Чи є межа брехливій політиці афганського уряду?

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Міністр іноземних справ Афганістану Залмаі Рассуль провів зустріч із Держсекретарем Хілларі Клінтон. На зустрічі обговорювалося питання створення нової комісії, чиїм завданням буде розробка майбутніх зв’язків між США та Афганістаном після виводу війська Америки та НАТО у кінці 2012р.

Посол Афганістану у США Екліл Хакімі очолить афганський бік. Але о четвер 4 жовтня 2012р. президент Афганістану Хамід Карзай заявив, що Вашингтон не збирається захищати Афганістан від пакистанських обстрілів, не дивлячись на те, що обидва боки уклали довгострокову угоду про стратегічну співпрацю. Також він додав: «На основі цієї домовленості, за наявності загрози для Афганістану з боку будь-якої країни, Америка виступить на боці Афганістану для захисту його кордонів. Але вони (офіційні особи) заявили, що повідомлення, які були озвучені ЗМІ та силовими структурами країни, не відповідали дійсності».

Вчорашня заява Залмаі Рассуля у Вашингтоні, з одного боку, і сьогоднішня заява Хаміда Карзая, з іншого, є явним доказом шахрайської та лицемірної природи маріонеткового афганського уряду. Вони осуджують мовчанку США на обстріли з боку Пакистану і заявляють, що США не дотримується афгансько - американської стратегічної угоди. У чому сенс цієї угоди? В такому положенні, звісно, немає жодного сенсу у підписанні другої угоди, якщо лише не для подальшого продажу ісламських земель. Ми не повинні забувати, що уряд Пакистану сам є маріонеткою США, і не видається можливим, щоб вони зробили, навіть, найменший політичний крок без американської згоди. Тому метою цього артилерійського обстрілу є введення в оману власного народу, з тим, щоб він повірив, що уряд проти США.

Цим Карзай бажає обдурити народ Афганістану, створивши видимість того, що він виступає проти США. Але фактично інтереси США його хвилюють більше, аніж інтереси мусульман Афганістану. Більше того, у суперечність вимогам ісламських законів, він намагається продовжити гегемонію США шляхом розміщення у цій частині ісламських земель постійних американських військових баз і підписання угоди про безпеку.

Тому мусульманський народ Афганістану повинен усвідомлювати глибину зловісної та диявольської політики США. Адже Америка не покинула ті країни, які вона окупувала після Другої Світової Війни, а залишилась під приводом стратегічних угод та домовленостей щодо спільної безпеки. Мусульмани та моджахеди Афганістану не повинні обдуритися тенетами, розкинутими афганським урядом за допомогою таких дій, тому що Аллах ﷻ розцінив таку дружбу з невірними як гріх, назвавши її кволою сіттю павука.

مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِن دُونِ اللَّهِ أَوْلِيَاءَ كَمَثَلِ الْعَنكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَيْتًا ۖ وَإِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنكَبُوتِ ۖ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ
 «ТІ, які взяли собі покровителів та помічників окрім Аллаха, подібні до павука, який зіткав собі домівку. Воістину, найкволіше житло – це житло павука». Якщо б вони лише знали!» (29:41).

Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір в Афганістані.

 

Воскресіння, 28 Зулькада 1433
14 Жовтня 2012


Головне меню