Причини бездіяльності Ірану в надані допомоги Газі та її народу

Статті
Друкарня

В суботу, 10 лютого 2024 року, міністр іноземних справ Ірану Хусейн Амір Абдоллахіян здійняв візит до Лівану, де зустрівся з тимчасовим прем’єр-міністром країни Наджибом Мікаті, з ліванським колегою Абдаллахом Боу Хабібом, а також з лідерами ліванської партії Ірана (Хізбалла) Хасаном Насраллою і рухами ХАМАС та Ісламський Джихад. Потім наступного дня, 11 лютого 2024 року, він зустрівся з президентом Сирії Башаром Асадом, передавши йому запрошення від президента Ірана відвідати Тегеран. Абдоллахіян закликав сторони до стриманості, щоб не дати можливості Нетаньяху, який наполягає на ескалації, розширити зону конфлікту.

Під «стриманістю» мається на увазі не вживати дій на підтримку народу Гази і Палестини, незважаючи на масові вбивства і руйнування, скоювані єврейським утворенням! Це означає, що якщо єврейське утворення знищить усю Газу і вб’є усіх її жителів, не треба вживати ніяких дій, а стримувати себе. Єврейське утворення вже фактично зруйнувало більшу частину Гази і вбило велику кількість її жителів, вже вбито і поранено більше ста тисяч людей і це число може зрости, тому що євреї вирішили атакувати Рафах, який став притулком приблизно на півтора мільйони жителів сектора Газа. Усі закликають єврейську державу не робити цього, попереджаючи про катастрофічні наслідки, але зарозуміле єврейське утворення не слухає навіть Сполучені Штати, які є його союзниками і від яких вони продовжують отримувати допомогу.

Згідно словам іранського чиновника, не повинно бути ніякого втручання, щоб це не призвело до розширенню масштабу військових дій! Це було посланням президента США Верховному лідеру Республіки Іран Аятоллі Хаменеї з першого дня агресії євреїв проти Гази, оскільки Америка хоче скинути уряд Нетаньяху, з метою реалізації свого «Проекту двох держав». Це підтверджується заявою Абдоллахіяна на прес-конференції в будівлі іранського посольства в Бейруті: «Регіон рухається до стабілізації і політичному врегулюванню». Із висловлювань іранського чиновника зрозуміло, що це обіцянки Америки, але очевидно, що обіцянки диявола оманливі!

Через цю причину міністр іноземних справ Ірану закликав ці сторони дати можливість для здійснення врегулювання конфлікту і припинення вогню в Газі, тим самим розкривши те, що ганебний іранський режим не переривав своїх зв’язків з Америкою, а, навпаки, їх інтенсивність лише зросла під приводом «не допустити розширення військових дій». Також міністр в ході даної прес-конференції сказав, що «протягом цієї війни, особливо останніх декількох тижнів, відбувався обмін повідомленнями між Іраном і Америкою».

Абдоллахіян поряд з іншими іранськими чиновниками стверджував, що «ХАМАС та Ісламський Джихад здатні витримати багато місяців протистояння», роблячи це з метою зняти з себе відповідальність за ненадання допомоги Газі та її народу, бачачи те, як Газа руйнується, а її населення винищується, не маючи ані шматка хліба, ані ковтка води, щоб утамувати спрагу і голод. Він поряд з рештою також стверджував, що народ Гази здатен вистояти і відбити окупацію! Усе це брехня поверх брехні і говориться подібне тільки з метою того, щоб нікчемні режими та їх армії пішли від свого обов’язку допомогти народу Гази. У той же час невірний Захід, на чолі з Америкою, забезпечував євреїв усім необхідним: зброєю, спорядженням і припасами, але ніхто не завадив їх вручанню, щоб запобігти розширенню військових дій!

Захід не зупинився на цьому і почав вимагати від своїх союзників і союзників євреїв, таких як зрадницькі режими Туреччини, ОАЕ, Йорданії і Саудівської Аравії, відкрити лінії постачання. Але в той же час іранські чиновники говорять, що жителі Гази, ХАМАС і Ісламський Джихад «здатні вистояти», помираючи від голоду і спраги, піддаючись бомбардуванням жадаючого помсти ворога вдень і вночі!

