Імарат

Хадіс
Друкарня

Частина друга

Вітаємо вас усіх, наші любі, і починаємо з найкращого привітання – мир вам, милість та благословення Аллаха!

Приводиться у Мусліма у його «Сахіху», хай змилується над ним Аллах.

Розповідали нам Кутейба бін Саїд та Абу Бакр бін Абі Шайба, кажучи: нам розповідав Хатім, а він від Ібн Ісмаїла, а він від Мухаджира, а він від Аміра бін Саада бін Абу Ваккаса, який говорив: Я написав Джабіру бін Самура разом зі своїм хлопчиком Нафіа, передав мені, що чув від Посланця Аллаха, мир йому і милість Аллаха: «Я чув як Посланець Аллаха, мир йому і милість Аллаха, увечері у п’ятницю, коли побивався камінням аль-Аслямій, говорив:

لَا يَزَالُ الدِّينُ قَائِمًا حَتَّى تَقُومَ السَّاعَةُ أَوْ يَكُونَ عَلَيْكُمْ اثْنَا عَشَرَ خَلِيفَةً كُلُّهُمْ مِنْ قُرَيْشٍ

«Віра стоятиме, допоки не настане Час або поки не правитимуть 12 халіфів й усі вони будуть курайшитами»

А також я чув, як він говорить:

عُصَيْبَةٌ مِنْ الْمُسْلِمِينَ يَفْتَتِحُونَ الْبَيْتَ الْأَبْيَضَ بَيْتَ كِسْرَى أَوْ آلِ كِسْرَى

«Невелика група мусульман відкриють Білий дім, Дім Кісра або родини Кісра».

Також я чув, як він говорив:

إِنَّ بَيْنَ يَدَيْ السَّاعَةِ كَذَّابِينَ فَاحْذَرُوهُمْ

«Воістину, до Судного Дню два брехуни, стережіться їх».

Також я чув, як він говорив:

إِذَا أَعْطَى اللَّهُ أَحَدَكُمْ خَيْرًا فَلْيَبْدَأْ بِنَفْسِهِ وَأَهْلِ بَيْتِهِ

Якщо Аллах обдарував одного з вас благом, то хай почне з себе і з жителів свого будинку».

أَنَا الْفَرَطُ عَلَى الْحَوْضِ

«Я буду коло водойми».

Його слова, мир йому і милість Аллаха, були з чудес Посланця Аллаха, мир йому і милість Аллаха, які проявилися. Мусульмани за милістю Аллаха відкрили цей Дім у часи Умара бін аль-Хаттаба, хай буде вдоволений ним Аллах, і це була зовсім невелика група, загін, Кісра був розбитий і вони захопили його Палац.

О Раби Аллаха!

Воістину, ця радісна звістка Пророка Аллаха, мир йому і милість Аллаха, його сподвижникам та Уммі, що майбутнє за Ісламом та його носіями. Пророк Аллаха, мир йому і милість Аллаха, обрадував своїх сподвижників та Умму переможним відкриттям країни невір’я, обрадував їх скарбами Кісра та Цезаря. Воістину, це слова, які взяті не з повітря, а це навіюване одкровення. Аллах Всевишній благословив віруючих перемогою та посиленням на землі.

Аллах Всемогутній обрадував Своїх віруючих рабів тим, що майбутнє за Ісламом, його носіями і благословив їх перемогою, більше того наш Господь Всемогутній наказав Своєму Посланцю, мир йому і милість Аллаха, обрадувати своїх сподвижників та Умму перемогою, посиленням та переважанням, обрадувати їх тим, що майбутнє за Ісламом та його носіями, нехай навіть це ненависно невіруючим, лицемірам та багатобожникам.

Сказав Всевишній:

هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ ولو كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ

«Він – Той, Хто відправив Свого Посланця з вірним керівництвом та релігією істини, щоб піднести її над усіма іншими релігіями, навіть якщо це ненависно багатобожникам» (61:9)

وَإِنَّ جُندَنَا لَهُمُ الْغَالِبُون

«Воістину, Наше військо одержить перемогу» (37:173)

О сини відкривачів!

Скільки подвигів здійснили наші праведні пращури, долаючи труднощі у піднесенні основ цієї релігії?

Ось для вас повідомлення, яке було передано вам від тих, хто був до вас з числа відкривачів, яких оповістив Посланець Аллаха, мир йому і милість Аллаха:

عُصَيْبَة مِنْ الْمُسْلِمِينَ يَفْتَتِحُونَ الْبَيْت الْأَبْيَض بَيْت كِسْرَى

«Невелика група мусульман відкриють Білий Дім, Дім Кісра».

