Мусульмани у країнах Скандинавії виражають свою підтримку революції у Сирії та різко засуджують злочини баасівського режиму, пролиття ним невинної крові

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 О п’ятниці, 17.02.2012 року, у столиці Швеції Стокгольмі Хізб-ут-Тахрір у Скандинавії провів акцію протесту перед будівлею сирійського посольства. Окрім цього був організований марш-протест у столиці Данії Копенгагені на підтримку народу Сирії, його повстання проти секулярістського режиму партії Баас у Сирії.  Велика кількість мусульман, після виконання п’ятничної молитви заповнили вулиці датської столиці у напрямі однієї з площ міста «Skt. Hans Torv». На місці натовпи людей скандували «Аллаху Акбар» і вигукували гасла на підтримку благородної революції сирійського народу. Після чого відбулися виступи. До тих, хто зібрався, звернулися оратори з промовою відносно подій, що кояться у Сирії. Вони пояснили шаріатську та політичну позицію відносно того, із чим зіштовхується революційний рух у Сирії ( а це у тому числі і змови, як арабські, так і з боку західного світу).

У словах братів, які звернулися з промовою, було засудження злочинів баасистського режиму у Сирії та підтримка революційного руху сирійського народу проти тиранічного режиму Башара. Брати попередили про можливість західного втручання, і описали такого роду заклики як політичне самогубство, зрада у відношенні до пролитої крові шахідів та усіх тих жертв, які були віддані на цьому шляху. Тим більш, що вимоги та бажання народу Сирії розходяться з інтересами колонізаторських західних країн у регіоні. Брати, що виступали, звернули увагу на те, що західних політиків  не хвилюють життя мусульман, і цьому підтвердження ми знаходимо у їх співпраці, підтримці, захисті тиранічних та злочинних режимів у мусульманських країнах, у число яких входить режим партії Баас у Сирії. Оратори звернулися з критикою на адресу ООН та Ради Безпеки, пояснюючи, що вони не виступили з темою захисту мусульман ані в жодному питанні: ані у сфері безпеки, ані у збереженні життів у Палестині, у Боснії, в Іраку, в Афганістані, у Кашмірі та багатьох інших мусульманських країнах. Більше того, подібного роду організації завжди виступали у якості інструментів для проведення агресії та окупації мусульманських країн.

Також виступаючі підкреслили, що мусульмани у змозі здійснити докорінні зміни, спираючись на власні можливості і сили після того, як Всевишній Аллах їм стане помічником. Сила волі та героїчні жертви, на які пішли жителі Сирії під час благородної революції, достатні у якості прикладу. Якщо б тільки це супроводжувалося щирим рухом озброєних сил мусульманської армії у напрямку усунення одного із найстаріших тиранічних режимів, що в принципі відноситься до усіх інших революційних рухів в інших арабських країнах.

Також виступаючі підкреслили, що благородні революції мусульман, їх героїчні жертви, зокрема у Сирії, не будуть марними, доки люди продовжать наполягати на своєму – усуненні невірного, секулярістського баасистського режиму і замість нього встановлення Ісламського правління, яке утворюється від світогляду ісламської Умми, щоб були досягнуті поставлені перед революцією цілі та вимоги людей.

До завершення заходу протестуючі звернулися з посланням, у якому закликали до озброєних сил в ісламських країнах піднятися і виконати свої прямі зобов’язання – захистити народ Сирії та встановити державу Халіфат. Потім усі разом підняли руки зі зверненням до Аллаха, прохаючи Всевишнього про допомогу жителям Сирії та іншим мусульманам, молячи дати їм перемогу над правителями-гнобителями, тиранами у мусульманських країнах.

Шаді Фаріджа
Представник медіа-офісу ХТ, Скандинавія
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Скандинавія
№ 12 - 01
28 рабі’ уль-авваль 1433 р.х.
20/02/2012

Головне меню