Звернення аміра «Хізб ут-Тахрір» до відвідувачів його сторінки в «Фейсбук» на честь приходу благословенного свята Ід аль-Фітр 1445 р.х.

Звернення
Друкарня

image005 770px

Звернення шановного вченого, аміра «Хізб ут-Тахрір», Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти, до відвідувачів його сторінки в «Фейсбук» на честь приходу благословенного свята Ід аль-Фітр 1445 р.х.

Хвала Аллаху, мир і благословення Посланцю Аллаха, його родині, сподвижникам і усім, хто послідував за ним.

Звертаюсь до Ісламської Умми, кращої Умми, виведеної серед людей:

كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللهِ

«Ви є кращою із общин, яка з’явилась на благо людства, наказуючи робити схвалюване, утримуючи від засуджуваного і віруючи в Аллаха» (3:110).

Так само звертаюсь до щирих і богобоязливих носіїв заклику, не підносячи нікого перед Аллахом, до тих, хто говорить благе і робить добрі справи, про які Аллах сказав:

وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِمَّنْ دَعَا إِلَى اللهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِين

«Чим мова більш чудова, аніж мова того, хто закликає до Аллаха, вчиняє праведно і говорить: «Воістину, я — один із мусульман»?» (41:33).

Звертаюсь до вас, шановні відвідувачі цієї сторінки, які прагнуть до істини і добру, поширюють те благо, яке містять наші матеріали. Нехай Аллах винагородить вас найкращим.

Вітаю вас усіх з благословенним святом Ід аль-Фітр (Ураза-байрам). Нехай Аллах прийме вашу старанність, адже Аллах — Покровитель праведників.

Шановні брати

Прийшло це свято, а потворне єврейське утворення продовжує коїти свої злодіяння проти людей, знищуючи усе живе і неживе в Газі і в усій Палестині, роблячи це за підтримкою Америки, яка забезпечує злодія снарядами, ракетами і літаками. Те, що єврейське утворення коїть ці злодіяння за підтримкою США, не викликає здивування, адже вони — вороги Ісламу і мусульман. Здивування викликає те, що жоден із правителів в мусульманських країнах, особливо тих, які знаходяться поруч з Палестиною, не вживають ніяких кроків, щоб мобілізувати свої армії на підтримку Гази, її народу, аль-Акси та її околиць, щоб знищити єврейське утворення в корні і повернути усю Палестину її народу.

Хіба не заслуговують ті, хто окупував землю мусульман і вигнав звідти народ, щоб мусульманські армії встали на битву проти них і вигнали їх за усі скоєні ними злодіяння?!

وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُمْ مِنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ

«Вбивайте їх, де б ви їх не зустріли, і виганяйте їх звідти, звідки вони вас вигнали» (2:191).

Як же правителі не розуміють цього?! Вони уражені своїм зрадництвом, вони підкоряються колонізаторам-невірним, особливо США, не відмовляючи їм ні в чому, бажаючи зберегти свої хиткі трони.

قَاتَلَهُمُ اللهُ أَنَّى يُؤْفَكُون

«Нехай вразить їх Аллах, як же вони відвернуті …».

 

Дорогі брати

Ця війна виявила два важливих моменти:

Перший — слабкість і ницість євреїв, як про це говориться в Книзі Аллаха:

ضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ أَيْنَ مَا ثُقِفُوا إِلَّا بِحَبْلٍ مِنَ اللهِ وَحَبْلٍ مِنَ النَّاسِ

«Де б вони не були, їх спіткає приниження, якщо тільки вони не опиняться під покровительством Аллаха або під покровительством людей» (3:112).

Вони позбавились покровительства Аллаха по спливанню часу посланих їм пророків, і у них залишилось лише покровительство людей — Америки та її послідовників. Народ, чиє положення є таким, не отримає перемоги у битві. Минуло понад шість місяців їх жорстокої навали на Газу, але вони так і не досягли своїх цілей, хоча воюють проти групи, яка менше їх як за чисельністю, так і слабше за озброєнням.

Другий — це зрадництво правителів в мусульманських країнах, які не підняли свої армії для надання допомоги Газі та її народу, як нібито це їх не стосується! Вони зайняли нейтральну позицію, хоча ні, вони зайняли позицію ворога. Вони спостерігають за тим, що відбувається, подібно статистам, які займаються підрахунком вбитих і поранених:

صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لَا يَرْجِعُونَ

«Вони глухі, німі, сліпі! Вони не повернуться на прямий шлях» (2:18).

Ці два факти повинні спонукати щирих серед володарів сили в арміях мусульман до проголошенню загальної мобілізації для виконання повеління Аллаха — битви з євреями, які окупували Палестину.

وَلَا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللهِ مَا لَا يَرْجُونَ

«Не проявляйте слабкості при переслідування ворога. Якщо ви страждаєте, то вони теж страждають так, як страждаєте ви. Але ви сподіваєтесь отримати від Аллаха те, на що вони не сподіваються о» (4:104).

Так, ви знищите їх утворення, адже воно настільки жалюгідне перед Аллахом, щоб отримати перемогу в бою... І тоді збудеться обіцянка Аллаха:

فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ لِيَسُوءُوا وُجُوهَكُمْ وَلِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَلِيُتَبِّرُوا مَا عَلَوْا تَتْبِيرًا

«Коли ж прийшов строк останньої обіцянки, Ми дозволили вашим ворогам опечалити ваші обличчя, увійти до Єрусалимської мечеті, подібно тому, як вони увійшли туди уперше і до підґрунтя зруйнувати усе, що потрапляло їм до рук» (17:7).

Закликаю вас, о, армії мусульман, надайте допомогу вашим братам в Газі. Якщо ж вам протистоять деспотичні правителі мусульманських країн, вчиніть з ними так, як вони на те заслуговують. Встановіть владу Аллаха на їх руїнах — Халіфат за методом пророцтва, втіливши благу звістку Посланця Аллаха ﷺ:

ثُمَّ تَكُونُ مُلْكاً جَبْرِيَّةً فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللهُ أَنْ تَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ، ثُمَّ سَكَتَ

«Потім буде деспотичне правління, яке триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім Він усуне його, коли побажає. І потім буде Халіфат за методом пророцтва», — а після Пророк замовчав» (Ахмад).

Тоді халіф і його помічники, воїни Ісламу від офіцерів до рядових, будуть отримувати одну перемогу за іншою, віддаючи хвалу Аллаху, і тоді уся Умма буде звеличувати разом з ними могутність свого Господа, пишаючись своєю вірою так, що ніякий ворог не наважиться окупувати яку-небудь частину земель Ісламу.

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ * بِنَصْرِ اللهِ يَنْصُرُ مَنْ يَشَاءُ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ

«В той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він — Могутній, Милосердний» (30:4,5).

На завершення, брати мої, я вітаю вас з приходом Ід аль-Фітр (Ураза-байрам). Прошу Всевишнього Аллаха, щоб ми були із тих, хто належним чином постився і вистоював нічні молитви в цьому благословенному місяці так, як це угодно Всевишньому Аллаху і Його Посланцю ﷺ. Також я прошу Всевишнього, щоб це свято було ознаменовано як початок блага і величі Ісламу і мусульман:

وَاللهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُون

«Аллах владний вершити Свої справи, проте більшість людей не відає про це» (12:21).

 

Мир вам, милість Аллаха і Його благословення!

Ваш брат, Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта.

image004

 

1 Шавваля 1445 р.х.
10.04.2024 р.

Головне меню