Хто владний над рішенням про повернення Алі Абдуллаха Саліха до Ємену?!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня
Урядова газета «Аль-Савра» у своєму номері 17073, виданому 10 серпня цього року, згадала під заголовком на першій сторінці «Президентство: президент повернеться до Ємену після курсу лікування, визначеного лікарями».

Під цією новиною розуміється пояснення не повернення Саліха до Ємену після того, як він поїхав із військового шпиталю в Ер-Ріяді, у якому він лікувався, і спроба виправдати недопущення повернення його до Ємену по закінченню двох місяців, після завершення яких він не повернеться до Ємену у якості президенту.

Із вищезгаданої ЗМІ в Ємені новини про неприйняття Німеччиною та Росією Саліха є лікування його у якості президента Ємену. Декілька днів назад Саудівська Аравія також говорила про неясність у питанні повернення Саліха до Ємену. Один з високих дипломатів Затоки, що працює у Сані, який попрохав не називати його ім’я, розповів щоденній газеті, що видається в Ємені, що «Білий дім отримав послання від президента Саліха, у якому він підтвердив своє небажання повернутися та згоду на передачу влади».

Блок Спільна Рада (JMP) направив делегацію до Саудівської Аравії, щоб обговорити нову версію ініціативи Затоки мирної передачі влади в Ємені. Мабуть, делегація надала родині Саудів Раду революційного командування, яку Блок Спільна Рада хоче створити 17 серпня цього року. Посланець генерального секретаря ООН, Джамал Ібн Умар, який вже багаторазово бував у Ємені, надав своє бачення ситуації в Ємені на основі ініціативи Затоки.

Усі ці ознаки вказують на те, що питання повернення Алі Абдуллаха Саліха до Ємену, який пропагують його послідовники, що надають йому силу, не у його руках. А повернення як пересічного громадянина для нього тяжко, тому що в Ємені багато його супротивників. Він у силах протистояти їм, тільки знаходячись при владі, а без неї йому важко протистояти їм.

Нібито слова міністра з колоній Британської Співдружності, сказані 9 червня, через п’ять днів після того,як Саліх прибув на лікування до Саудівської Аравії, проти якого не вийшов Алі Абдуллах Саліх, проявляються у деяких випадках як те, що «Саліх повинен залишитися в Саудівській Аравії. І тепер ми будемо готуватися до перехідного періоду».

Чи так краще?! Чи з-за кордону будуть призначатися над нами зрадники правителі-агенти? Або існування правителя та знаходження його при владі в ісламських країнах підкріплюється Ісламом, а влада належить Уммі, і вона надає її тому, хто буде правити над нею Ісламом. Всевишній Аллах сказав:

أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ ۚ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْمًا لِّقَوْمٍ يُوقِنُونَ
«Невже вони шукають суду часів неуцтва? Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха для людей переконаних?» (5:50)

Медіа-офіс Хізб ут-Тахрір Ємен
Інформаційний офіс
Хизб ут-Тахрір Ємен
Х.Т.Й. 81
Четвер, 11 рамадана 1432 г.х.  
11/08/2011

Головне меню