Саад бін Абу Ваккас, хай буде вдоволений ним Аллах, який назавжди завоював міста вогнепоклонників, один з десятьох, кому був обіцяний рай, про якого сказав Посланець Аллаха, мир йому і милість Аллаха:

هذا خالي، فليرني امرؤ خاله

«Це мій дядько, і він побачить мене (або хай побачить мене) чоловік його дядька (або чоловіком, як його дядько)».

Коли перси приготувалися вступити у бій з арабами, Умар сказав: «Я неодмінно вдарю по царях персів царями арабів», Він захотів особисто командувати армією, але рада його відрадила.

Тоді він сказав: «Порадьте мені чоловіка…» після чого сказав: «Я знайшов його!». Вони спитали «Хто?», сказав: «Справжній лев з кігтями, Саад бін Малік, «Дядько Благородного (Пророка)».

Лев з кігтями відкрив міста, у яких були відомі палаци Кісра, узяв трофеї, з якими повернулися мусульмани до Медини, заслуживши славу. Серед цих трофеїв була його корона, браслети і величезний килим інкрустований перлинами та коштовним камінням, три дочки Кісра, на яких були прикраси та коштовне каміння, що не піддаються опису.
 
Також від Кісра дісталися його палаци, як наприклад один з палаців в Ануширван, який був побудований Кісра першим відомим як найвеличніша будівля з усіх у тому сторіччі.
Південь міста Багдад прилягає до відомих місць і серед відомих місць - місцевість під назвою Салман Бек, названа за ім’ям сподвижника Сальмана аль-Фарісій, хай буде вдоволений ним Аллах, якого було поховано там.

Ірак було окуповано персами у часи Сасанідів до того, як його визволив другий праведний халіф Умар ібн аль-Хаттаб, хай буде вдоволений ним Аллах. Міста Іраку у ті часи стали центральними містами персів і ставка царя Кісра була як раз в Ануширвані і цей палац був відомий, як Білий Палац, у якому було встановлено місце для вогню, шанованого персами, якому вони поклонялися, хай вбереже нас Аллах від такого.

Як ми знаємо, при народженні Пророка, мир йому і милість Аллаха, були деякі дива, серед яких було те, що вогонь персів загас, також тріснула стіна арки у палаці Кісра і досі ця тріщина стоїть, тріщина причину якої у той момент перси не усвідомлювали.

Бій між мусульманами та персами відбувся у 16 році після хіджри і з Саадом було 30 тисяч мусульман. Його призначив Умар, хай буде вдоволений ним Аллах, наставляючи його бути богобоязливим і часто говорити, що немає міці й сили окрім як від Аллаха Піднесеного, Великого.

Перси кинули проти них усі свої сили і головнокомандувач перськими силами особисто командував боєм разом із кращими командирами персів та армією у 120 тисяч солдатів, за якими слідувало іще стільки ж людей.

Мусульмани раніше не зустрічали настільки запеклого опору в усіх минулих воїнах, який вони зустріли від персів у цьому бою, тому їм довелося виказати небачене терпіння і продемонструвати неперевершену боєздатність.

Після того, як мусульмани обложили палац, до персів вийшов Сальман аль-Фарісій, хай буде вдоволений ним Аллах і сказав їм: «Я вам пропоную три речі: або ви приймаєте Іслам і стаєте як ми, тоді для вас те, що для нас і на вас те, що на нас, або ви виплачуєте джизью і ви станете забороненими для нас (не будемо проливати вашу кров), або ж ви відкидаєте». На третій день ці перси вийшли і погодилися виплатити джизью мусульманам.

Мусульмани змогли захопити східні міста, у яких були розташовані палаци Кісра, коли Саад перетнув ріку Тигр у найвужчому місці за порадою Сальмана аль-Фарісій прямо на конях, і після того як перси побачили це, вони втекли. Після цього Саад бін Абу Ваккас увійшов у палац Кісра хоча іще три дні назад він погрожував мусульманам з Білого Палацу, резиденції царів, який був увесь розкішним і пишним. У цьому палаці Саад бін Абу Ваккас здійснив намаз у вдячність Аллаху за велике відкриття, виголошуючи з богобоязливістю слова Аллаха Всевишнього:

 كَمْ تَرَكُوا مِن جَنَّاتٍ وَعُيُونٍ (25) وَزُرُوعٍ وَمَقَامٍ كَرِيمٍ (26) وَنَعْمَةٍ كَانُوا فِيهَا فَاكِهِينَ (27) كَذَلِكَ وَأَوْرَثْنَاهَا قَوْماً آخَرِينَ (28) فَمَا بَكَتْ عَلَيْهِمُ السَّمَاء وَالْأَرْضُ وَمَا كَانُوا مُنظَرِينَ .الدخـان

«Скільки вони залишили садів, джерел, посівів, благородних місць та блаженства, у якому вони насолоджувалися! Ось так! Ми дозволили успадкувати це іншому народу. Ані небо, ані земля не оплакували їх, і їм не було надано відстрочку» (44:25-29)

О лев, твої кігті були у найжорстокіших битвах, кровоточили, а ти звеличував і підносив хвалу Аллаху, і говорив: «Стійте на позиціях і не висувайтеся поки не здійсните полуденний намаз, після чого я тричі звеличу Аллаха, а після четвертого разу візьміть і усі разом скажіть: «Немає сили і могутності ні в кого, окрім Аллаха!».

