ООН продовжує засуджувати, а «Ізраїль» — окупувати

Огляд новин
Друкарня

Президія Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй (ООН), як зазвичай , виразила свою незгоду з рішенням «Ізраїля» «легалізувати» незаконні єврейські поселення на палестинських територіях згідно з його власними законами, у той час як окупаційна влада сіоністського утворення безтурботно продовжує окупацію.

В президії Ради Безпеки ООН була одностайно прийнята заява щодо рішення «ізраїльської» адміністрації про «легалізацію» 9 незаконних єврейських поселений.

«Рішення «Ізраїля» «узаконити» поселення є незаконним згідно з міжнародним правом», — говориться в заяві, додаючи , що ООН «глибоко занепокоєна і збентежена заявами «Ізраїля» відносно подальшого будівництва , розширення і легалізації поселень».

В заяві засуджуються усі акти насильства проти громадянського населення. Включаючи ті, які скеровані проти палестинців та «ізраїльтян».

В заяві міститься заклик до усіх сторін зберігати спокій і утримуватись від провокаційних дій, підбурювальної і провокаційної риторики , які можуть призвести до ескалації на місцях.
«Ізраїль» розправився з більше аніж 200 мусульманами в ході своїх рейдів з минулого року,при цьому навмисно нагнітаючи обстановку.

Що трапилось?

На минулому тижні уряд Біньяміна Нетаньяху в «Ізраїлі», посилаючись на насильство в регіоні, об’явив, що 9 поселень, раніше незаконно створених на Західному березі, будуть ліцензовані, а існуючі поселення будуть розширені. Було заявлено, що цим кроком «ізраїльський» уряд додасть біля 10 тисяч нових домогосподарств до незаконних єврейських поселень на Західному березі.

Хоча багато країн , включаючи арабські режими, Туреччину і США,зробили заяви, в яких виразили свою незгоду з планами «Ізраїля» по створенню нових незаконних єврейських поселень , стверджується, що це зелене світло для окупації, як це вже траплялось раніше. Окрім того, підписання арабськими режимами на Близькому Сході , особливо Анкарою, угоди про «нормалізацію» з окупаційним «Ізраїлем» служить меті легітимізації сіоністської присутності , масових вбивств і нових окупацій. На палестинських територіях, які цілком є ісламськими землями, «рішення про дві держави» озвучується згідно з планом США. Згідно цьому плану, метою є створення крихітної палестинської держави без волі і армії в кордонах 1967 року, більша частина яких окупована.

Палестина не порахувала заяву президії РБ ООН достатньою

Член Виконавчого комітету «Організації звільнення Палестини» («ОЗП») Василь Абу Юсуф, який сподівається на полегшення ситуації, звернувшись з позовом проти окупації в ООН, заявив, що заява голови Ради Безпеки ООН (РБ ООН) про єврейські поселення не відповідає очікуванням палестинського народу.

В Рамаллі під головуванням президента Палестини Махмуда Аббаса відбулась нарада за участю членів Центрального комітету руху ФАТХ» і Виконавчого комітету «ОЗП», на якій обговорювались політичні події в країні.

Абу Юсуф заявив, що учасники зустрічі підкреслили, що заява ООН не відповідає очікуванням Палестинської автономії і палестинського народу, додавши, що Палестинська автономія буде використовувати усі засоби для захисту народу.

Президент Палестини Аббас проінформував учасників зустрічі про контакти деяких арабських країн з «Ізраїлем» і США.

Махмуд Аббас, який на протязі багатьох років тиранічно утримує в своїй владі Палестинську автономію, діє згідно з планом США. Він бере участь в переговорах з окупантом і легітимізує окупаційне сіоністське утворення.

 

«Köklü Değişim Medya»
21.02.2023

Головне меню