«AFAD»: «Число загиблих — 41 тисяч 22 людини»

Огляд новин
Друкарня

На 14-й день землетрусів магнітудою 7,7 і 7,6 з епіцентром в Кахраманмараші, які зачепили 10 провінцій, незважаючи на триваючі пошуково-рятувальні роботи, число жертв збільшилось до 41 тисяч 22 людей згідно останнім даним Управління по надзвичайним ситуаціям Туреччини («AFAD»).*

У той час як у 10 провінціях продовжуються пошуково-рятувальні роботи після двох сильних землетрусів в Кахраманмараші, активізується діяльність по наданню допомоги жертвам стихійного лиха.

З іншого боку, новини про чудові порятунки продовжують надходити із міст, де іде гонка з часом. На 258-й годині 29-річна Несліхан Килинч в Кахраманмараші, на 260-й годині 14-річний Осман Халебійє в Антакьї, на 261-й годині 26-річний Мехмет Алі Шакіроглу і 34-річний Мустафа Авджи були вилучені з-під завалів живими.

Несліхан Килинч була помічена завдяки увазі машиніста будівельної техніки, яка почала роботи по вивезенню сміття за допомогою важкої будівельної техніки із місця, про яке раніше було заявлено, що живих там нікого немає. Цей інцидент викликав бурхливу реакцію.

Вчених також здивував той факт, що функція нирок у тих, хто вибрався з-під завалів через 10 днів після землетрусу, не погіршилась.

Член факультету університету Кахраманмараш Сютчю Імам професор д-р Дженгіз Дільбер дав наступну інформацію про стан здоров’я 17-річної Алейни Ольмез, яку вилучили з-під завалів квартирного комплексу Атабей в кварталі Каябаши району Дулкадіроглу міста Кахраманмараш:

«Це дещо неймовірне. Вона прибула до нас на 11-й день землетрусу після 248 годин під завалами. Ми були здивовані, що функції її організму не сильно постраждали, а функції нирок не погіршились. Це неймовіро, стан здоров’я дуже хороший».

 

«Köklü Değişim Medya»

*Дані за 19.02.2023

Головне меню