Джихад — учора і сьогодні

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі в нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Від Ібн Умара (р.а.) передається, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

بُعِثْتُ بَيْنَ يَدَيْ السَّاعَةِ بِالسَّيْفِ حَتَّى يُعْبَدَ اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ، وَجُعِلَ رِزْقِي تَحْتَ ظِلِّ رُمْحِي، وَجُعِلَ الذُّلُّ وَالصَّغَارُ عَلَى مَنْ خَالَفَ أَمْرِي

«Я був посланий з мечем перед Часом, щоб поклоніння було підкорено одному лише Аллаху, і мій прожиток був поміщений у затінку мого списа, і приниження було приписано для тих, хто ослухається моїх велінь» (Ахмад).

В даному хадісі зачіпаються питання джихаду. Джихад — це вершина, без нього не поширилась би релігія Аллаха серед сотень народів світу і не піднісся б стяг Ісламу. Тому очевидний зв’язок між поклонінням Аллаху і силою, яка символізується мечем. Джихад — це не боротьба з людьми і не їх вбивство, як вважають деякі і як стверджують невіруючі. Джихад — це війна проти правителів та їх армій , які виступили проти Ісламу.

Сьогодні Ісламська Умма переживає складані часи , із сильної Умми вона перетворилась на слабку і беззахисну. Стяг Ісламу на протязі чотирнадцяти сторіч здіймався на площах, ісламський заклик досяг сходу і заходу, в релігію Аллаха входили натовпами. А сьогодні вершину Ісламу — джихад — обізвали загрозою для людей і тероризмом. З’явились люди в одязі Ісламу, які почали вигадувати на релігію Аллаха: одні із них видали фетви про заборону джихаду, а інші дозволили його, проте сказавши, що під мечем маються на увазі супутникові канали, а списи — це електронні засоби зв’язку.

О, Аллах! Прискор час Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва . Цей Халіфат об’єднає усіх мусульман і позбавить Умму від страждань. О, Аллах, осяй землю Своєю милістю! Амін!

До наступних зустрічей, дорогі брати, на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!


Абу Марьям
28.05.2022


Головне меню