Необхідно називати речі своїми іменами

Статті
Друкарня

Хвала Аллаху — Господу світів, мир і благословення кращому із людей Мухаммаду — Посланцю Аллаха, його родині, сподвижникам і тим, хто послідував по їх стопам.

Ми часто чуємо, як обдурені західною культурою індивіди захищають чужді для мусульман ідеї і цінності Заходу. Їх прагнення прищепити ці ідеї і цінності іншим штовхає цих людей на прикрашання їх потворних образів. Вони пропагують західну культуру як рішення усіх проблем Умми, щоб вона відмовилась від своєї релігії і законів свого Господа. У зв’язку з цим кожен мусульманин повинен знати істинне значення кожного західного терміну, тобто знати його зміст таким, який в нього заклав Захід:

1) Секуляризм.

Під цим словом мається на увазі відокремлення релігії від держави, життя і суспільства. Релігійність на Заході — це особисте право кожної людини окремо, що не впливає на громадські відносини. Захід вважає, що Творець не може впливати на образ життя суспільства, що Він не може визначати систему правління, оскільки це — прерогатива людини!

2) Демократія.

Під цим словом мається на увазі надання людям права видавати закони. Демократія не допускає, щоб законотворчість була у руках Всевишнього.

3) Свобода віросповідання.

Дана свобода дає людині право вірити в усе, що завгодно, будь то ідол чи диявол. Людина вправі обрати релігію і вправі змінити її, коли побажає або відмовитись на користь атеїзму.

4) Свобода слова.

Дана свобода дає людині право висловлювати будь-яку думку без яких-небудь рамок обмежень, навіть якщо людина ображає Аллаха, Його Посланця ﷺ і Коран.

5) Свобода особистості

Дана свобода дає людині право проживати своє особисте життя як завгодно; одягатись як побажає, навіть якщо вона буде оголяти свій аурат; укладати шлюб з ким завгодно, займатись перелюбством; приймати у якості їжі,що захоче, навіть якщо це свиня чи мертвечина; пити, що побажає, навіть якщо це спиртне.

6) Свобода власності.

Дана свобода дає людині право володіти чим завгодно, збільшувати своє майно як побажає, будь то шляхом лихварства (ріба), продажу спиртного, азартних ігор (кимар), продажу наркотичних речовин, проституції і т.п. речей.

Таким є істинне значення даних термінів. Саме так розуміють і запроваджують їх у західних країнах.

Звідси виникають питання: невже в Ісламі є недоліки, які треба виправити? Невже Іслам не здатен дати рішення на будь-яку проблему суспільства? Звичайно ж, ні і іще раз ні! Кожен мусульманин повинен поставити собі питання: з якою метою були імпортовані в мусульманські землі ці західні терміни, навіщо вони були спотворені, навіщо їх пов’язали з Ісламом?

الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الإسْلامَ دِينًا

«Сьогодні Я заради вас вдосконалив вашу релігію, довів до кінця Мою милість до вас і схвалив для вас у якості релігії Іслам» (5:3).

 

13.02.2021

Головне меню