Неможливість приходу Іслама до життя без слова істини!

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо вас, дорогі брати і сестри, на новій зустрічі з нашою програмою «Разом з благородним хадісом», і почнемо її з найкращого привітання: ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Від Абу Саіда аль-Худрі передається, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّ مِنْ أَعْظَمِ الْجِهَادِ كَلِمَةَ عَدْلٍ عِنْدَ سُلْطَانٍ جَائِرٍ

«Кращий джихад — це слово істини перед несправедливим правителем» (Тірмізі, №2174).

Якщо чоловік встане перед несправедливим правителем і почне йому забороняти засуджуване і наказувати схвалюване, то за це він може бути підданий покаранню або навіть вбитий . І це — те, про що повідомив Варака ібн Науфаль нашому Пророку ﷺ: «О, якщо б я залишився при житті, коли твій народ встане проти тебе», — на що Пророк ﷺ з подивом спитав: «А хіба люди почнуть виганяти мене?!». І Варака відповів: «Так, адже коли б не з’являвся чоловік, який приносив з собою дещо,, подібне тому, з чим прийшов ти, з ним завжди починали ворогувати».

О, мусульмани, цей епізод із життя Пророка ﷺ вказує на труднощі цього шляху. Так, цей шлях — не легкий, але ж і відмовляти від нього людей — це злочин і гріх, оскільки це може перешкодити досягненню змінень у суспільстві і поверненню Ісламу до правлінню. Історії пророків, їх заклик і те, як народ відвертався від них, є прикладом того, що відбувається сьогодні між Уммою та її правителями. У цей важкий час немає нічого меншого, аніж сказати слово істини, без якого Іслам не повернеться до правлінню.

О, Аллах, наблизь час Праведного Халіфату, який припинить страждання і пригноблення! О,Аллах, осяй Землю Своїм світлом! Амін!

Дорогі слухачі і читачі, до зустрічі на новій передачі «Разом с благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Абу Марьям
20.12.2018

Головне меню