Про ініціативу Всезагальної спілки туніських робітників

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Після нашого ознайомлення з цією ініціативою та інформаційним галасом, який супроводжував її, де ця ініціатива називалася то об’єктивною, то рятівною, ми спостерігаємо наступне:

1 –Спілка працівників за своєю природою та реальністю не може розбирати питання, які стосуються сутності політики, як модель правління та модель суспільства, зовнішня політика, позиція у відношенні до ісламського шаріату та способу керування мечетями. Оскільки у такому випадку від його імені буде проводитися прихована політика тих, хто привселюдно зазнав поразки у політиці, після чого прагне через робітників та їх клопоти отримати бали на свою користь.
 
2 –Якщо Спілка стверджує, що зайнята суспільною працею, то це добре. Але де вона була у часи насилля та диктатури, особливо у дев’яностих роках, про що мається більше ніж достатньо документів? І чому вона відмовляється від вимоги звіту після революції?
 
3 –До того, як здійснювати ініціативи, необхідно оприлюднити корупційні справи потенційно можливих керівників. Ми маємо на увазі знакових політиків, партії та профспілки, оскільки не буде розумнім, щоб корупціонери очолили реформи. Корупція у політичних колах найбільш небезпечна, адже це стосується керівництва та лідерства.
 
4 –Післяреволюційні ініціативи та бурхливе прагнення до радикальних змін не може відбуватися шляхом надання яких-небудь форм із відновлення старої огидної капіталістичної системи, яка влаштована на відділенні релігії від життя. Це – є злочин проти акиди, ідеї, фікху, історії та культури. Як ми спочатку можемо нейтралізувати та стримувати силу в Уммі, а потім чекати від неї потужного стимулу, руху та творення?

5 –Першою за хоробрістю реформою буде здійснення контролю, викриваючи пропозиції, які ворожі у відношенні до Умми (до її акиди та шаріату), а також розкриваючи усі види зради та пов’язаність з іноземцями. Цим самим Умма знов набуде свою індивідуальність та своє благо.

6 –Сфера трудової зайнятості та система праці у цілому, повинна підпасти під зміни, щоб праця стала завіреною угодою та гарантованим правом у суді, єдиному вповноваженому органі, який зобов’язує обидва боки дотримуватися домовленості. При цьому профспілки можуть бути не інакше як представниками робітників у суді.

7 –Відкритий заклик до усіх щирих особистостей у політичних колах та у профспілках до прояву більшої хоробрості та більшої правдивості стосовно ідеології Умми (Ісламу) шляхом застосування її блискучої законодавчої енергії, здатної вирішувати проблеми. Завадою тут будуть лише вороги Умми та її релігії, відносно чого у нас мається достатній досвід.


وَاللَّهُ وَرَسُولُهُ أَحَقُّ أَنْ يُرْضُوهُ إِنْ كَانُوا مُؤْمِنِينَ
 «Але для них було б краще, якщо лише вони є віруючими, шукати вдоволення Аллаха та Його Посланця» (9:62).

8 - Закликаємо в об’єктивних межах та без усіляких умов, до поглибленого обговорення важливіших проблем зі зверненням у цьому до суспільної думки, що є більш значущим.

Ріда Бельхадж
Голова інформаційного офісу ХТ,
Туніс
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Туніс
№ Х.Т.Т. 12/41
Вівторок, 29 Зу аль-Каада 1433 р.х.
15/10/2012

 

Головне меню