План Заходу по зміненню релігійного дискурсу зачепив мечеті і мінбари

Статті
Друкарня

У п’ятницю вранці 25.12.2020 міністр по справам релігії і вакфів Судану Насруддін Муфаррах і міністр по справам вакфів Єгипту Мухаммад Мухтар Джума відкрили в Александрії для суданських і єгипетських імамів і групи іноземних студентів освітній табір імені Абу Бакра ас-Сиддика.

Під час відкриття табору Муфаррах заявив, що програма підготовлена у межах спільної співпраці і посилає сигнал усьому світу про те, що усіх нас об’єднує поміркованість. Він нагадав учням про необхідність слідувати різноманітним і легким методам заклику, щоб донести думку простим і цікавим чином, а також слідувати принципам поміркованості для протидії екстремізму.

У неділю, 20 грудня 2020 року, із Судану в Єгипет на чолі з міністром по справам релігії і вакфів прибули старші імами мечетей, проповідники і табори Міжнародної академії ісламського фікху для участі у семінарі по ідейному захист від екстремізму. Це освітній курс, який проводиться Міжнародним департаментом вакфів у Каїрі, і він має велику програму. У межах цієї програми міністр Муфаррах провів зустрічі з закладами і зацікавленими сторонами із Єгипту на додаток до відкриття цього табору для імамів. Але до чого усе це?

Ці семінари і учбові курси для імамів із Судану пов’язані з планом по зміненню релігійного дискурсу, нав’язаного Америкою урядам у мусульманських країнах. Новий дискурс, модифікований Америкою, скерований проти пробудження Умми, її прагнення до відновлення ісламського образу життя і об’єднання мусульманських народів шляхом створення Халіфату. Вони хочуть, щоб у мечетях лунав новий американський Іслам, як це було зазначено колишнім держсекретарем США Тіллерсоном. Відповідаючи на питання конгресмена Скотта Перрі 14.06.2017 при обговоренні бюджету Держдепартаменту США, Тіллерсон сказав: «Одним із результатів президентського саміту в Ер-Ріяді стало створення центру по боротьбі з екстремістським ісламським дискурсом спільно з Саудівською Аравією».

Він додав: «Центр зараз вже відкритий, і ми присутні на ньому». А потім держсекретар зазначив: «Центр має низку елементів для боротьби з екстремізмом в усьому світі. І один із елементів ми перевірили разом з ними, і вони вжили заходів у відношенні цього, — це видання нових навчальних посібників, які викладаються у школах, розташованих при мечетях по усьому світу. Ці книги замінять існуючі старі підручники. І ми почали вимагати від них не тільки видати нові підручники, але і вилучити старі, щоб ми могли позбутися від минулого. Це усього лише один приклад». Тіллерсон також підкреслив: «Цей центр буде охоплювати вельми широкий спектр від соціальних мереж до ЗМІ на додаток до навчання молодих імамів в ісламських освітніх центрах. Сьогодні ми працюємо з ними над створенням цього нового центру, і в ньому будуть встановлені норми, за які ми будемо питати».

Колишній голова ЦРУ Джеймс Вулсі заявив у 2006 році: «Ми зробимо для них Іслам, який нам підходить, а потім примусимо їх робити революції, і тоді вони будуть розділені завдяки племінним чварам, а потім ми підемо у наступ і переможемо». Отож подібні учбові курси і семінари, які діють у справжній час в ісламських землях, закликані здійснити американську вимогу і перетворити наші мечеті у місця поширення смути, щоб на мінбарах лунали проповіді, які просувають відокремлення релігії від держави і західну культуру під видом Ісламу. Аллах говорить:

وَالَّذِينَ اتَّخَذُوا مَسْجِداً ضِرَاراً وَكُفْراً وَتَفْرِيقاً بَيْنَ الْمُؤْمِنِينَ وَإِرْصَاداً لِمَنْ حَارَبَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ مِنْ قَبْلُ وَلَيَحْلِفُنَّ إِنْ أَرَدْنَا إِلَّا الْحُسْنَى وَاللَّهُ يَشْهَدُ إِنَّهُمْ لَكَاذِبُونَ

«Ті, які побудували мечеть для завдання шкоди, підтримання невір’я, внесення розколу у ряди мусульман і створення застави для тих, хто здавна б’ється проти Аллаха і Його Посланця, неодмінно будуть клястися: «Ми не хотіли нічого, окрім добра». Аллах свідчить, що вони є брехунами» (9:107).

Проте ми упевнені, що Аллах підтримає Свою релігію, незважаючи на змови невіруючих. Аллах говорить:

إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ لِيَصُدُّوا عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ فَسَيُنْفِقُونَهَا ثُمَّ تَكُونُ عَلَيْهِمْ حَسْرَةً ثُمَّ يُغْلَبُونَ وَالَّذِينَ كَفَرُوا إِلَى جَهَنَّمَ يُحْشَرُونَ * لِيَمِيزَ اللَّهُ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ وَيَجْعَلَ الْخَبِيثَ بَعْضَهُ عَلَى بَعْضٍ فَيَرْكُمَهُ جَمِيعاً فَيَجْعَلَهُ فِي جَهَنَّمَ أُولَئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ

«Воістину, невіруючі витрачають своє майно для того, щоб збити інших зі шляху Аллаха. Вони будуть витрачати його, а потім будуть жалкувати про це, а услід за цим вони будуть повержені. Невіруючі будуть зібрані у пеклі, щоб Аллах відокремив погану людину від хорошої, кинув поганих одного на другого, зібрав їх усіх разом і помістив у Пеклі. Вони будуть тими, хто зазнав збитку» (8:36,37).

Стережіться диявольських схем секуляризації мечетей і мінбарів. Приєднуйтесь до діяльності по відновленню ісламського образу життя шляхом встановлення Другого Праведного Халіфату, який захистить Умму від планів колонізатора.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах Хусейн
Координатор центрального комітету по зв’язкам Хізб ут-Тахрір в Судані
26 Джумада аль-уля 1442 р.х.
10.01.2021 р.

Головне меню