Ненависть правителів до Умми

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо вас, наші дорогі брати , на черговій зустрічі в нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

В книзі Ібн Хаджара аль-Аскаляні «Фатх аль-Барі фі шарх Сахіх аль-Бухарі» в главі «Слова Аллаха Всевишнього: … він є не примирним сперечальником» наводиться хадіс: «Передається від Абу Асима ібн Джурайджа від Ібн Абу Муляйка, від Аіші (р.а.), що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّ أَبْغَضَ الرِّجَالِ إِلَى اللَّهِ الأَلَدُّ الْخَصِمُ

«Воістину, найбільш ненависним із людей для Аллаха є непримиримий у суперечках».

Умма прийшла в цей світ, щоб прожити це життя в покорі Аллаху і отримати нагороду в Наступному житті. Вона не була народжена , щоб утонути в несправедливості і приниженні, де немає місця співчуттю і милосердю. Сьогодні Умма знаходиться в стані ворожнечі і ненависті , і очевидно, що правителі мусульман більше за усіх ворожі до Умми. Вони відчувають ненависть до своєму і Умми, кидають у в’язниці, пригноблюють і поневолюють.

Ми, мусульмани, погодимось тільки з тим, що вирішив для нас Аллах і Його Посланець ﷺ. Посланецьк Аллаха ﷺ заборонив мусульманину принижувати себе, тому мусульманин не приймає несправедливості і приниження , мовчання і покори. Не дозволяється мусульманину підкорятись правителю, який не править по законам Аллаха. Сьогодні — епоха тиранів, коли раби Заходу взяли верх над Ісламською Уммою , а правителі-рувайбідат возгордились на землі і вбивають народ, — і це найненависніші Аллаху люди.

О, мусульмани! Оголосіть їм свою ворожнечу так само, як вони ворогують проти нас. Скоро восторжествує істина, і буде встановлена Ісламська Держава, і тоді ми закличемо цих правителів до звіту. Сказав Всевишній Аллах:

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنقَلَبٍ يَنقَلِبُونَ

«А ті, які вчиняють несправедливо, скоро дізнаються, куди вони повернуться» (26:227).

О, Аллах! Прискор час Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Цей Халіфат об’єднає усіх мусульман і позбавить Умму від страждань. О, Аллах, осяй землю Своєю милістю! Амін!

До наступних зустрічей , дорогі брати , на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!


Абу Марьям
13 Мухаррама 1444 р.х.
11 серпня 2022 р.

Головне меню