Милість Аллаха безмежна до Своїх рабів

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо вас, наші дорогі брати, на новій зустрічі в нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Передав Мухаммад ібн Рафіа від Абдурразака, від Маамара, від Хаммама ібн Мунаббіха, від Абу Хурайри, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إنَّ اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ قَالَ إذَا تَلَقَّانِي عَبْدِي بِشِبْرٍ تَلَقَّيْته بِذِرَاعٍ وَإِذَا تَلَقَّانِي بِذِرَاعٍ: تَلَقَّيْته بِبَاعٍ وَإِذَا تَلَقَّانِي بِبَاعٍ أَتَيْته بِأَسْرَعَ

«Якщо раб наблизиться до Мене на п’ядь, Я наближусь до нього на лікоть, якщо він наблизиться до Мене на лікоть , Я наближусь до нього на сажень, а якщо він скерується до Мене кроком, то Я кинусь до нього бігом» (Бухари).

Краща мова — мова Аллаха, кращий шлях — шлях Його Посланця ﷺ.

Милосердя і щедрість Аллаха до щирих Своїх рабів безмежна. Він приймає благі справи з любов’ю і милосердям. Якщо хтось бажає наблизитись до Аллаху, то Він багаторазово наближається у відповідь , бажаючи блага для Своїх рабів. Це вселяє надію і прагнення до Аллаху і Його милості. Як після цього ми можемо не бажати довольства Аллаха? Хіба ми не будемо прагнути до благих справ, знаючи, що Аллах любить нас, приймає і допомагає в наших справах?

О, Аллах! Надай нам Свою милість, полегши наші справи і допоможи в усьому, що любимо Тобі і чим Ти задоволений! Амін!

До наступних зустрічей , дорогі брати , на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже Вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!


Махір Саліх

 

Головне меню