Як розповів про це регіональний директор ЮНІСЕФ Гірт Кабаларі, Ємен став «справжнім пеклом» для дітей.

Нестерпно боляче дивитись на зображення виснажених дітей та немовлят, які гинуть. Матері та батьки годують своїх дітей шматками зіпсованого хлібу або вареним листям рослин у відчайдушній спробі врятувати їм їх життя.  Їх крики від голоду пронизують серця. Як мати я не можу собі уявити, що моя дитина помирає на очах і я не можу нічого зробити, щоб допомогти їй або полегшити страждання.

Лише за даними ООН 30 тис. дітей в Ємені щорічно помирають від недоїдання внаслідок згубної діяльності людини. Половина дітей Ємену у віці до п’яти років страждає від хронічного недоїдання. Із них 400 тис. виснажені настільки, що помруть без термінового вручання. Кожні 10 хвилин помирає дитина через хворобу, якій можна запобігти, або через голод, викликаний війною. Агентства по наданню допомоги заявляють, що, якщо війна не припиниться, голод може повністю поглинути країну через три місяці, піддаючи ризику половину населення. Очікується, що це буде найжахливішим голодом у світі за останні 100 років!

Нестача чистої води, розпад системи вакцинації та медичного лікування в Ємені через війну обернулись спалахом корі, дифтерії та холери, а найбільш уразливими для них є діти. Лише холера зачепила 1,2 мільйони людей і призвела до загибелі 2400 людей. Окрім того, ЮНІСЕФ попередив, що у справжній час підсилені бої «небезпечно близькі до лікарні ат-Тавра» у місті Ходейда, піддаючи десятки дітей у лікарні «неминучій загрозі смерті», а також не дозволяючи дітям з тяжким виснаженням дістатись до неї. Діти, які помирають від голоду, не можуть звертатись за лікуванням через жахливу реальність! На додаток до цієї катастрофічної ситуації тисячі ані у чому не повинних мирних жителів та дітей опинились у блокаді у місті Ходейда на березі Червоного моря, де у справжній час підсилюється війна між повітряними нальотами коаліції, очолюваними Саудівською, і повстанцями - хоусітами.

Дорогі брати і сестри! Нинішня світова капіталістична система умила руки і затулила очі, оскільки причетна до цього злочину проти людства. Цих жахаючих статистичних даних та невпинних картин помираючих від виснаження дітей недосить для стрясання їх совісті. Зрозуміло, що сьогодні немає жодного уряду, жодного керівництва, жодного правителя, який щиро піклується про порятунок єменських дітей і мусульман. Їм немає до цього діла, як і до страждань мусульман Сирії, М’янми, Палестини, Кашмір та інших. Питання:чому? Тому що згідно їх прогнилому капіталізму немає ніякої політичної або економічної користі у тому, щоб зупинити або покласти край вбивствам ані у чому не повинних дітей та громадянських осіб.

Фактично, західні колоніальні держави в особі Америки та Британії грають життями єменських дітей у цій жахливій війні заради політичної та економічної користі, тому що їх капіталістична зовнішня політика заснована на одому принципі: «Слідуй за грошима». При цьому, з одного боку, вони засуджують війну, а з іншого — годують її зброєю. Це і є верхівка лицемірства! У той же час режими Саудівської Аравії та учасників заплямованої кров’ю коаліції, таких як ОАЕ, Кувейт, Йорданія, Єгипет та інші, вбивають дітей Ісламської Умми у війні, у яку вони вступили по вказівці своїх західних хазяїв. Усі учасники цієї нерозважної війни, включаючи іранський режим та ополченців - хоусітів, усі без винятку кров’ю єменських дітей.

Підлі правителі переконані у тому, що у XXI сторіччі мільйони невинних чоловіків, жінок та дітей можуть гинути від голоду та бомбардувань на очах в усього світу. І, поруч з цим, жоден уряд не наважується захистити їх. Навіть розмови про припинення вогню зустрічають підсиленими боями с обох сторін цієї божевільної війни у надії отримати більше політичного впливу перед будь-якими можливими переговорами. Вони знають, що сьогодні немає сили, яка могла б притягти їх до відповідальності за злочини і за те, що відбувається з беззахисними дітьми та усіма невинними мусульманами в Ємені.

Дорогі брати і сестри! Міжнародна спільнота кинула мусульманських дітей в Ємені. Злочинні та зрадницькі правителі у мусульманському світі також відвернулись від них. Але ми, як Ісламська Умма, не залишимо їх! Посланець Аллаха ﷺ сказав:

الْمُسْلِمُ أَخُوْ الْمُسْلِمِ، لا يَظْلِمُهُ، وَلا يَخْذُلُهُ

«Мусульманин мусульманину — брат, (і тому) він не повинен ані утискати його, ані залишати без допомоги».

Положення нашої Умми в Ємені вимагає від нас як мусульман взяти питання геноциду наших братів та сестер у свої руки і перестати сподіватись на такі організації, як ООН, або на західні держави, які у вирішенні цієї проблеми переслідують лише свої інтереси, оскільки вони є головною причиною підпитки та ігнорування цього огидного геноциду.

