Глобальність Ісламу і правителі-тирани

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Вітаємо вас, дорогі слухачі, на новій зустрічі з нашою програмою «Разом з благородним хадісом», і почнемо її з найкращого привітання: ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Передається від Абу Хурайри, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

وَأُرْسِلْتُ إِلَى الْخَلْقِ كَافَّةً

«Я був посланий до усіх створінь (усіх людей)» (Муслім).

Дорогі слухачі, Іслам відрізняється від попередніх релігій своєю глобальністю, адже він був ниспосланий до усього людства, а не тільки до одному певному народу чи одній расі. Всевишній Аллах сказав:

وَمَآ أَرۡسَلۡنَٰكَ إِلَّا رَحۡمَةٗ لِّلۡعَٰلَمِينَ

«Ми відправили тебе тільки у якості милості до світів» (21:107).

З цієї причини Іслам повинен поширюватись, розширюватись і домінувати у світі . Його закони охоплюють усі сторони життя людей, і історія — тому підтвердження,адже у часи правління Ісламу життя людей було наповнене щастям, вони купались в благу і справедливості.

О, мусульмани, наші дні, коли ми опинились під владою правителів-тиранів, дали вкусить нам гіркоту слабкості і приниження . Ми чуємо, що тільки лише нечасті голоси заявляють про глобальність Ісламу, у той час як багато хто намагається відмовити Умму від прагнення до змінень, намагаються утримати її під владою тиранії Заходу і його прихвоснів. Такі люди подають Іслам так, ніби він стоїть за вбивством мільйону мусульман в Іраку! Ніби він вирізав і виганяв мусульман Сирії! Наведіть же хоча б один приклад цьому! Де участь Ісламу у вбивствах мусульман в якій-небудь частині світу? Сьогодні життя стало доступним тільки для невірних, а для мусульман воно стало забороненим.

О, Аллах, прискор появу Халіфату, який об’єднає мусульман в одне ціле і позбавить їх від страждань. О, Аллах, осяй наші землі Своїм світлом.

Дорогі слухачі, до нових зустрічей з черговим хадісом Посланця Аллаха ﷺ. Нехай Аллах береже вас. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Спеціально для радіо
Абу Марьям
14 Рабі уль-ахіра 1440 р.х.
21.12.2018 р.

Головне меню