Халіфат – це істинні зміни, які дозволять жінкам у Ємені жити у процвітанні

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Британська гуманітарна оранізація Оксфам видала доповідь під назвою «Ми досі чекаємо змін». У цій доповіді організація виражає стурбованість погіршенням положення жінок в Ємені порівняно з періодом, який передував народним протестам, в наслідок яких був усунутий президент Алі Абдуллах Салех. У доповіді вказується на зростаючу гуманітарну кризу, від якої страждають усі райони Ємену.

Агенство вказало, що 4 із 5 жінок Ємену кажуть про те, що умови їх життя погіршилися за останні 12 місяців, а чверть єменських жінок у віці віж 15 до 49 років страждає від недоїдання.

Погіршення положення жінок у Ємені після усунення Алі А. Салеха вказує на те, що революція не досягла своєї мети. Гірка правда полягає у тому, що те, що сталося – це  зрада по відношенню до жертв та зусиль народу Ємену, оскільки теперішній президент Ємену нічим не відрізняється від колишнього. Революція не досягла того, чого від неї чекає народ Ємену, і зокрема його жінки: збереження гідності, розквіт подалі від злиднів, голоду та небезпек. Ємен, який раніше називали «Щасливим Єменом» з вини своїх правителів перетворився на «Бідуючий Ємен», тому що вони чинять тяжкі злочини, експлуатують народ, грабують його та пригноблюють, а також вводять у залежність від західних невіруючих окупантів.

На тлі гуманітарної кризи, яка загрожує половині населення Ємену голодомором, гуманітарні організації разом із групою «Друзі Ємену» зібралися на зустрічі у Нью-Йорку і закликали країн-донорів надати термінову допомогу Сані. На додаток, гуманітарні організації зазначили, що сумма 585 мільйонів долларів, надати яку закликала ООН з метою задоволення термінових потреб, не складає навіть половини необхідної сумми і складає всього лише 4% від тієї, яку країни обіцяли надати на конференції в Єрріяді.

Ємен подібний до будь-якої іншої країни, яка не керується Ісламом. У цій країні жінки позбавлені своїх основних прав на життя в безпеці, розквіті та спокої. Народ Ємену і зокрема його жінки, будуть насолоджуватися гідним життям лише після того, як виконаються закони Ісламу у вигляді всеосяжної системи для життя. Іслам гарантує жінкам та їх дітям засоби для існування, житло, одяг, їжу та це гарантовано державою, а також на додаток до цього гарантована безпека, освіта та медицина. Істинним рішенням цієї проблеми, за якого відбудуться істинні зміни, є встановлення держави Халіфат, яка є обіцянкою Аллаха і доброю звісткою Його Посланця ﷺ.

Всемогутній Аллах ﷻ сказав:


وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئً ۚ وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ
 «Аллах обіцяв тим із вас, які увірували та чинили добрі діяння, що він обов’язково зробить їх намісниками на землі, подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він обов’язково надасть їм можливість дотримуватися своєї релігії, яку Він схвалив для них, і замінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями». (24:55).

Доктор Назрін Наваз
Член центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір.
Вівторок, 23 Зулькада 1433
9 Жовтня 2012

 

Головне меню