Зустрічі на вищому рівні у Хартумі за розпорядженням Обами!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня
До Хартуму прибувають президенти двох країн: Єгипту – Хосні Мубарак та Лівії – Муамар Каддафі для проведення зустрічі на вищому рівні з участю президента Башира та першого віце-президента Сальва Кііра.

Ці візити ,як і сам самміт, проводяться безпосередньо за прямою вказівкою американського президента Обами, який направив послання лідерам арабських та африканських країн з метою здійснення тиску на Судан та з метою проведення всенародного референдуму на Півдні Судану у встановлені для цього терміни, а саме: дев´ятого січня наступного року. А також, щоб Судан визнав результати даного референдуму, якими б вони не були.

Між іншим, президенти Мубарак та Каддафі виявилися тими лідерами, до яких і було адресовано дане послання з боку Обами з метою здійснення тиску на Судан. У заяві Білого Дому говориться: «Президент Обама ясно позначив, що Судан є одним з приоритетних питань нашої зовнішньої політики. У нас є бачення стосовно майбутнього у питанні мирного врегулювання, безпеки та процвітання усього суданського народу».  

Проведення цього самміту являє собою один епізод з багатосерійного телесеріалу змов проти Судану заради його роздріблення та знищення, також він демонструє для більшої переконливості, що головним героєм у цій країні виступає Америка, а виконавцями її політичних ігор по змові – місцеві агенти у регіоні.

Візьмемо, наприклад,Єгипет та Мубарака,який вважається першим виконавцем американської політики в арабських та африканських регіонах. Від нього неможливо чекати блага для Судану та його населення, бо він достеменно виконує амбіції Америки стосовно Судану, більше того, він лицемірить і з населенням Південної частини країни, сподіваючись таким чином налагодити з ними взаємостосунки за рахунок цілісності Судану. Присутність Мубарака сьогодні необідна для завершення того, що від нього вимагалось, як про це висловився Обама, а саме: здійснювати тиск на Башира з метою проведення референдуму у встановлені терміни та виразити згоду,прийнявши його результати.

Стосовно ж Лівії та Каддафі, то не є таємницею те,як він допомагав повстанському руху з моменту його утворення та вперто проводив діяльність по роздрібленню Судану. Сьогодні ж Каддафі виступає за підтримку гріховного американського плану з метою роздріблення Судану.

Цілком очевидно,що план по розділенню Судану є американським, західним, а інструментами втілення всього цього є місцеві та регіональні пішаки.

Здавалось би, більш прийнятним було б бачити правителів Єгипту та Лівії такими, які зустрічаються заради збереження цілісності Судану, що у свою чергу, є шаріатським обов´язком, замість того, щоб здійснювати тиск на уряд, щоб він продовжив сприяти втіленню злочинного плану по розшматуванню Судану, підкоряючись у цьому, немов раб, голові невір´я – Америці.  

Ми, Хізб-ут-Тахрір у Судані кажемо: ми не винні перед Всевишнім Аллахом та не маємо нічого спільного з усіма тими, хто плете змовницькі плани проти цілісності нашої країни, і їх розплата за це близько, коли Халіф мусульман покарає кожного злочинця, який скоїв злочин.

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنقَلَبٍ يَنقَلِبُونَ
«А те, хто чинять несправедливо, скоро дізнаються, куди вони повернуться» (26:227).


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб-ут-Тахрір, Судан
№ H.T.S. 66
Середа, 1916 мухаррама 1432г.х.
22/12/2010


Сальва Кіір Маярдіт (англ. Salva Kiir Mayardit; народ. 1951 року) – віце презідент Судану, лідер-повстанців-анімістів зі СПЛА та послідовник Джона Гаранга (з 2005 року). Представник народності дінка.


Головне меню