Усі типи заводів в державі Халіфат необхідно будувати на основі військової політики

Відповіді на питання
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

від Ахмада Бінфатійята

Питання: Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху.

Шановний шейх, Ата аль-Хайр, нехай вітає Вас Аллах і зміцнить Ваші стопи!

Що означають слова: «Усі типи зводів і фабрик повинні будувати свою роботу на основі військової політики»? Як сказано в книзі «Держапарати Халіфату (в правлінні і адміністрації)»: «... Усі ці підприємства (заводи) повинні бути орієнтовані на військову політику».

Які є приклади цього?

Нехай благословить Вас Аллах, наш амір, і підтримає Вас Своїм воїнством, допомогою і дарує перемогу нашій Уммі.

Відповідь: Ва алейкум ассалям ва рахматуллахі ва баракятуху!

Відповідь на Ваше питання міститься в книзі «Держапарати Халіфату» на сторінці 107, а також в книзі «Введення в Конституцію», частина 1, сторінка 232. Наведу, що там сказано по цьому питанню:

«Ісламська Держава є державою, яка поширює Іслам шляхом давату і джихаду. Тому вона постійно повинна перебувати в бойовій готовності. А це вимагає того, щоб її промисловість, як важка, так і легка, була орієнтована на військову політику, щоб при необхідності усі підприємства можна було легко перебудувати на виробництво військової техніки. Тому промисловість в Халіфаті повинна бути орієнтована на військову політику, і усі підприємства (незалежно від того, до важкої промисловості вони відносяться чи до легкої) повинні легко перебудовуватись на військові нужди». Кінець цитати.

Тобто усі заводи в Халіфаті повинні будуватись таким чином, щоб в них можна було б без труда переналаштувати конвеєр на випуск продукції, пов’язаної з військовою сферою, відмінної від тієї, яку вони зазвичай виробляють. Наприклад, якщо є завод по виробництву цивільних автомобілів, він повинен будуватись так, щоб у випадку необхідності на ньому можна було технічно і практично перейти до випуску військових автомобілів, які держава буде використовувати на війні проти невірних. Таким же чином, якщо є швейна фабрика, то її треба влаштувати так, що можна було б без труда переорієнтувати виробництво на пошив військової форми. І так далі: будівництво заводів повинно базуватись на військовій політиці в плані виробничих потужностей, будівель заводів, можливості укриття від ударів, можливості роботи під землею і т.д. Це визначають спеціалісти. А держава здійснює нагляд.


Ваш брат Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта
15 Мухаррама 1445 р.х.
2 серпня 2023 р.

Низка відповідей вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти, аміра Хізб ут-Тахрір, на питання, задані на його сторінці в «Фейсбук» на тему «Фікх»

Головне меню