П’янкі засоби є ключем усілякого зла

Хадіс
Друкарня

Ми вітаємо усіх вас, наші улюблені брати в усьому світі, у новій серії програми «Разом із благородним хадісом». І ми хочемо почати з найкращого привітання – мир вам, милість та благословення Аллаха!

Приводиться у збірці Сінді у тлумаченні Сунан Ібн Маджа у розділі «Вино – ключ до усілякого зла».

Розповів Хусейн Бін Хассан Марвазі, від Ібн Абі Адій від Ібрагіма бін Саїда Джавхарій від Абдульвахаба, усі вони розповідають від Рашида Абу Мухаммада аль-Хімманій від Шахра бен Хавшиба, від Умм Дарда від Абу Дарда хай буде вдоволений ними Аллах, передає: «Посланець Аллаха ﷺ, якого я дуже любив, порадив мені: «Не пий спиртного, адже воно є ключем всього».

 Слова: «адже воно є ключем до всього поганого»: адже воно туманить розум і людині стає усе одно, вона стає байдужою, перед нею відчиняються двері зла, які були зачинені при здоровому глузді.

Згадується історія у цьому питанні про те, що людина була поставлена перед вибором між трьома речами: скоїти перелюбство, вбити людину або вжити алкоголь. Ця людина подумала, що перелюбство – це великий гріх та вирішила не коїти його. Вбивство іще більше тяжкий гріх, тому вона не обрала його. Але подумала, що вживання алкоголю найлегше та обрала його. Але коли алкоголь затуманив його розум, він скоїв перелюбство і вбив шановану людину, тому що коли він вжив спиртне, для нього усе стало байдуже і легко, і він скоїв усі гріхи.

Отже, - о мусульмани, вживання алкоголю є з великих гріхів. Але не дивлячись на це і на прокляття Пророком, мир йому і благословення Аллаха, того, хто вживає його і продає, ми бачимо його присутність у мусульманських країнах і бачимо тих, хто вживає і продає алкоголь, немовби це відбувається не у мусульманських країнах. І хоча країни мусульманського світу не роблять нічого, щоб знищити алкоголь, а навпаки навіть роблять усе для його розповсюдження, і більше того, наші правителі відкрито розповсюджують його й відкривають бари так, що місця продажу спиртних напоїв стали звичайними і знайомими картинами у мусульманських країнах. І оскільки ці держави зла у країнах мусульман не працюють для знищення, а працюють для розповсюдження спиртного у цих країнах, то усунення цих держав і тих, хто править у них є обов’язком мусульман за шаріатом. Оскільки та дія, без якої неможливо виконати фард є фардом, тому ми закликаємо усіх мусульман працювати з тими, хто працює задля відновлення законів Аллаха на землі, шляхом ісламської держави (другого Халіфату на основі пророчого методу), і яку обіцяв нам Пророк, хай благословить його Аллах і привітає.

Шановні брати, до наступних зустрічей з іншим хадісом Посланця Аллаха ﷺ, і ми залишаємо вас під опікою Аллаха. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!


28 Шабан 1435 р.х.
26.06.2014

Головне меню