Процес інтеграції до і після встановлення держави Халіфат

Відповіді Аміра
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Адресовано Mustapha El Mawed

Питання: Мир Вам, милість Аллаха і Його благословення!

Яке Ваше бачення щодо того, як здійснюється процес інтеграції після отримання правління? Буде це відбуватися шляхом колективних халак'атів просвіти, або це буде відбуватися через лекції, або через засоби масової інформації та систему освіти? Нехай Аллах винагородить Вас!

Відповідь: І Вам мир, милість Аллаха і Його благословення.

Перш ніж відповісти на Ваше запитання, наведу Вам з книги «Партійне об'єднання» те, що відповість на частину Вашого питання про процес інтеграції: «... ідеологічний хізб, який починає природно розвиватися в двох сторонах. Перша сторона - це кількісне збільшення числа клітин, які беруть ідеологію абсолютно осмисленим чином. Друга сторона - це створення спільного усвідомлення ідеології в усій Уммі. В результаті утворення цього загального усвідомлення ідеології в Уммі відбудеться масове - і якщо не загальне - єднання думок, поглядів і переконань. Завдяки цьому, мета Умми, її акиди і її точка зору на життя стануть єдиними. Цим самим Хізб стане тиглем, що розплавляє Умму, очищаючи її від бруду і порочності, які привели до її занепаду чи з'явилися у неї протягом занепаду. Цей процес розплавлення (інтеграції), який послужить здійсненню розвитку, проводить і очолює в Уммі Хізб. Цей процес є важким, і тому його здатний здійснити лише живе своєю ідеєю Хізб, що влаштовує своє життя відповідно до неї і розуміє кожен свій крок». Кінець цитати.

Таким чином, Хізб проводить процес інтеграції в Уммі, і для цього він використовує всі доступні для нього засоби і способи, щоб процес інтеграції пройшов якнайкраще ... Хізб в даний час проводить процес інтеграції доступними для нього засобами, а після побудови держави, з волі Аллаха Хізб продовжить роботу з цього процесу, з волі Аллаха, однак різниця полягатиме в таких аспектах:

A. Після встановлення Халіфату Іслам втілиться в реальність, і це, безсумнівно, буде мати сильний вплив на прискорення процесу інтеграції, тому що застосування системи полегшує турботу про проблеми і справи людей та сприяє процесу розчинення, який проводить Хізб, на відміну від нинішнього стану, коли застосовується система невіри, а мусульманами правлять правителі-агенти, які ворогують з Уммою і її релігією. Таким чином, процес інтеграції не є таким простим, як здається...

Б. Засоби і способи впливу, за допомогою яких Хізб зможе достукатися до людей, будуть доступні без обмежень, оскільки держава за Шаріатом зобов'язана забезпечити всі умови для роботи існуючих політичних партій, заснованих на Ісламі, більш того - вона зобов'язана підтримувати такі політичні партії в їх роботі. А тому телебачення, радіо, інтернет, мечеті і різні засоби та способи, згадані в цьому питанні, будуть перебувати в розпорядженні політичних партій без перешкод або порушень... І це, без сумніву, прискорить процес, що веде до інтеграції і успіху цього процесу, дасть Аллах.

І, звичайно, Хізб буде продовжувати всю свою роботу: колективну концентровану просвіту, а також ідеологічну і політичну боротьбу, приймаючи інтереси Умми...

В. Втілення державою Ісламу матиме ефективний вклад в утворення суспільної свідомості про Іслам у всієї Ісламської Умми. І на основі цієї суспільної свідомості щодо ідеології утворюється єдність і об'єднання думок, поглядів і переконань Умми. Це прискорить процес інтеграції, а потім - і відродження Умми... І, таким чином, після встановлення держави робота в цій області буде простішою і швидшою, дасть Аллах. Я сподіваюся, що це питання досить прояснилося, з волі Аллаха.

Ваш брат Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта
20 Раджаба 1437
27.04.2016


Серія відповідей шейха вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти, аміра Хізб ут-Тахрір, на питання, взяті з його сторінки у Фейсбуці «Фикх»

Головне меню