Всесвітній банк та інші папери використовуються для тиску на Салеха

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

6 серпня 2011 року Інтернет-сайт «Аль масдар онлайн» згадав, що Всесвітній банк проголосив про призупинення перерахування до Ємену 542 мільйони доларів США.

 


Всесвітній банк видав прес-заяву, у якій повідомляється: «Враховуючи теперішню політичну ситуацію та положення безпеки в Ємені, Всесвітній банк вирішив призупинити прийняті 28 липня 2011 року платежі, пов’язані зі своїм збереженням в Ємені».

Таким чином, Всесвітній банк, цим своїм рішенням, зупинив кредит, на який чекав правлячий режим Ємену, щоб зміцнити свою слабкість, що проявляється у державній скарбниці та його потребі у цьому кредиті з ерозією резервів Центрального банку з причини твердої валюти, щоб компенсувати та знизити потік грошей, що поступає із-за меж Ємену від так званих друзів Ємену, «серед яких є Всесвітній банк».

Це означає, що Всесвітній банк був використаний у якості додаткового американського тиску на Алі Абдуллаха Салеха, щоб змусити його піти у відставку з урядового крісла, за яке він усе іще чіпляється з моменту демонстрацій, що розгорілися у 17 із 22 провінцій Ємену, що вимагають його усунення від влади. Коли ми знаємо, що Всесвітній банк заявив у своєму прес-релізі, оприлюдненому з цього питання, що «він готовий діяти швидко та ефективно, коли стабілізується ситуація на землі та буде нормальною для відновлення його дій».

Таким чином, Всесвітній банк приєднався до свого товариша, МВФ, який не надав правлячому режиму Ємену нічого, окрім обіцянок надати матеріальну підтримку у раді, яка відбулася 3 липня у столиці Йорданії Аммані поміж представниками Банку, під керівництвом Хасана аль-Атраша, і правлячим режимом Ємену, під головуванням віце-прем’єр-міністру з економічних питань та міністром планування та міжнародної співпраці Абдул Карімом аль-Архабі.

Вони були вибрані основою правлячим режимом Ємену, щоб вирішити свої економічні проблеми, пов’язані з застосуванням капіталістичної економічної системи в Ємені, як і в інших ісламських країнах. Вони – основа бід та їх наслідків.  Тепер стало,поза сумнівів, зрозуміло, що вони використовуються не лише для збереження капіталістичної економічної системи забороненими брудними та невдалими способами, а також використовуються як лише політичні інструменти.

Це відбувається, не дивлячись на неодноразові попередження правлячого режиму Ємену, що праця з Всесвітнім  банком та МВФ представляє небезпеки і не може вирішити теперішні економічні проблеми правильним рішенням. Навіть, якщо вони зможуть та почнуть вирішувати теперішні економічні проблеми для Америки, яка постраждала від економічної кризи у 2008 році, що призвело до зачинення близько 150 великих банків, і зараз страждає від внутрішнього боргу у $ 14 трлн. Доларів, що призвело до недовіри до її економіки.

Єдине рішення усіх наших проблем, як політичних, економічних та інших, може бути лише під керівництвом правильних рішень Ісламу – під керівництвом держави Халіфат.

 

Всевишній сказав:

وَابْتَغِ فِيمَا آتَاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ ۖ وَلَا تَنسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا ۖ وَأَحْسِن كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ ۖ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِي الْأَرْضِ ۖ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ
«За допомогою того, що Аллах дарував тобі, прагни до Останнього прихистку, але не забувай про свою долю у цьому світі! Твори добро, подібно до того, як Аллах створив добро для тебе, і не прагни розповсюджувати нечестя на землі, тому що Аллах не любить тих, хто розповсюджує нечестя» (28:77).


Медіа-офіс Хізб ут-Тахрір
Ємен
№ 81
7 рамадана 1432 х.
07/08/2011

Головне меню