Північна Корея запустила балістичну ракету в Японське море

Огляд новин
Друкарня

Японія і Південна Корея підтвердили, що Корейська Народно-Демократична Республіка (Північна Корея) здійснила випробувальний запуск балістичної ракети у напрямку Японського моря (Східне море), і підтвердили свою співпрацю з США.

Північна Корея запустила балістичну ракету у напрямку Японського моря 18 лютого приблизно в 17:20 по місцевому часу, говориться у заяві міністерства оборони Японії.

Японія, яка визначає Росію, Китай і Північну Корею як «тріаду зла», знаходиться під контролем США після Другої Світової війни. Японія об’явила, що вирішила переозброїтись за мотивами США. Після Другої Світової війни Токіо, який пішов на роззброєння з американською окупацією, діє в цьому процесі разом з США і виділяє великий бюджет на переозброєння.

Балістична ракета, яка, за оцінками, впала в територіальні води Японії і знаходилась у повітрі 66 хвилин, як повідомляється, пролетіла 900 кілометрів і досягла висоти 5700 кілометрів. Цим випробуванням Північна Корея заявила, що здатна нанести удар по Японії.

Прем’єр-міністр Японії Кісіда Фуміо заявив, що за їх прогнозами, ракета упала до заходу від Хоккайдо на півночі і у межах національних територіальних вод Японії.

Прес-секретар японського уряду Хірокадзу Мацуно заявив, що балістична ракета, яка, очевидно, упала у межах виключної економічної зони (ВЕЗ) Японії, була міжконтинентальною ракетою класу МБР [1].

Канцелярія кабінету міністрів заявила, що була створена аварійна група, до якої увійшли представники відповідних міністерств і відомств, і що у даний час вивчається можливість оцінки можливого збитку.

Заступник міністра оборони Японії Іно Тосіро в заяві для преси пообіцяв тісну співпрацю зі Сполученими Штатами.

Генеральний штаб Південної Кореї також підтвердив, що балістична ракета дальнього радіусу дії була запущена із району Сунан поблизу Пхеньяна (столиці КНДР).

В заяві Генштабу говориться: «Наші військові підтримують повну готовність в тісній співпраці зі Сполученими Штатами».

Випробування ракети відбулось після того, як Південна Корея об’явила учора, що планує провести спільні навчання зі Сполученими Штатами на наступному тижні.

Це випробування Північної Кореї, яка запустила біля 90 ракет різних типів і дальностей в ході 37 випробувань у 2022 році, було зафіксовано як друге з початку 2023 року.

 

«Köklü Değişim Medya»
18.02.2023

1. Міжконтинентальна балістична ракета (МБР) — балістична ракета класу «земля — земля» з дальністю, згідно до ст. 2 договору ОСВ-2, не менше 5500 км (тобто з можливістю ураження цілей на інших континентах).

Головне меню