Звернення до організації «Талібан»! Яка відплата тим, хто вбивав вас, ваші родини і знищував ваші дома?

Статті
Друкарня

Офіційний представник інформаційного офісу «Талібану» у Катарі Сухейль Шагін заявив про те, що його організація наблизилась до підписання мирної угоди з американським окупантом.

В інтерв’ю російському інформаційному агентству «ТАСС» 25.07.2019 він заявив: «Я не можу вдаватися у подробиці, тому що переговори усе іще тривають, але можу сказати, що нас залишилось вирішити лише одне-два останніх питання. Тільки-но ми прийдемо до згоди відносно них, то об’явимо про підписання мирної угоди з США. Потім ми розпочнемо афгано-афганські переговори».

Америка — окупаційна держава, яка коїла смерть і руйнування в Афганістані, захопивши його без усілякого права. Вона вбила, зробила каліками і бездомними мільйони афганців, як тих, хто протистояв їй, так і тих, хто ні. Вона зруйнувала їх країну і є їх беззаперечним ворогом. Якою ж повинна бути відплата грішному агресору? Як мінімум, його треба вигнати за шиворот! Його треба покарати за те, що зробили його руки, які погрузли у крові мусульман — як мирних, так і муджахідів.

Як можна вести переговори з агресором заради підписання миру з ним, коли Аллах заборонив це, сказавши відносно агресорів, які виганяють мусульман із їх домів:

وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُم مِّنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ

«Вбивайте їх, де б ви їх не зустріли, і виганяйте їх звідти, звідки вони вас вигнали» (2:191),

فَمَنِ اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ

«Якщо хто посягнув на вас, то і ви посягніть на нього, подібно тому, як він посягнув на вас» (2:194)?!

Організація «Талібан» іде на компроміси з окупаційним американським агресором і бажає з ним миру, роблячи тим самим ту ж помилку, яку скоїли мусульмани в Іраку, підписавши з США угоду, яка включала у себе пункти про збереження американського впливу у їх країні, тем самим поставивши Ірак в залежність від Америки, так що в останньої залишилась можливість втручатись у справи Іраку, коли і як їй заманеться. Підписання мирної угоди з окупаційним агресором — однозначний харам! Сказав Всевишній:

فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَاللَّهُ مَعَكُمْ وَلَن يَتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ

«Не проявляйте слабкості і не закликайте до миру, оскільки ви — вище решти інших. Аллах — з вами і не зменшить ваших діянь» (47:35).

Якщо хто-небудь із представників «Талібану» прийде і скаже, що Посланець Аллаха ﷺ теж підписував мирну угоду з курайшитами, то така підміна історичних фактів обернеться проти них же, тому що Посланець Аллаха ﷺ не підписував подібної угоди з державою, яка окупувала його країну. Мекка на той час належала курайшитам, а Посланець Аллаха ﷺ підписав угоду про перемир’я на 10 років з метою звільнитись від мушриків і зосередитись на євреях Хайбару, які потайки змовились з курайшитами і бажали підписати з ними військовий союз для спільного наступу на Ісламську Державу. Посланець Аллаха ﷺ звільнився для відкриття нового фронту і виконав задумане, завоювавши Хайбар. Чи є у його ﷺ діях дещо схоже з перемир’ям, яке бажає підписати «Талібан» з американським агресором, який прибув на землі Афганістану за тисячі кілометрів заради ведення хрестового походу, як його назвав Джордж Буш-молодший?!

Здається, що на компроміси піде саме «Талібан», тому що він погодився на переговори з Америкою, хоча раніше відмовлявся втягуватись у цій процес доти, доки вона не покине Афганістан. Тепер «Талібан» готовий до переговорів з правлячим режимом, який встановила Америка в Афганістані, хоча раніше він відмовлявся від переговорів з ним, по праву вважаючи його маріонеткою США.

Те ж саме можна сказати і про компроміс, пов’язаний зі строком перебування Америки в Афганістані. «Талібан» бажає звести цей строк до 9 місяців, Америка бажає розтягнути до 30 місяців. Інформаційне агентство «ТАСС» згадало про те, що офіційний представник «Талібану» не підтвердив зміст статті американської газети «WallStreetJournal» щодо пропозиції США вивести свої війська із Афганістану на протязі 2,5 років, у той час як «Талібан» почав вимагати, щоб строк виведення американських військ не перевищував 9 місяців.

