«Ізраїль» наніс удар по іранській штаб-квартирі в центрі Дамаску: 5 загиблих

Огляд новин
Друкарня

Окупаційний «Ізраїль» наніс удар по іранській штаб-квартирі в центрі Дамаску, вбив 5 людей і поранив іще 15.

«Принаймні п’ять людей загинули і 15 отримали поранення внаслідок «ізраїльських» авіаударів, скерованих на житлові райони в столиці Сирії Дамаску у неділю», — повідомило агентство, пов’язане з режимом Асада.

«Ізраїль», який раніше заявляв, що не має протиріч з режимом Асада, наніс ракетний удар по будівлі в центрі Дамаску, пошкодивши декілька будівель у густонаселеному районі.
Розвідувальні джерела повідомили, що ракети впали недалеко від комплексу безпеки, навколо якого Іран створив свої бази.

Міністр іноземних справ Сирії Фейсал Мікдад заявив, що напад,який відбувся менше ніж аніж через два тижні після землетрусу 6 лютого, який уніс життя більше 5800 людей по усій країні, варто розглядати як злочин проти людяності.

Фактично режим Асада почав бомбардування постраждалого сирійського населення одразу після землетрусу в Кахраманмараші 6 лютого . За 11 років масових вбивств режим Асада при підтримці Росії і Ірану знищив біля 1 мільйону мусульман.

Поки неясно, чи була «ізраїльська» атака скерована на конкретну людину. Проте два західних розвідувальних джерела повідомили, що метою був логістичний центр у будівлі, яка використовується іранським «Корпусом стражів ісламської революції» (КСІР).

Іран і «Ізраїль» — це два режими, які підтримують один одного своєю риторикою про нібито взаємну ворожнечу. У той час як «Ізраїль» постійно наносить удари по іранським штабам в Сирії і коїть вбивства у межах іранських кордонів, режим Тегерану відповідає порожніми погрозами і намагається заспокоїти громадськість.

«Ізраїль» не проти присутності режиму Асада в Сирії»

«Ізраїль», який не має ворожнечі з режимом Асада, раніше вже роз’яснював цей факт.

В 2018 році «Ізраїльський» прем’єр-міністр Нетаньяху, який зустрівся з президентом Росії Путіним у Москві, заявив, що «Ізраїль» не проти присутності режиму Асада в Сирії».

Нетаньяху заявив, що жодна куля не була випущена режимом Асада на Голанських висотах, які вони окупували більше 40 років назад, і сказав: «Ізраїль» не проти присутності режиму Асада в Сирії».

З часів Асада-старшого режим працює на інтереси Сполучених Штатів в регіоні захищаючи кордони «Ізраїля».

 

«Köklü Değişim Medya»
20.02.2023

Головне меню