Відповідь на запитання щодо пахощів, які містять спирт

Відповіді Аміра
Друкарня

З іменем Аллаха Милостивого Милосердного


(Відповіді Шейха Ата ібн Халіль Абу Рашта, аміра Хізб-ут-Тахрір, на запитання відвідувачів у Facebook)
 
Запитання:

 

Ассаляму Алейкум

Я хотів би дізнатись хукм використання пахощів, які містять деякі види спирту? Нехай благословить вас Аллах.

Відповідь:

Ва алейкум ас-салям ва рахматуллахі ва баракятух!

Стосовно пахощів, у яких міститься спирт, та ахками хамра застосовуються до нього, тому що Пророк ﷺ говорить: «Усе, що п’янить – хамр, і усе, що п’янить – харам». Передав Муслім від ібн Умара.

І сказав Пророк ﷺ: «Те, що п’янить у великій кількості і у малій кількості – харам». Передав Абу Дауд від Джабіра ібн Абдуллаха.

Пророк (нехай благословить його Аллах та привітає) розтлумачив, яка рідина називається хамр, тому що усе, що п’янить, у великій кількості або у малій, це і є хамр. А тут вже необхідно визначити – дані пахощі або одеколон чи може п’янити, якщо випити, у малій або великій кількості. Якщо п’янить, то це хамр, і застосовуються до нього усі десять ахкамів хамра, перелічені у хадісі Пророка (нехай благословить його Аллах та привітає», переданому від Абдулли бін Абдулли бін Умара від його батька: «Аллах прокляв хамр, і прокляв того, хто розливає, і того, хто п’є, і того, хто вижимає, і того, хто просить вижати, і того, хто несе, і того, до якого несуть, продавця та покупця та того, хто поїдає виручку».

За думкою експертів про вплив алкоголю, який змішують у рідині, ця рідина стає такою, що п’янить , якщо випити, а оскільки Пророк ﷺ говорить: «Усе, що п’янить – хамр, і усе що п’янить  – харам» (вивів Муслім), що означає, що ахками (закони) хамра поширюються на них.



Ваш брат Ата ібн Халіль Абу Рашта
21 раджаба 1434
31/05/2013

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=170130856488333&;set=a.154439224724163.1073741827.154433208058098&type=1&relevant_count=1

Головне меню