Парламент у Ємені намагається зберегти вигляд Корану, нехтуючи при цьому його законами!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 У щотижневій урядовій газеті «ас-Савра» у Ємені від 12 січня (четвер), у № 17228, подається новина під заголовком: «Парламент примушує уряд відкликати усі копії  Корану, які  містять помилки». Приводом  даної рекомендації  з боку парламенту на адресу уряду став звіт спільної комісії, яка складається з двох комітетів – «Закони ісламського права та справедливість» та «вакуфи», де стверджується про наявність помилок  у деяких виданнях Корану. Дане доручення було також відіслано до міністерства культури та компетентних органів, які контролюють організації та структури-організатори  книжкових  виставок, щоб усі вони були  проінформовані  про необхідність контролю  уповноваженою комісією видання Коранів, які потрапляють як  ззовні країни, так і друкуються всередині Ємену. Корани, які містять у собі помилки, були видані у низці країн, про яких у новині нема даних. Дані Корани розповсюджуються по мечетях, бібліотеках та виданнях.

Спроби видати викривлені екземпляри Корану у мусульманських країнах періодично мали  місце, цікаво, що ці спроби  відбуваються  всередині мусульманських країн. А це означає, що режими, які зараз при владі, але які не керували країною тим, що ниспослав Аллах, довели її до такого стану, коли мали місце повна відсутність контролю та халатність у питанні видання Корану, і, якщо б Всевишній Аллах не продовжував зберігати Свою книгу від змін, то правлячі режими втратили б її геть. Хіба мусульман не бентежить подібний стан, що принизився до такого ступеня?!   

Стосовно ж парламенту, то він узяв на себе повноваження виступати у ролі «вищої  законодавчої влади  у  країні»,тоді  як  це не є правом людського роду у цілому – законодавча влада належить виключно Аллаху. Всевишній Аллах каже:

إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ
«Рішення  приймає  лише  Аллах» (12:40)

Також парламент постійно стверджує про взяття лихварських кредитів, тоді як Всевишній Аллах каже:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَذَرُوا مَا بَقِيَ مِنَ الرِّبَا إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ
 «О ті, які увірували! Бійтеся Аллаха та не беріть решту лихви, якщо тільки ви є віруючими» (2:278)

الَّذِينَ يَأْكُلُونَ الرِّبَا لَا يَقُومُونَ إِلَّا كَمَا يَقُومُ الَّذِي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطَانُ مِنَ الْمَسِّ ۚ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُوا إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبَا ۗ وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا ۚ فَمَن جَاءَهُ مَوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّهِ فَانتَهَىٰ فَلَهُ مَا سَلَفَ وَأَمْرُهُ إِلَى اللَّهِ ۖ وَمَنْ عَادَ فَأُولَٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ
 «Ті, які пожирають лихву, відновляться, як відновлюється той, кого сатана спаплюжив своїм  дотиком. Це – тому, що вони казали: «Воістину,торгівля подібна до лихварства». Але  Аллах дозволив торгівлю та заборонив лихварство. Якщо хто-небудь з них після того, як до нього явиться пересторога від Аллаха, припинить, то йому буде прощено те, що було раніше, і його справа буде у розпорядженні Аллаха. А той, хто повернеться до цього, ті стануть жителями Пекла, у якому вони будуть перебувати вічно»  (2:275).

Не зрозумілими є дії парламенту щодо голосування у тих питаннях, де існує незаперечний доказ з боку Шаріату та відомий шаріатський закон, як наприклад, проведення голосування у питанні закриття заводів по виробництву алкогольних виробів, при цьому надаючи урядам, які не правлять тим, що ниспослав Аллах, усіх повноважень. Постійна згода парламенту з тим, що пропонує уряд впритул до прийняття несправедливих рішень. І, нарешті, надання статусу недоторканості (імунітету) для Алі Абдалли Салеха  та його звільнення від судового переслідування. У тому числі і відмова парламенту від контролю уряду та його звіту за огидну діяльність.
 
І після усіх цих дій парламент виступає у якості захисника збереження Корану, при  цьому замовчує, більше того, не промовляє ані півслова в усній формі на бік уряду щодо ігнорування ним законів цієї священної Книги?!

Парламент Ємену, заснований на принципах демократії, ані з ким, окрім залу та більшості, більше не рахується. Нічого святого, окрім вищезгаданої більшості, він більше не має, навіть, якщо мова буде йти про Боже слово.

У дійсності, якщо парламент бажає добра, то він повинен виконувати предписане в обов’язковому порядку Аллахом, не боючись нічиїх засуджень. Він повинен  зруйнувати та об’явити про скасування республіканського режиму правління, вигаданого людиною та встановити праведний Халіфат, за допомогою якого набудуть колишньої слави мусульманські країни та їх населення. А не коїти гріхи один за одним, приймаючи на власний розсуд закони, тоді як подібні рішення повністю належать Аллаху.
 

إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ ۚ أَمَرَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ ۚ ذَٰلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ
«Рішення приймає лише Аллах. Він велів, щоб ви не поклонялися нікому, окрім Нього. Це і є праведна віра, але більша частина людей не обізнана про це» (12:40)

Медіа-офіс Хізб ут-Тахрір
Ємен
Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір
Ємен
№ H.T.Y. 105
Понеділок, 22 Сафар 1433 р.х.
16/01/2012


 

Головне меню