Після завоювання міст мусульмани отримали безліч трофеїв, серед яких були скарби Кісра, його корона, одяг і його дочки. Умар спитав: «Як з ними (дочками) вчинити?» І сказав Алі: «Їх оцінюють  так, що якою б не була ціна, знайдеться той, хто їх візьме». Вони були оцінені і їх викупив Алі за ціну долі від килиму, який був захоплений, що склало 50 тисяч динарів. Одну він віддав Абдуллаху бін Умару і вона народила йому Саліма, другу він віддав Мухаммаду бін Абу Бакру, яка народила йому аль-Касіма, третю він віддав своєму сину Хусейну, яка народила йому Алі Зейна аль-Абідійн.

О ті, яких обрадував Посланець Аллаха, мир йому і милість Аллаха, перемогою і зміцненням!

Радісна звістка не зникне до Судного дню. Тому подібно до того, як він, мир йому і милість Аллаха, обрадував нас відкриттям Білого Дому – палацу Кісра, центру землі невір’я – і було загашено вогонь вогнепоклонників назавжди і почали майоріти прапори Укаб на будинках, подібно до цього ми були обрадувані радісною звісткою про відкриття Білого Дому у Вашингтоні, який зараз є центром землі невір’я і з волі Аллаха буде загашено вогонь капіталізму назавжди і буде майоріти стяг Укаб на їх будівлях і буде друге відкриття, з волі Аллаха, оскільки цим обрадував нас Посланець Аллаха, мир йому і милість Аллаха.

Сказав Посланець Аллаха, мир йому і милість Аллаха:

إِنَّ اللَّهَ زَوَى لِيَ الأَرْضَ فَرَأَيْتُ مَشَارِقَهَا وَمَغَارِبَهَا وَإِنَّ أُمَّتِي سَيَبْلُغُ مُلْكُهَا مَا زُوِيَ لِي مِنْهَا

«Воістину, Аллах показав мені Землю і я бачив її схід та захід і воістину, володіння моєї Умми досягнуть всього, що було мені показано». Передав Муслім.

لَيَبْلُغَنَّ هَذَا الْأَمْرُ مَا بَلَغَ اللَّيْلُ وَالنَّهَارُ، وَلَا يَتْرُكُ اللَّهُ بَيْتَ مَدَرٍ وَلَا وَبَرٍ إِلَّا أَدْخَلَهُ اللَّهُ هَذَا الدِّينَ، بِعِزِّ عَزِيزٍ، أَوْ بِذُلِّ ذَلِيلٍ، عِزًّا يُعِزُّ اللَّهُ بِهِ الْإِسْلَامَ، وَذُلًّا يُذِلُّ اللَّهُ بِهِ الْكُفْرَ

«Ця справа неодмінно досягне всього, чого досягають ніч і день і Аллах не залишить ані осілого, ані кочового будинку не ввівши у нього цю релігію з великою силою або з великим приниженням. Величчю звеличує Аллах Іслам і приниженням, яким Аллах принижує невір’я». Передав Ахмад.

 Це відкриття вимагає від мусульман повернення до їх релігії, до їх Господа, до методу пророкування, до того, на чому був Пророк, мир йому і милість Аллаха, його сподвижники, і він, мир йому і милість Аллаха, сповістив нас про цю радісну звістку.

О краща Умма, що була виведена для людей!

Хто стверджує, що не буде перемоги, окрім як із дивом, той збрехав, оскільки були переможені перси і римляни, і зникло правління Кісра та Кайзера, мусульмани штурмували Індію, відкрили Константинополь і тому неодмінно повинна бути праця і дослідження у цій релігії. Перемога для тих, хто її гідний. Воістину, наша Умма захворіла, але не померла, її полум’я затьмилося, але не згасло. Хай же знає режим невір’я, що ми Умма, яка не знає відчаю і заради Аллаха не втрачає надії. Мусульмани у найближчий час встановлять велике правління, яким вони розповсюдять Іслам і принизять багатобожжя, завоюють Рим і другий Білий Дім, з волі Аллаха, підтверджуючи слова Аллаха Всевишнього, Який сказав:

إِنَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الأَشْهَادُ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям і віруючим у мирському житті і того дня, коли постануть свідки» (40:51)

До наступних зустрічей, наші любі, разом із благородним пророчим хадісом. Ми залишаємо вас під опікою Аллаха, мир вам, милість Аллаха і Його благословення.


26 Шабан 1435 р.х.
24.06.2014.

Головне меню