Міжнародне право дозволяє наддержавам бути царями джунглів, а решта народів — їх раби

Статті
Друкарня

Існуючі сьогодні держави, зокрема — наддержави, не мають в своєму словниковому запасі таких виразів, як добрі наміри, чесна конкуренція, добросусідство, любов до інших, добрі спонукання, чеснота, благодійність чи великодушність.

Причина цього полягає у тому, що ці держави прийняли у якості своєї життєвої філософії доктрину і філософію Французької революції. Саме тому капіталістична доктрина, яка гласить про необхідність відокремлення релігії від життя, а точніше — секуляризм, є основоположною ідеєю цих наддержав. Ці держави не приймають присутності у житті якої б то не було цінності, окрім матеріальної. На їх думку, навіть моральна сторона поведінки чи вчинку визначається сугубо його корисністю з матеріальної точки зору

Гонитва за матеріальною наживою відображається у зовнішній політиці капіталістичних держав, особливо наддержав, у формі військового, ідейного, просвітницького чи політичного колоніалізму, або в усіх цих формах одночасно. Іншими словами, вони вибудовують свою зовнішню політику на основі колоніалізму, прихованого за різноманітними красивими словами.

Наддержави — це вовки, які дивляться на світ як на територію, де знаходиться їх здобич. Вони не визнають ніяких обмежень для своїх жадібних жадань, цілей і задач. Тим не менш, конкуренція і боротьба цих наддержав одна з одною залежить від сили і впливу кожної із сторін, а також ступеня їх здатності витіснити інших вовків із своєї території полювання і зони впливу. Це геополітична боротьба їх одна з одною за статус царя джунглів, тобто за місце провідної наддержави на так званій сьогодні «міжнародній арені».

Що стосується міжнародного права, то насправді це право — право колоніальних наддержав, зокрема — західних, Європи і Америки. Основоположниками цього права стали Британія і Франція, а Америка згодом прийняла і модернізувала його. Незважаючи на опис його як міжнародне, усе ж таки це право призначено тільки для упорядкування інтересів наддержав, особливо Америки і Європи, з метою запобігання виникнення підсиленої конкуренції між цими вовками, яка призводить до порушення балансу між усіма сторонами,як це трапилось під час Першої і Другої світових війн. Отож, міжнародне право є інструментом запобігання війн між колоніальними наддержавами. Одним словом, це право, яке регулює колонізацію цими наддержавами інших держав і народів.

Звичайно, лев’яча частка буде належати провідній наддержаві у силу її панування над організаціями міжнародного права та її виплати більшої частини витрат цих організацій. Наприкладр, Америка оплачує більше 70% витрат асоціацій ООН, що істотно дозволяє Америці формувати міжнародне право відповідно її колоніальним інтересам у світі. Кращим доказом тому служить свідчення шостого Генерального секретаря ООН Бутроса Бутрос-Галі на телеканалі «Аль-Джазіра». На питання про те, що хоче Америка від спецпосланця ООН, він сказав л: «Америка хоче, щоб він працював в її інтересах на усі 100%».

Тому прикро бачити, як деякі народи і малі держави під час криз звертаються до міжнародного права і міжнародних організацій по допомогу, наївно вважаючи, що останні допоможуть їм. Насправді, ці народи і держави схожі на овець, які найняли вовка, щоб той допомагав їм у важкий час, інакше кажучи, вони потрапляють з вогню та в полум’я. Потім вони самостійно входять у закинуті цими наддержавами тенета і своїми ж руками беруть мотузку, яка дуже скоро стає задушливим зашморгом на шиях цих країн і народів, що віднімає усі їх багатства і добро.

Проте у моменти, коли це міжнародне право суперечить інтересам вовків і колонізаторів, останні відкидають це право у бік і роблять усе, що захочуть, як це зробила Америка під час військової інтервенції в Ірак у 2003 році.

Для того, щоб надати краси потворному образу цієї капіталістичної ідеології, цим колоніальним наддержавам і цьому несправедливому міжнародному праву, представленому в смертоносній тріаді: ООН, Всесвітній Банк та МВФ, колоніальні держави прийняли угоди і заснували у своїх країнах різноманітні неурядові організації нібито гуманітарного характеру для того, щоб підлатати справи своїх материнських організацій і покращити їх жадібний колоніальний образ. Це такі організації, як «Червоний Хрест», «HumanRightsWatch», різноманітні правозахисні організації, організації, які захищають права дітей і жінок, права робочих, ув’язнених і військовополонених. Існує багато прикладів, які розкривають суть роботи цих неурядових організацій. Ми наведемо лише два, щоб показати формальну «гуманітарну» і фактичну «колоніальну» мету їх діяльності:

Французька благодійна організація «ArchedeZoe» об’явила у 2007 році про свій намір привезти дітей-сиріт із Судану для усиновлення французькими родинами. При цьому вона не розкрила спосіб їх доставки. Скандал спалахнув, коли викрили спробу контрабанди 103 дітей у віці від одного до дев’яти років, які були викрадені організацією із таборів для внутрішніх переміщених осіб і біженців в Дарфурі і на сході Чада. Це приклад — усього лише верхівка айсберга і крапля в морі, яка викриває роботу цих організацій.