Дорогі брати і сестри! Якщо ми дійсно хочемо врятувати дітей Ємену, ми повинні прагнути знайти рішення у нашій релігії, в Ісламі, як покладе кінець цьому пекельному життю. У протилежному випадку це буде означати крайнє нехтування з нашого боку по відношенню до наших братів та сестер, тому що решта іншого продовжує і навіть підсилює їх страждання.

Сліз недосить, тому що сльози не наситять і не захистять нашу Умму! І, звичайно ж, грошей і допомоги теж недосить, тому що ця допомога навіть не здатна добратися до потребуючих через війну та осаду.

Брати і сестри! Чи можна сумніватись у тому, що існування хорошого керівництва та держави, яка представляє інтереси Ісламу та цієї Умми, — це те, що може врятувати дітей Ємену від кошмару та забезпечити їм захист та благополучне життя?! Це керівництво засновано на міцному фундаменті, на Ісламі, який бореться за свою справу, захищає свої цілі і виконує усі свої зобов’язання, включаючи захист життя мусульман. І, звичайно, усе це здійсниться зі створенням Халіфату за методом пророцтва, як про це сказано:

إِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Воістину, Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються».

Один лише Халіфат володіє моральною силою, здатністю та політичною волею, щоб покласти край цій жорстокій війні та захистити Умму.

Лише Халіфат буде опікуном усіх своїх громадян — сунітів та шиїтів, мусульман і немусульман — оскільки Всемогутній Аллах вимагає від нас забезпечення їх потреб нужд, гідного рівня життя для них і захисту їх життя, віри, гідності та багатства без якої-небудь дискримінації. Ця політична система призначена для усіх людей, незалежно від віросповідання, національності або кольору шкіри. У цій державі усі люди користуються однаковими правами.

Ми згадуємо період великого процвітання Ємену у затишку держави Халіфат. Одного разу Умар ібн аль-Хаттаб (р.а.), будучи халіфом, призначив Муаза ібн Джабаля (р.а.) валієм Ємену. Коли Муаз відправив йому третину закяту, зібраного з майна людей, Умар докорив йому, сказавши: «О Муаз! Я послав тебе не збирачем податків та джиз'ї,, а для того, щоб ти брав у багатих людей і розподіляв серед бідних».  Муаз відповів : «Клянусь Аллахом! Я не відправив тобі нічого, чого потребували люди». На другий рік Муаз відправив половину закята, але Умар повернув його назад, як і першого разу. На третій рік він відправив увесь зібраний закят, проте Умар знов повернув його назад. Потім Муаз сказав: «Клянусь Аллахом! О правитель правовірних, я не можу знайти того, хто взяв би цю милостиню!».

Мої брати і сестри! Халіфат — це держава, яка буде дійсно незалежною, а халіф буде самостійно піклуватись про справи Умми і прагнути дати їм найкраще, замість того, щоб вести торги і уступати іншим державам. Ця держава припинить втручання у наші країни колонізаторів, які більше не зможуть використовувати наші озброєні сили у якості пішаків у своїх політичних іграх.

Лише Халіфат докладе усіх зусиль,щоб вирішити суперечки між мусульманами і об’єднати їх як братів під владою Ісламу. Ми знаємо, як суніти та шиїти в Ємені, Іраку та в інших місцях на протязі сторіч жили пліч-о-пліч, в одних кварталах, молились в одних мечетях і бились разом проти ворогів держави під правлінням Ісламського Халіфату.

Тому, якщо ми дійсно хочемо врятувати дітей Ємену, ми повинні у терміновому порядку докласти усіх зусиль для створення держави Халіфат. І ми не зможемо реалізувати це, якщо будемо сприймати Халіфат як мрію або як дещо неможливе. Навпаки, ми повинні сприймати це реальністю, досягнення якої врятує нашу Умму. Наказ Аллаха необхідно виконувати, а не відкладати! Ми знаходимось у такому положенні, яке вимагає покласти кінець кошмару, який зачепив сьогодні усіх мусульман світу.

Ми у Хізб ут-Тахрір закликаємо вас, дорогі брати і сестри, приєднатись до нас у заклику до створення цієї великої держави. Ми закликаємо вас нести це послання, якого так потребує Ємен. Ми закликаємо вас спонукати усіх, кого ви знаєте, особливо воїнів мусульманських армій, надати нутру і надати нам допомогу у створенні Халіфату, щоб вони стали захисниками крові цієї Умми замість того, щоб проливати її по наказу несправедливих правителів або навіть західних держав.

Не дозволяйте нашому зайнятому життю, нашій роботі, навчанню, дітям та іншим справам заважати цьому заклику. Не дозволяйте собі шукати виправдання, яке розчарує нашу Умму і поверне нас спинами до помираючих дітей Ємену. Перед Аллахом немає ніяких виправдань нашому нехтуванню дітьми Ємену та ігноруванню нашого обов’язку перед нашими братами та сестрами. Всевишній Аллах говорить:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах опиняється між людиною  та її серцем і що вибудете зібрані до Нього» (8:24).

 

Назрін Наваз
Голова жіночого відділу Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
11 Рабі уль-авваль 1440 р.х.
19.11.2018 р.

Головне меню