АОРБ: порочна та доведена до відчаю організація, без ознак здорового глузду

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Во ім’я Аллаха Милостивого та Милосердного

 

Повідомлення ЗМІ на цих вихідних знову підняли питання про АОРБ (Австралійська організація розвідки та безпеки) та про її секретну тактику, яку вона використовує проти мусульманської спільноти. Ці повідомлення послідували за аналогічними повідомленнями, які було оприлюднені раніше у цьому місяці, а також за промовою голови АОРБ Девіда Ірвіна, з якою він виступив 24 січня 2012 р. у Сіднейському інституті. В ній він зокрема сказав: «Загроза терору, створеного серед нас», «реальна та знаходиться серед нас». Він також розповів про плани АОРБ вербувати агентів серед мусульман та запевняв у тому, що АОРБ не виступає проти Ісламу.

У відповідь на це ми звертаємо увагу на наступні моменти:

1.Секретна тактика, яку використовує АОРБ проти мусульманської спільноти, не є новою. Залякування, пригноблення, погрози та підкуп людей, перехват приватної кореспонденції та подібні її способи мають місце бути на протязі довгого часу та мусульманські активісти, організації та комітети при мечетях добре проінформовані про це.

2.Порочні способи, до яких вдаються спецслужби та їх постійно збільшувані витрати є сумною реальністю сучасних ліберальних демократій, які опускаються до крайнього тоталітаризму. Це також викриває величезну прірву між риторикою свобод та реальністю пригноблень та несправедливості. Спецслужби Австралії обходяться в 1 мільярд доларів на рік. Лише АОРБ збільшилось у 5 разів за останнє десятиліття. У цьому році АОРБ переїжджає у нову штаб-квартиру у Канберрі, яка коштує 590 мільйонів доларів.

3.Не дивлячись на це величезне збільшення у розмірі та фінансуванні спецслужб, загроза безпеці, згідно з їх власними завіряннями, без сумніву росте, вказуючи на факт провалу політики, що ними виконується. Останні застереження Девіда Ірвінга немовби відлуння вторять словам Кевіна Радда, сказаними у лютому 2012 р. про те, що загроза тероризму не зменшується, а навпаки стає постійною складовою у питанні безпеки Австралії. Насправді, політика західних урядів, яка проводиться під гаслами «війни з терором» лише погіршила положення справ. Такий результат є очікуваним, у той час як внутрішня політика спирається на залякування та виставлення поза законом усієї мусульманської спільноти, так само як і невщухаючі масштаби нелюдяної зовнішньої політики, яка є істинною та першочерговою причиною проблеми.

4.АОРБ повинна отримати урок із досвіду сумнозвісних спецслужб мусульманського світу, чия деспотична політика проти власного народу, відмінна від низької тактики, за якою слідує АОРБ до повсякденних катувань та вбивств, отримала поразку у справі приборкання мусульман. Теперішні народні виступи на Близькому Сході та Північній Африці є свідоцтвом цьому. Мусульмани міцні, дякуючи Ісламу, та спроба зробити його мішенню є необачною та  марною справою.

5. Мусульмани добре розуміють брехливість АОРБ. Ця організація проти Ісламу. Причиною пошуку агентів із мусульман є прикриттям своєї потворної тактики та цілей, а саме використання людей із мусульман з метою їх обдурення. Справи людини кажуть більше її слів. І у даному випадку дії виявляють фальш їх слів. АОРБ не більше ніж інструмент держави, яка виступає проти Ісламу та використовує багато своїх інструментів для придушення Ісламу, щоб полегшити інтеграційну та зовнішню експлуатаційну політику.

6.Ми радимо мусульманам не співпрацювати з АОРБ, так само як і не зустрічатися з ними і не обговорювати з ними будь-які питання, якщо тільки це не вимагається від них законним постановленням. Ми закликаємо мусульман і надалі протистояти дешевій тактиці АОРБ, яка намагається залякати їх з метою  звинувачення у злочині, та відповісти на це найкращим чином – міцніше схопитися за Іслам та бути більш настирливими у вимаганні звіту за беззаконня з боку держави.

Інформаційний офіс Хізб-ут-Тахрір в Австралії
20 лютого 2012

Головне меню