Іранський чиновник слідує американським інструкціям про недопущення розширення війни, чим в свою чергу Іран виправдовує свою бездіяльність і зрадництво по відношенню до народу Гази, тому що його не хвилює їх винищення. Якщо б це його хвилювало, він піднявся б, втрутився і пожертвував би усім на цьому шляху. Він не хоч, щоб була викрита його слабкість і боягузтво перед єврейським утворенням, яке набралось сміливості через бездіяльність Іраку і решти режимів в мусульманських країнах.

Якщо євреї нападуть на Іран, це завдасть значний збиток цьому режиму. Іран боїться, що євреї можуть знищити його ядерний реактор і ключові об’єкти, тим самим принизивши Іран на його власній території. Він ніяк не зможе відреагувати на це, тому що слідує наказам Америки і обертається в орбіті її інтересів, а його військова відповідь неминуче призведе до ескалації конфлікту! Якщо Іран вступить в реальну війну з єврейським утворенням, то Америка вимушена буде підтримати євреїв, так само, як вона підтримує їх в агресії проти Гази. І, можливо, вживе військові кроки і введе економічні санкції, щоб захистити єврейське утворення, оскільки воно є опорою в регіоні, окрім цього американський народ виступає проти Ірану і підтримує єврейське утворення.

Це також дасть Європі можливість втрутитись в конфлікт під приводом підтримки єврейського утворення, тому що вона так і чекає можливості скинути режим в Ірані іще з тієї миті, як була витіснена звідти в 1979 році. Таким чином, Америці буде складно тримати ситуацію під контролем, а її президент Байден, перебуваючи в процесі передвиборчої кампанії, не зможе відстояти свої плани перед єврейським утворенням.

Як висновок — Іран не вступить в прямую війну з єврейським утворенням. Доказом цьому служить те, що за останні роки єврейське утворення нанесло сотні ударів по Ірану і його прибічникам в Сирії, вбивши багато високопосадових та інших офіцерів і солдатів, а також по його шиїтській партії в Лівані, що так і залишилось без відповіді.

З початку цього року протягом трохи більше місяця єврейське утворення здійснило понад 10 атак проти позицій іранських сил, вбивши біля 31 військовослужбовців, включаючи 6 із стражів революції, 6 із ліванської партії Ірану і 3 із їх іракських послідовників. Атаки євреїв за цей період уразили біля 27 цілей, включаючи склади зброї і боєприпасів, техніку, штаби і центри розміщення офіцерів і солдатів. Навіть після візиту іранського чиновника в Бейрут і Дамаск і його заяв про те, що «безпека Лівану є безпекою Ірану», 10 лютого 2024 року літаки євреїв вдарили по аеропорту Дімас до заходу від Дамаску, атакуючи військову інфраструктуру Сирії, окрім цього здійснили іншу атаку на фермерський дім, поблизу селища Асада, повністю зруйнувавши його і вбивши 3 людей. В результаті атак євреїв на Ліван з початку нинішньої агресії єврейського утворення проти Гази, загинуло біля 166 бійців із ліванської партії Ірану, а також 26 мирних жителів. Незважаючи на усе це, дана партія не вжила ніяких активних дій у відношенні окупованих територій хоча б заради помсти єврейському утворенню, обмежившись лише ракетними обстрілами!

Ці сили, які хибно і не по праву називають себе силами опору і протидії, воювали проти мусульман в Сирії та Іраку, не звертаючи уваги на євреїв і співпрацюючи з американцями і росіянами, які проливали кров мусульман Сирії. Вони зруйнували Сирію, вбили і розігнали мільйони жителів жахливими методами, порівняними з діями євреїв в Газі. Цим Іран довів, що він слідує за Америкою і виконує її накази в Сирії, оскільки вони об’єднані ненавистю до мусульман, яка штовхає їх екстремістських прибічників проливати кров мусульман через сектантські мотиви. Швидкоплинні вузькі інтереси Ірану співпадають з колоніальними інтересами Америки, тому вони коять ці злочини і підтримують деспота — алавіта, баасиста, світського агента Америки Башара Асада і його режим.

