Спростування неправдивої новини

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

На деяких йорданських супутникових телевізійних каналах пройшла звістка про те, що «Хізб ут-Тахрір готується до оприлюднення політичної партії, щоб взяти участь у майбутніх парламентських виборах». Ці телевізійні канали , у першу чергу, повинні були впевнитися у правдивості та точності цієї інформації, пер ніж запускати її до ефіру. Бо щодо новин, які пов’язані з Хізбом, його позиції, можливо дізнатись через заяви Хізбу та його офіційний медіа-офіс, також сам голова медіа-офісу в Йорданії є відомою особою, його координати, адреса та телефон вказані та відомі. Таким чином, не складало особливих зусиль цим каналам ( якщо б вони побажали) впевнитися у достовірності цієї вигаданої новини. Більше того, кожен, хто обізнаний щодо Хізб ут-Тахрір, знає, що така новина не може бути правдивою. Беручи до уваги вищесказане, ми категорично заперечуємо дану новину, та хочемо запевнити у наступному:

По-перше: Хізб ут-Тахрір – це політична партія, ідеологією якої є Іслам. Політика – це сфера його діяльності, а Іслам – його ідеологія. Своєї легітимності він набуває від Ісламу, який наказав утворювати партії, які повинні бути засновані на ісламському світогляді. Через це Хізб, кажучи про його діяльність, не прохає дозволів у режимів, які по суті давно втратили будь-які легітимність. Хізб проводить діяльність по заміні цих режимів та встановленню замість них Ісламської держави. Стосовно отримання у деяких регіонах, де проводить свою діяльність Хізб, так званого «дозволу на діяльність», то це не виходить за межі оповіщення, інформування щодо своєї фактичної присутності на арені. Таким чином, Хізб не потребує дозволу ані у жодної зі сторін, щоб займатися своєю діяльністю. Свої кроки він здійснює, керуючись виключно шаріатським законом.     

    
По-друге: Хізб у своїй позиції відносно прийняття участі у парламентських виборах відштовхується від шаріатського закону стосовно парламентів. Співучасть у законотворчій діяльності парламенту є неприпустимим. Це великий злочин, тому що законодавча влада належить виключно Аллаху. Всевишній каже:


وَأَنِ احْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَن يَفْتِنُوكَ عَن بَعْضِ مَا أَنزَلَ اللَّهُ إِلَيْكَ
 «Суди поміж ними згідно до того, що ниспослав Аллах, не потакай їх бажанням та стережись, щоб вони не відвернули тебе від частини того, що ниспослав тобі Аллах» (5:49).

Таким чином, Хізб ут-Тахрір був та продовжує залишатись політичною партією, яка говорить усе прямо та відкрито. Він не змінює колір ані у своїх політичних заявах, ані при здійсненні політичної діяльності. Хізб не прикривається шаріатськими законами та не викривлює їх, щоб вони співпадали з політичними обставинами часу або відбувалося б витягнення політичних дивидентів, яким б вони не були.

 

По-третє: Хізб ут-Тахрір не вважає прийнятним для себе бути частиною порочного режиму, який будується на неісламському підґрунті. Він закликає усіх мусульман, у тому числі і політичні партії, відмовитися від участі у парламентських виборах, не на підґрунті заперечення закону про вибори, а на підґрунті заборони Шаріатом співучасті людини у законодавчій сфері, а також на підґрунті заборони сприяння режимам, які  уходять на смітник історії, утворюючи їм причини для існування.

Згідно до усього вищевикладеного та до багато чого іншого, вищезгадана новина є абсолютною брехнею та недостовірною. На цьому підґрунті і притягується ваша увага.


Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Йорданія
№ 33/28
Субота, 28 Шавваль 1433 р.х.
15/09/2012

 

 

Головне меню