З цього приводу офіційний представник «Талібану» заявив: «Я теж читав цю статтю. Проте щодо цього питання усе іще ведуть переговори, і угода щодо виведення американських військ усе іще не досягнута». «Талібан» говорить про це, знаючи, що американські окупанти взагалі повинні негайно покинути Афганістан, не затримуючись у ньому і дня! Необхідно продовжувати боротьбу з Америкою без усіляких компромісів і тим самим силою примусити її покинути Афганістан, як би вона тому не опиралася.

Існує іще один компроміс, на який пішов «Талібан». Про нього заявив усе той же офіційний представник в інтерв’ю інформаційному агентству «ТАСС»: «Росія і Китай, без сумніву, стануть гарантами дотримання угоди». Це він говорить про дві держави, відомі не меншою ворожістю до Ісламу, аніж Америка, знаючи, які жахи накоїла Росія в Афганістані у часи СРСР! Чи «Талібан» забув про це?

Росія по сьогоднішній день б’ється проти мусульман у Сирії і захищає місцевий злочинний режим Асада! «Талібан» забув, що Росія окупувала Крим і репресує місцевих мусульман подібно тому, як репресувала їх пращурів? «Талібан» забув про злочини Росії у Чечні, про те, як Росія розбомбила Грозний у 90-х, порушивши власну обіцянку, надану чеченцям, примусивши їх підкоритись Кремлю, окупувавши Північний Кавказ сотні років назад, вбивши і вигнавши за ці роки мільйони місцевих мусульман?.. Як після цього «Талібан» може вважати Росію державою-гарантом?!

А Китай?.. Китай окупував Східний Туркестан, вбив і вигнав мільйони мусульман і продовжує цю традицію, примушуючи їх зрікатися від релігії, офіційним чином вважаючи Іслам видом безумства! Таку державу «Талібан» вважає гарантом?! Як «Талібан» може забувати усе це? Як його може не цікавити положення решти мусульман? Як він може дивитись крізь пальці на підступи і зрадництва Росії і Китаю, вважаючи цих відвертих ворогів якимись гарантами?! Адже відомо ж, що Росія і Китай у багато чому зацікавлені у тому, щоб нинішній офіційно правлячий режим Афганістану, встановлений Америкою, продовжував існувати і не дозволив стати Афганістану підтримкою і опорою для мусульман у Китаї і Росії.

Америка направила свого представника Залмая Халілзада у м. Доха для продовження переговорів між 22 числом цього місяця з 21 числом місяця наступного, щоб той реалізував цілі США. Халілзад підкреслив, що «обидві сторони досягли прогресу у чотирьох основах угоди,якими є гарантії по припиненню поширенню тероризму, виведення військ, участь в афгано-афганських переговорах, а також повне і остаточне припинення вогню». Держсекретар США Помпео у минулому місяці заявив, що «Америка розраховує на підписання угоди з «Талібаном» відносно встановлення миру в Афганістані до початку вересня». Америка офіційним чином називає джихад проти неї «тероризмом», хоча сама є першим терористом на землі. Вона бажає забезпечити безпеку своєму положенню в Афганістані, зупинити об’явлений проти неї джихад в усьому регіоні і добитися від «Талібану» визнання її маріонеткового режиму в Афганістані.

У той же самий час американський президент Дональд Трамп зарозуміло погрожує Афганістану, заявивши 22.07.2019 на прес-конференції у Білому домі у присутності прем’єр-міністра Пакистану Імрана Хана: «У мене є плани відносно Афганістану. Якщо я захочу перемогти у цій війні, то Афганістан буде стертий з обличчя землі за 10 днів. Але я не хочу цього робити, не хочу іти таким шляхом» («Рейтерз»).

