Повернення Ісламу у якості системи правління серед людей

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі в нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

В книзі Ібн Хаджара аль-Аскаляні «Фатх аль-Бари фі Шарх Сахіх аль-Бухарі» в главі «Руйнування хрестів і винищення свиней» вказано:

«Передав Алі ібн Абдуллах від Суфьяна, від аль-Захрі, від Саіда ібн аль-Мусайіба, від Абу Хурайри, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لَا تَقُومُ السَّاعَةُ حَتَّى يَنْزِلَ فِيكُمُ ابْنُ مَرْيَمَ حَكَمًا مُقْسِطًا، فَيَكْسِرَ الصَّلِيبَ، ويَقْتُلَ الخِنْزِيرَ، وَيَضَعَ الْجِزْيَةَ، وَيَفِيضَ الْمَالُ، حَتَّى لَا يَقْبَلَهُ أَحَدٌ

«Не настане Час, поки син Марьям не зійде до вас, щоб правити по справедливості. Він буде ламати хрести, знищувати свиней і скасує джизью, а багатства буде так багато, що ніхто не стане приймати подаяння».

Деякі тлумачі цього хадісу дотримуються думки, що під руйнуванням хрестів і знищенням свиней мається на увазі анулювання брехні, яку стверджують християни, і перше із цього — факт того, що Іса ібн Марьям (а.с.) не був вбитий. Релігія — це віра і закон, і під руйнуванням хрестів мається на увазі виправлення основ віри, а під знищенням свиней — встановлення законів.

В хадісі говориться про наближення Судного дня, про повернення Ісламу як законодавства серед людей, про те, що Іса ібн Марьям (а.с.) буде правити по Шаріату Мухаммада ﷺ. В іншому хадісі говориться:

فَيَقُولُ أَمِيرُهُمْ: تَعَالَ صَلِّ لَنَا، فَيَقُولُ: لَا، إنَّ بَعْضَكُمْ عَلَى بَعْضٍ أُمَرَاءُ تَكْرِمَةَ اللهِ هَذِهِ الْأُمَّةَ

«Скаже їх ватажок: «Іди і очоль нашу молитву!». (Іса) відповість: «Ні, адже одні із вас є амірами інших як честь від Аллаха цій общині».

Тут ми зупинимось і скажемо: а що далі? Чого бажає Умма в цілому, і ісламські групи — зокрема, щоб добитись повернення Ісламу? Чому Умма і ісламські групи беруть участь в брехливій політиці невіруючих, яка нічого не надає мусульманам? Чи не настав час, щоб Умма простягнула руку тим. Хто проявляє старанність у встановленні Другого Праведного Халіфату? Так, клянусь Аллахом, часу цей настав.

О, Аллах! Прискор час Праведного Халіфату , правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва! Цей Халіфат об’єднає усіх мусульман і позбавить Умму від страждань. О, Аллах, осяй землю Своєю милістю! Амін!

До наступних зустрічей , дорогі брати, на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!


Абу Марьям
3 Мухаррама 1444 р.х.
1 серпня 2022 р.

Головне меню