Запитання про демократію

Відповіді Аміра
Друкарня

 

(Відповіді Шейха Ата бін Халіль Абу Рашта, аміра Хізб ут-Тахрір на запитання відвідувачів у Facebook)

У наш час Ісламську Умму заполонили невірні поняття та заблудження, чужді нашій чистій релігії, які ідуть всупереч та атакують Ісламську доктрину з усіх боків, із них брехлива демократія. Серйозною проблемою для нас стало те, що деякі мусульмани в Індонезії стверджують, що демократія із Ісламу, приводячи як доказ Благородний Коран та Сунну у невірному тлумаченні, надмірствуючи у використанні цих доказів.


1 – який ваш погляд о, наш шейх, на демократію?

2- і як можна позбутися цієї серйозної проблеми?

3- я хочу написати книгу про це. Що ви думаєте, о, наш шейх? І прошу вас пораду у цьому питанні.

Відповідь:

Ва алейкум ас-салям ва рахматуллахі ва баракятух!

Демократія означає панування народу, що є законотворчістю без Аллаха, тобто дозволяти та забороняти без Аллаха. Всевишній Аллах говорить:

إِنِ الْحُكْمُ إِلا لِلَّهِ يَقُصُّ الْحَقَّ وَهُوَ خَيْرُ الْفَاصِلِينَ (٥٧)

«Рішення приймає тільки Аллах. Він вирікає істину та є найкращим із суддів». (6:57)

І в хадісі від Табарані в аль-Кабір передається від Аді ібн Хатім, який сказав: «Я прийшов до Пророка ﷺ і на моїй шиї висів золотий хрест. Тоді Пророк ﷺ сказав: «О, Аді, викинь геть цей ідол зі своєї шиї». І я викинув його і підійшов до нього, коли він читав суру Бараа, і він прочитав цей аят:

اتَّخَذُوا أَحْبَارَهُمْ وَرُهْبَانَهُمْ أَرْبَابًا مِنْ دُونِ اللَّهِ

Вони визнали панами окрім Аллаха своїх первосвящеників та монахів. (9:31)

Коли він закінчив, я сказав йому: ми не поклонялись їм. Тоді він сказав: «Хіба вони не забороняють те, що дозволив Аллах і не дозволяють те, що Він заборонив?». Я відповів: так. Він сказав: «А тому, хто встановлює закони без Аллаха, то гріх його великий, великий».

Тому демократія з цього боку – система невір’я, тому що надає право законотворчості людям, а не Господу світів.

З іншого боку, вона закликає до чотирьох свобод: віросповідання, думки, власності та особистості.

А тому дозволяє людині вірити в усе, що забажає. Тобто вона може міняти свою релігію, коли забажає. Також надає свободу у поглядах, навіть, якщо замахується на святині … Надає можливість набувати шляхом халял та харам, і коїти перелюбство, якщо є згода з обох боків. Усе це заборонено в Ісламі, тому що віровідступництво заборонено, перелюбство заборонено, набуття майна незаконним шляхом заборонено, а також лайка та паплюження також заборонено.

А тому демократія з усіма її свободами – це система невір’я, тому що означає відхід від законів Шаріату.

Є книга «Демократія – система невір’я», спитай її у бібліотеці Хізба у своєму місті, у цій книзі подробиці демократії і чому вона є системою невір’я.
 
І наприкінці я посилаю тобі салям та прошу для тебе турботи та супутником Аллаха у тому,що напишеш із благого для Ісламу та мусульман.


Ваш брат Ата ібн Халіль Абу Рашта
20 раджаб 1434
30/05/2013

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=169916923176393&;set=a.154439224724163.1073741827.154433208058098&type=1&relevant_count=1

Головне меню