О мусульмани! Військові операції «Щит Євфрату», «Оливкова гілка» і «Джерело миру» — усі вони є спробами повернути до життя сирійський режим!

Прокламації
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Як і раніше, Ердоган виконує замовлення Америки і знов допомагає зміцнити сирійському тирану.

У цій справі Ердоган є одним із інструментів Америки поруч з іншими інструментами місцевого, регіонального і міжнародного рівня. Нинішня військова операція Туреччини почалась після того, як, незважаючи на усі втрати, мусульмани Сирії продовжили опір режиму Асада, а за ним — стоячим Америці, Росії, Ірану і навіть тій же Туреччині з лояльними їй угрупуваннями, які змовились з нею про допомогу режиму Асада знов утвердитись на землях Шаму!

Раніше ми вже публікували статтю, у якій описували ступінь брехні турецьких ЗМІ про операції «Щит Євфрату» та «Оливкова гілка», розкривали перед людьми істинну суть цих операцій, допомагаючи їм позбутися від ілюзій і оманливих надій на Ердогана як на якогось помічника сирійців проти Башара Асада.

Про це ми говорили у відповіді на питання за 07.12.2016: «На додаток до цього триває операція «Щит Євфрату» у спробі привабити до неї якомога більше повстанських угрупувань, лояльних Туреччині, для захвату міста ель-Баб після того, як було захоплене м. Джараблюс. Усе це робиться заради послаблення справжнього фронту бойових дій в Алеппо, що полягає у прориві блокади міста та у його порятунку». Підсумок операції «Щит Євфрату» ми усі знаємо: Алеппо був втрачений! По ідеї, побачивши, яка участь спіткала Алеппо через їх дії, повстанці повинні були зробити висновок, проте вони дозволили змії Ердогану вкусити їх удруге із однієї і тієї ж самої нори! Вони приєднались до нього удруге, вже при операції «Оливкова гілка», про яку ми також публікували у відповіді на питання за 24.01.2018, у якій було сказано: «Ердоган повторює сценарій операції «Щит Євфрату», внаслідок якої режим Асада зміг оволодіти Алеппо. Почата операція «Оливкова гілка» закликана допомогти режиму вторгнутись вже і Ідліб».

В іншій відповіді на питання за 29.07.2018 також було сказано: «Що стосується другого фронту, то ним керувала Туреччина під час операції «Щит Євфрату» на півночі Алеппо 24.08.2016, а потім операції «Оливкова гілка» 20.01.2018, які дозволили режиму вторгнутись в Алеппо і на південь провінції Ідліб, оскільки угрупування, які примкнули до цих операцій, залишили фронти за наказом Туреччини, кинувши Алеппо та Ідліб напризволяще!». І ось ці ж угрупування тепер утретє обманюються і дозволяють себе використовувати, тепер вже в операції «Джерело миру»! Ця операція закликана повернути життя у тіло режиму Асада і збільшити територію його контролю згідно плану Трампа, який дав зелене світло цій операції: «Турецький журналіст і політолог Джавад Гок заявив, що «без зеленого світла», даного Америкою, Туреччина не змогла б навіть поворухнутись на сході Євфрату...» (tamuz-net.net, 06.10.2019).

Білий дім заявив: «Американські озброєні сили покинуть північ Сирії, оскільки Туреччина готується почати там військову операцію. Ці маневри були узгоджені між сторонами під час телефонної розмови президента Америки Дональда Трампа з його турецьким колегою Ердоганом...» (arabic.cnn.com, 07.10.2019). На підтвердження того, що саме Америка наказала почати цю операцію і благословила її, «офіційний представник Білого дому заявив про візит у США президента Туреччини Реджепа Ердогана, запланованого на 13 листопада...» (almashhadalaraby.com, 08.10.2019). Варто також правильно ставитись до погроз і заяв Трампа на адресу Туреччини. «Американський президент у понеділок наклав санкції на Туреччину і почав вимагати від неї припинити військові дії на півночі Сирії...» (ara.reuters.com, 15.10.2019).

Усі ці заяви — не більше, аніж пил, кинутий у вічі  людей з метою ввести їх в оману. В іншому випадку як Трамп міг дати зелене світло Ердогану і дозволити йому продовжувати військову операцію, а потім одразу ж погрожувати реальними санкціями, якщо той не припинить операцію? Справжні санкції можливі лише у випадку, якщо операція «Джерело миру» вийде за початкові окреслені рамки і якщо Ердоган піде далі! До цього усі заяви про санкції — брехня ! Ердоган почав військову операцію у принципі за наказом Америки, і він зупинить її де і коли вона йому скаже, усе одно, чи доб’ється Ердоган чогось для себе чи піде із Сирії з порожніми руками.