Окрім того, у словнику цих наддержав немає місця таким поняттям як відкритість, чесність, наукова та економічна конкуренція і добросусідство. Ці держави не надають ніякого значення цим змістам. Навпаки, вони вважають ці принципи зброєю слабких, які приховують свою слабкість за поняттями добра, щоб захистити себе і своє існування, які знаходяться під загрозою з боку наддержав.

Кращим прикладом цього є компанія «Huawei», яка перевершила своїх американських колег по технології 5G. Це звело Америку з розуму. Вона взялась обливати її брудом і звинуваченнями, використовуючи обман у відношенні цієї компанії, так само атакуючи Китай як країну. Незважаючи на те, що дана технологія не має нічого спільного з шпигунством і розшифровкою коду, тим не менш, Америка перекваліфікувала це питання у бік проблеми безпеки і налякала усіх взаємовідносинами з Китаєм.

Вона взялась внушати усім, що Китай може шпигувати за країнами за допомогою 5G-технології через компанію «Huawei». Ситуація дійшла до закриття консульств, загострення відносин між двома країнами і розгортання американських маневрів у виді перекидання американських солдатів із Німеччини у Південну Корею 29 липня 2020 року з метою збільшення чисельності американських військ у цій країні від 28 тисяч солдатів до більше аніж тридцяти тисяч. Ось такою є «благородна» економічна конкуренція серед монстрів — сьогоднішніх наддержав!

Ми як мусульмани повинні знати низку речей, які необхідні для кращого змінення нашого положення:

1 — Міжнародне право — це право, яке працює на благо колоніальних держав для того, щоб зміцнити і розширити їх колоніалізм на усі країни світу, особливо на багаті природними ресурсами, тобто на наші ісламські землі. Це означає, нам неможна звертатись до них по допомогу при будь-яких кризах, оскільки така наша поведінка гнівить Всевишнього Аллаха і дозволяє цих наддержавам зміцнити свій колоніалізм в наших країнах. Всевишній Аллах говорить:

إِنَّ الدِّينَ عِندَ اللَّهِ الإِسْلاَمُ

«Воістину, релігією у Аллаха є Іслам» (3:19),

وَلَن يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلاً

«І ніколи Аллах не влаштує невірним шлях над віруючими» (4:141).

2 — Сьогодні мусульмани без пастиря, захисника і командуючого подібні здобичі на трапезі підлих вовків. Це означає, що нам необхідний ватажок в особі праведного халіфа. Пророк Мухаммад ﷺ говорив:

كَانَتْ بَنُو إِسْرَائِيلَ تَسُوسُهُمْ الْأَنْبِيَاءُ، كُلَّمَا هَلَكَ نَبِيٌّ خَلَفَهُ نَبِيٌّ، وَإِنَّهُ لَا نَبِيَّ بَعْدِي وَسَتَكُونُ خُلَفَاءُ تَكْثُرُ، قَالُوا: فَمَا تَأْمُرُنَا؟ قَالَ: فُوا بِبَيْعَةِ الْأَوَّلِ فَالْأَوَّلِ وَأَعْطُوهُمْ حَقَّهُمْ فَإِنَّ اللَّهَ سَائِلُهُمْ عَمَّا اسْتَرْعَاهُمْ

«Синами Ізраїлю управляли пророки. Якщо помирав один пророк, йому на зміну приходив інший. Після мене ж пророків не буде. У майбутньому з’являться халіфи, і їх буде багато». Сподвижники спитали: «Що ж ти нам накажеш?». Пророк ﷺ сказав: «Дотримуйтесь того байату, який ви дали першому і першому із них, і віддавайте їм їх права. Воістину, Аллах спитає про те, що він дав їм під паству (відповідальність)».

3 — Рішення наших проблем як мусульман і врегулювання нашого положення знаходиться у славній конституції Ісламу. Щирі сини Ісламської Умми у рядах Хізб ут-Тахрір розробили її і зібрали у виді законів і статей з детальним роз’ясненням доказів. Ця конституція є найбільш підходящою для побудови держави за методом пророцтва, аніж вигадані закони колоніальних наддержав. Тільки за допомогою цієї конституції ми зможемо позбутися від оков колоніалізму наддержав, які заволоділи нашими розумами перш, ніж заволодіти нашими землями і матеріальними благами.

فَلاَ وَرَبِّكَ لاَ يُؤْمِنُونَ حَتَّىَ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لاَ يَجِدُواْ فِي أَنفُسِهِمْ حَرَجًا مِّمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُواْ تَسْلِيمًا

«Але ні — клянусь твоїм Господом! — вони не увірують, поки вони не оберуть тебе суддею в усьому тому, що заплутано між ними, не перестануть відчувати у душі утискання від твого рішення і не підкоряться повністю» (4:65).

4 — Ці регіональні держави, які діють у межах кордонів Сайкс–Піко, є коренем біди і причиною роз’єднаності мусульман, а також інструментом для поневолення мусульман у руках західних колоніальних наддержав. Сьогоднішні правителі і правлячі режими мусульманських країн існують, щоб утримуватиь мусульман та їх землі під гегемонією західних наддержав.

У цьому полягають корінь проблеми та її рішення. Істину говорить Всевишній Аллах:

إِنَّ اللَّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ

«Воістину, Аллах не змінює положення людей, поки вони не змінять самих себе» (13:11).

 

Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Д-р Фарадж Мамдух
14 Зуль-хіджа 1441 р.х
04.08.2020 р.

Головне меню