Тони Ебботт йде по стопах Ховарда, роблячи нападки на Іслам і мусульман

Прес-релізи ЦІО
Друкарня
Прес-реліз

Тони Ебботт
1 йде по стопах Ховарда2, роблячи нападки на Іслам і мусульман

Сидній - Австралія 14/08/2010 р., австралійський лідер опозиції Тоні Ебботт під час своєї передвиборної кампанії в штаті Вікторія заявив що, у випадку свого обрання, він буде ініціювати заборону діяльності партії Хізб ут-Тахрір, обвинувачуючи хізб у тому, що він сприяє створенню сприятливого ґрунту для тероризму, поширює ненависть і топче цінності австралійського народу.

Відповідаючи на подібні домисли, ми прагнемо заявити наступне:

1. Проведена паном Ебботтом компанія - це класичний підхід. Він у своєму радіо- інтерв'ю з журналістом Аланом Джонсом від 09/07/2010 р., відносно питання пов'язаного із закликом заборонити діяльність "Хізб ут-Тахрір" в Австралії, сказав наступне: "Визнаним суспільним представленням в цій країні вважається, коли ти не критикуєш негативні ідеї, навіть не критикуєш непристойні вираження, доти , поки ці погані слова, не являють собою підбурювання, що штовхає на порушення закону". Не пройшло й місяця після того, як він зробив свою заяву, відразу пан Ебботт показує себе з іншої сторони в низькій популістській політиці, яку він проводить.

2. Правда полягає в тому, що п. Ебботт і певний політичний клас у широкім колі, мають проблеми із самим Ісламом, а не з Хізб ут-Тахрір, але через відсутність моральної мужності, щоб сміло заявити про це, вони прибігають до протиборства з ідеями, символікою, цінностями й ісламськими організаціями. У дійсності, як уряд, так і опозиція однакові, у них проблеми з низкою питань, які розглянув і прийняв Хізб ут-Тахрір. Насамперед , це покласти кінець втручанню урядів західних країн у мусульманський світ; прагнення хізбу в реалізації проекту інтеграції мусульманської громади на Заході за рахунок ісламської доктрини і його цінностей.

3. Вплив єврейського лобі в Австралії чітко помітно в настільки швидкій зміні позиції п. Ебботта. Деякі єврейські групи в Австралії використовували ясну й чітку позицію Хізб ут-Тахрір у відношенні "Ізраїлю", щоб поплакатися й виставити себе у вигляді жертв. І з тієї причини, що ці групи виявилися не спроможні виправдати жахливі злочини "Ізраїлю", вони почали намагатися заглушати голоси, які говорили про це. Це не порядно коли людина, яка прагне очолити націю, примикає до однієї з груп єврейського лобі і перебуває під їхнім впливом.

4. Демонстроване переживання п. Ебботтом за єврейський народ в Австралії свідчить про застосування подвійних стандартів. Коли мусульмани в Австралії співпереживають за своїх братів в Іраку й Афганістані, ставиться під сумнів питання їх лояльність стосовно Австралії. Коли ж спокій євреїв тривожиться через те, що хтось критикує "Ізраїль", то на це моментально реагують політики, прекрасно розуміючи що Хізб ут-Тахрір опонує питанню легітимності "Ізраїлю" як держави, а не євреям як народу, або тієї частини з них, що проживає в Австралії.

5. Іслам не ділить людей між собою за расовою ознакою, тому ми не можемо погодитися із усілякими претензіями в антисемітизмі, навпаки євреям слід пам'ятати ті добрі відносини, які вони бачили протягом багатьох століть у тіні Ісламського Халіфату. Що стосується "Ізраїлю" то, це окупаційна держава, що не має легітимності, існування якої стало можливим у втрачений час. Дану реальність усвідомлюють, і про неї говорять мільйони людей у світі, у тому числі й деякі євреї. У свою чергу ми вважаємо, що мудро поступає та частина євреїв у цій країні, які ухиляються від підтримки цієї нелегітимної держави, витягуючи користь з уроків історії.

6. Хізб ут-Тахрір - це політична партія, яка не вдається до насильства для досягнення своєї мети. Він залишається вірним своєму шляхи, не дивлячись на те, з чим він зустрічається: тюремні ув'язнення, переслідування, сваволя, і це протягом більш ніж п'ятдесяти років роботи в середовищі репресивних авторитарних режимів. Це підтверджується всіма об'єктивними джерелами. Найсмішніше полягає в тому, що обвинувачення проти Хізб ут-Тахрір виходять від тих, хто підтримав і продовжує гіршу форму тероризму, через яку жертвами стали мільйони невинних людей в Іракі, Афганістані й Палестині.

7. Замість того, щоб робити безпідставні обвинувачення у відношенні того, у що переконані переважна більшість мусульман Австралії, ми запрошуємо п. Ебботта відвідати райони, де проживають мусульмани, щоб почути з їхніх вуст безпосередньо якої вони думки про повернення Халіфату; перетворення Шаріату в мусульманських країнах; легітимності існування "Ізраїлю"; нехай поцікавиться їхньою думкою про втручання західних урядів у справи мусульманських країн; а так само їхньою думкою у відношенні внутрідержавної політики, як і зовнішньої, австралійського уряду на адресу мусульман. Не почувши безпосередньо від мусульман їх думки по всіх цих питаннях, п. Ебботт буде продовжувати жити, не знімаючи окуляри рожевого кольору!! Необізнаним про правду.

Ми в Хізб ут-Тахрір - Австралія, викликаємо п. Ебботта (якщо він має мужність державного діяча) на відкриту дискусію відносно даних проблем серед громадськості, замість того, щоб ховатися за низькою популістською виборчою компанією. Ми надаємо йому право вибрати час, місце й тему обговорення.

Кінець.

Для більш докладної інформації просимо зв'язатися з п. Исмаїль Аль - Вахвах (Абу Анас).
тел: 0424665730, або: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Інформаційний офіс

Хізб ут-Тахрір, Австралія
14/08/2010 р.
--------------------------------------------------------------
[1] Тоні Ебботт (Ентоні Джон Ебботт; англ. Anthony John "Tony" Abbott; рід. 4 листопада 1957, Лондон, Великобританія) - австралійський політик, лідер опозиції та керівник Ліберальної партії з 1 грудня 2009 року, міністр охорони здоров'я в 2003-07 роках у уряді Джона Говарда.
[2] Джон Уїнстон Говард або Ховард (тж. Хауард) (англ. John Winston Howard, народився 26 липня 1939) - прем'єр-міністр Австралії з березня 1996 по 3 грудня 2007.

Головне меню