Але більше за усе викликає посмішку або навіть відразу — це те, що Башар Асад під часу зустрічі з іранським міністром Абдоллахіяном критикував неспроможність Ради Безпеки ООН «зупинити масові вбивства «Ізраїля» проти палестинського народу». Слід зазначити той факт, що ця сама Рада Безпеки «не змогла» зупинити її власні масові вбивства і злочини його режиму проти народу Сирії протягом більше его десяти років! Більше того, він, Іран, їх союзники і Росія продовжують свої атаки на народ Сирії в Ідлібі і його околицях разом з турецьким режимом, який є їх союзником в Сирії, а разом з ними і Америка зі своїми агентами в Сирійських демократичних силах (SDF). Ця Рада Безпеки ООН дозволила злочинцю Башару і підтримуючим його силам коїти ці масові вбивства проти народу Сирії, який хотів встановити ісламське правління, яке суперечить несправедливому міжнародному порядку.

Не треба забувати, що Рада Безпеки ООН з її постійними членами складається із колоніальних держав, чиї руки заплямовані кров’ю мусульман в Іраку, Афганістані, на Кавказі, в Центральній Азії, Східному Туркестані, Алжирі і так далі. Це ті країни, які схвалюють масові вбивства мусульман в Палестині і в Сирії, це вони заснували єврейське утворення, яке коїть ці масові вбивства з миті свого створення в 1948 році, коли було вигнано біля мільйона палестинців зі своїх земель.

На своїй прес-конференції в Бейруте Абдоллахіян сказав: «Вашингтон закликав Тегеран вимагати від Хезболли не вступати в повномасштабну війну проти «Ізраїля»». Це означає, що Америка дозволяє участь не в широкомасштабній війні, а тільки ракетними обстрілами без проведення наземних операцій. Іранський режим, слідуючи американським вказівкам, дозволив своїм прибічникам в Лівані, Іраку і Ємені здійснювати ракетні обстріли у бік єврейської держави або американських позицій, але без нанесення серйозного збитку і повномасштабного вступу до війни. В відео, опублікованого 6 листопада 2023 року, колишній президент США і кандидат в президенти Дональд Трамп розкрився перед своїми прибічниками, сказавши: «Після вбивства Сулеймані Іран попросив у нас дозволу запустити свої ракети по нашим базам, тому що їм треба було зберегти обличчя. Я це зрозумів. Ми вдарили по ним і вони повинні були зробити щось. Вони сказали, що запустять 18 ракет по одній із наших військових баз, але запевнили, щоб ми не хвилювались, ракети не досягнути бази», а далі продовжив: «Пам’ятаєте ту ніч? Я був єдиним, хто не хвилювався, тому що знав, що відбудеться, 5 ракет, запущених Іраном, пролетіли над базою, а решта вибухнули поза її території. Раніше я не розповідав цю історію, але зараз говорю, щоб ви знали, наскільки сильно поважають нашу націю і нашу країну».

Слід зазначити, що ракетні удари, якщо вони не супроводжуються наземними операціями і просуненням, не вважаються повноцінною участю у війні. В древності спочатку наносились удари стрілами, після чого слідувало просунення і пряме зіткнення з використанням мечів і списів. В сучасності наносять удари ракетами на відстані або за допомогою літаків, а потім починається наземне просунення з використанням танків і піхоти. Якщо ж ситуація обмежується лише обміном ракетними ударами на відстані, як це роблять так звані «сили опору», то це означає, що у них відступній намір вступати до війни, а також відсутнє бажання протистояти агресії проти Гази і Західного берега.

Умма зречеться від іранського режиму так само, як вона зреклась від інших режимів в мусульманських країнах. Обов’язком Умми є підтримка тих, хто працює для скинення усіх цих режимів і для об’єднання ісламських земель в одній Ісламській Державі, в Праведному Халіфаті за методом пророцтва, про який повідомив Пророк ﷺ.


Для Центрального медіа офісу Хізб ут-Тахрір
Асад Мансур
17.02.2024 р.

Головне меню