Втратили Південь Судану почуття щирих людей були іншими, аніж злочинців

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

У присутності президента уряду Судану, лідерів політичних партій та їх представників, 09 липня 2011 року, у місті Джуба було оголошено про відмову від суттєвої частини мусульманських земель, і утворення там нової країни християнського характеру, яка орієнтована на вигодування невірним західним світом сіоністську міні державу. Тим самим, невірному західному світу (Америка та Європа) вдалося закласти підґрунтя для реалізації подальших планів по розділенню Судану, що здійснюється руками синів цього народу.

Щирих синів великої ісламської Умми цього дня охоплює сум через те, що уряд та політичні кола у цій країні спочатку підписалися під принципом збереження цілісності своєї країни, відданої їм на збереження справи, а згодом вчинили як зрадники та повністю знехтували ним.   

Ми Хізб-ут-Тахрір у Судані у зв’язку з цією жалюгідною заявою хочемо сказати наступне:

По-перше:  дев’яте липня 2011 року стане днем скорботи за те, що ми втратили ісламські землі, які діставалися мусульманам ціною їх життів. Цей сум послугує для нас стимулом для прискореного встановлення Халіфату, який єдиний був здатний зберігати землі та життя мусульман, бо Пророка Аллаха (с.а.в.) казав: «Імам – це щит».

По-друге: Усі наслідки злочину цього уряду, який присвятив себе служінню Америці та порушив ту обіцянку, яку давав собі – зберегти цілісність країни, пов’язані з розділенням Судану, повернуться до вас. Також у цьому злочині брали участь і політичні сили, які змовились на саміті у Асмері, підписавшись на користь відділення Півдня країни. Потім замість того, щоб схаменутись і в цьому є честь та гідність, вони, не соромлячись,  святкують  разом з тими, хто ратував за розділення нашої країни, тим самим нехтуючи почуттями Умми,зневажливо ставлячись до них. І правий Посланець Аллаха, який сказав: «Якщо у тебе нема сорому, роби що забажаєш»  

По-третє: Нездатність уряду та політичних кіл об’єднати людей, щоб вони почали жити одним духом, відбувається через відсутність належного інструменту,яким є велика ісламська ідеологія, яка була у змозі протягом багатьох сторіч об’єднати різноманітні нації та етнічні групи до однієї Умми:


لَوْ أَنفَقْتَ مَا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا مَّا أَلَّفْتَ بَيْنَ قُلُوبِهِمْ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ أَلَّفَ بَيْنَهُمْ ۚ إِنَّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ

«Якщо б ти витратив би усе, що є на землі, то не зміг би поєднати їх серця, але Аллах поєднав їх. Воістину, Він – Могутній, Мудрий». (8:63)

Шановні мусульмани:

Усе це морок темної ночі перед початком світанку – праведного Халіфату, тоді тирани дізнаються, чим це усе це для них обернеться.

Ібрахим Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник ХТ, Судан
Інформаційний офіс
Хизб ут-Тахрір Судан
№ H.t.s. 33
Субота, 8 ша'бана 1432 г.х.
09/07/2011

Головне меню