«Талібан» у свою чергу не протестує проти таких погроз, не пориває переговори з Америкою і не дає їй зрозуміти ясним і зрозумілим чином, що в Афганістані є багато віруючих чоловіків, які не бояться Америки та її сили. Замість цього «Талібан» продовжує вести переговори, поки його тикають обличчям у багно, сам засовуючи голову у землю, ніби страус, бажаючи і надалі вести переговори, які в основі вигідні Америці, виснаженої від найдовшої у її історії війни, із якої вони до того ж не виходить переможницею! Насправді, Америка страждає від цієї війни не менше, аніж афганці. Сказав Всевишній:

وَلَا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ ۖإِن تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ ۖوَتَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لَا يَرْجُونَ ۗوَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا

«Не проявляйте слабкості при переслідуванні ворога. Якщо ви страждаєте, то вони теж страждають так, як страждаєте ви. Але ви сподіваєтесь отримати від Аллаха те, на що вони не сподіваються. Аллах — Знаючий, Мудрий» (4:104).

З цієї причини Трамп заявив про «надію на Пакистан, щоб той зайняв посередницьку роль у політичному врегулюванні війни, яка триває в Афганістані 18 років». Америка знаходиться у глибоко скрутному стані, тому що, будучи найбільш провідною державою на землі, вона не може перемогти у цій війні, незважаючи на усі її здібності, як і не може виконувати усі загрози, а це підриває її авторитет і розлючує Трампа до такої міри, що від злоби і безсилля він погрожує стерти Афганістан з обличчя землі, вимагаючи від Пакистану допомогти Америці, що у принципі Пакистан і робив усі ці роки по визнанню самого Імрана Хана: «Пакистан пожертвував заради Америки десятками тисяч своїх солдатів, як і пожертвував заради неї понад 20 млрд. доларів».

Проте, незважаючи на усе це, Імран Хан стоїть приниженим поруч з Трампом і вислухує його загрози, нібито ті його не стосуються, знаючи, що погрози Трампа на адресу Афганістану стосуються і Пакистану, тому що Пакистан дивиться на Афганістан як на підзахисну країну, яку він повинен оберігати і захищати. Але замість цього Імран Хан співпрацює з Америкою і надає їй усілякі послуги, аби тільки та була ним задоволена, одразу ж виконуючи розпорядження Трампа по першій вимозі, заявивши: «Я зустрінусь з «Талібаном» і зроблю усе можливе, щоб переконати їх вступити у переговори з афганським урядом».

У свою чергу афганський уряд робить вигляд, нібито він обурений подібними заявами Трампа, тому що прес-секретар президента Афганістану Садік Садікі заявив: «Афганістан ніколи не дозволить ніяким закордонним силам погрожувати його майбутньому!». Він так говорить, нібито правлячий режим Афганістану хоч щось вирішує. Він був встановлений окупаційними силами Америки і по сьогоднішній день не виходить з-під її крила. Якщо б у афганського уряду була хоч краплина сорому або честі, то він би давно заявив про відокремлення від американців і почав вимагати від них негайного виходу із Афганістану.

Позиції цих трьох сторін — Пакистану, Афганістану і «Талібану» — малодушні. Вони не займають тих позицій, яких від них вимагає релігія. Вони повинні об’єднатись проти спільного ворога і вимагати від нього негайного виходу. Вони повинні обірвати з ним усі зв’язки, не повинні підписувати з ним ніяких угод. Вони повинні вимагати від Америки контрибуцію у сотні млрд. доларів у якості компенсації за пролиту на землях мусульман Афганістану!

Вони повинні об’єднати дві свої країни в єдину державу Праведного Халіфату за методом пророцтва і запросити у Хізб ут-Тахрір допомоги у реалізації цього проекту, у його управлінні, у роз’ясненні того, із яких систем і політичних аспектів ця держава складається, як вона себе поведе на адресу Америки, Росії і Китаю. Вони повинні надати допомогу Хізбу і передати йому управління в Афганістані і Пакистані, тому що Хізб придатний для цього, з дозволу Аллаха. Хізб освоїв цю ідею, зрозумів її кристальним чином і втілив її у діяльності своїх членів, виховавши в них здатних правителів та адміністраторів для Ісламської держави, яка, з дозволу Аллаха, стане світовим лідером!


Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Асад Мансур
26 Зуль-када 1440 р.х.
29.07.2019 р.

Головне меню