Його мета — виконати план Америки і повернути у життя тіло режиму Асада тим, що повернути йому контроль над втраченими територіями законним чином як визнаному державному утворенню на міжнародному і регіональному рівнях! Заяви, які надходять звідусіль, підтверджують це: «Міжнародний альянс підтвердив у вівторок виведення своїх озброєних сил із м. Манбідж на півночі Сирії. Про це на своїй сторінці у «Твіттері» заявив полковник американських військ Майзл Б. Кейгенс, офіційний представник операції «Непохитна рішучість», яка ведеться міжнародним альянсом...» (arabi21.com, 15.10.2019).

У заяві міністерства оборони Росії було сказано, що «урядова сирійська армія отримала повний контроль над м. Манбідж і його околицями» (france24.com/ar, 15.10.2019). Ердоган у свою чергу розцінив входження озброєних сил режиму Асада у Манбідж як позитивну подію, а не негативну! «Ердоган підкреслив, що входження армії сирійського режиму у м. Манбідж не є негативною подією...» (alarabiya.net, 16.10.2019).

Віце-президент США заявив, що «незабаром має намір очолити американську делегацію у Туреччину. Президент Америки розмовляв зі своїм турецьким колегою Ердоганом і попросив його негайно припинити наступ на півночі Сирії...» (alghad.tv, 15.10.2019). Турецька газета «Джумхуієт» повідомила, що міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив про те, що «Анкара шукає способи налагодити відносини з сирійським режимом...» (arabi21.com, 15.10.2019). Москва об’явила про те, що «уряди Дамаску та Анкари ведуть постійний діалог з приводу турецької військової операції на півночі Сирії» (Petra/ammonnews.net, 15.10.2019).

Таким чином, операція «Джерело миру» дозволяє сирійському режиму добитися нових територіальних набуттів, а отож — і зміцнити своє положення, а потім підготувати себе для майбутніх переговорів як досить сильна сторона. Сирійський режим не зміг би добитися подібного. якщо б не ця лицемірна військова операція!

Це говорить про те, що жертви жителів Сирії, їх пролита кров, їх попрана честь, злочини, скоєні проти них... усе це зовсім не хвилює турецький уряд, який бажає зробити усе можливе, аби тільки вдовольнити інтереси Америки і виконати її плани. Нехай погубить їх Аллах! Вони вважають, що такими діями кинуть жителів Шаму знов у лапи режиму — маріонетки у руках західних колонізаторів... але, з дозволу Аллаха, ця банда буде повержена, тому що коли люди повстали проти тиранії Асада, то сказали, що їх революція присвячена Аллаху. Таким людям не страшні будь-які труднощі.

Навпаки, будь-які труднощі лише збільшать в них силу, і вони, з дозволу Аллаха, підуть далі по наміченому прямому шляху і не будуть покірно зносити утискання, вони не будуть погоджуватись з політикою пораженців, вони і є справжні чоловіки, вони знають, що Аллах з ними як у тяжкі часи, так і у легкі. Вони черпають сили у Корані, Сунні і вчинках благородних сподвижників.

Ця сила штовхає їх продовжити свою боротьбу на шляху скинення тиранії і встановлення законів Аллаха у Праведному Халіфаті. Кожного разу, коли випробування, що випадають на них, стають більш важкими, минає час, і наступає легкість... Кожного разу, як Америка та її прибічники вважають, що вже досягли перемоги, приходить мить, і вони розуміють, що проблема, яка стоїть перед ними, куди більше, аніж вони думали раніше, після чого їх справи приходять у замішання, а заяви починають суперечити одна одній! Той, хто стежить за подіями, здатен вилучити для себе багато уроків із того, що відбувається.

Незважаючи на те, що конфлікт у Сирії майже погашений, як і взагалі конфлікти у регіоні, незважаючи на те, що Америка домінує у Сирії, усе одно Америка не може сказати, що останні дев’ять років контролює ситуацію Сирії і має у ній непохитний вплив. Хто спостерігає за тим, що відбувається, знає, що брехня усе одно колись розкриється і буде повержена, навіть якщо сьогодні тирани переможуть...

На завершення ми хочемо сказати, що ми — Хізб ут-Тахрір, — з усією щирістю, відчуваючи у своїх серцях те ж саме, що відчуваєте ви, звертаємось до вас з усією доброзичливістю, бажаючи вказати на прямий шлях, закликаємо вас зупинити ваших синів із цих угрупувань, і не лише угрупувань, і відкрити їм очі на правду про Ердогана і не лише про нього. Істина ясна для кожного, хто бажає бачити. Продовжуйте вашу боротьбу на шляху скинення тиранів. ми з вами і навіть перед вами. Будьте упевнені, що допомога Аллаха Його щирим рабам наступить, нехай навіть не зараз.

إِنَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям і віруючим у мирському житті і того дня, коли предстануть свідки» (40:51).

Аллах надає допомогу не лише посланцям, але й віруючим. Вони здобудуть перемогу не лише в Останньому житті, але й у першому, мирському.

إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ ۚقَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا

«Аллах доводить до кінця Свою справу. Аллах встановив міру для кожної речі» (65:3).

 

Хізб ут-Тахрір
17 Сафара 1441 р.х.
16.10.2019 р.

Головне меню