Ганьба, і яка ганьба! Цей дружній лист найворожішим людям у відношенні до мусульман!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Це не перший випадок, коли євреї навмисно публічно розголошують лист, відправлений їм від президента Мурсі. Вони вчинили так  два місяці назад, коли  надали  засобам масової  інформації привітального листа, який Мурсі відправив президенту єврейської  держави з нагоди їх свят. Не дивлячись на той шок, який викликав свого часу цей лист у мусульманських масах в загалом, і серед єгиптян зокрема, і навіть те, що відправку цього листа повністю заперечували на офіційному рівні, однак радники президента Мурсі не отримали уроку з помилки з першим листом і до кінця не зрозуміли те, що ми живемо у постреволюційній державі, і що важливішими причинами виступу проти усунутого Мубарака стало те, що він був дешевим агентом єврейської держави. Чи хоче президент постреволюційної держави повторення цього у своєму народі?!

Жоден у самому Єгипті і за його межами абсолютно не в змозі  собі уявити, що президент Мурсі стане звертатися до президента держави, яка є загарбником першої з двох кібл, третьої святині та місця нічної подорожі Посланця (мир йому та благословення), словами «Любий мій друже», а наприкінці  листа підпишеться словами «Ваш вірний друг», «Бажаю для Ізраїлю щасливого існування»! У зв’язку з цим є безглуздими виправдання прес-секретаря президента Ясір Алі, кажучи, що «формулювання дипломатичних звернень є всього лише протокольною формальністю» і  що «формулювання звернень міністерства іноземних справ Єгипту у питаннях стосовно призначення нових послів є єдиною та ні для кого немає розбіжності в цьому». Ми  не хотіли б, щоб президент Мурсі – представляючи революцію, яка відбулася для того, щоб зруйнувати політику колишнього режиму, у його прояві симпатії та ввічливості до євреїв усілякими висловами – приймав подібну дружню позицію у відношенні до президента держави  євреїв, які є найбільш ворожими людьми у відношенні до віруючих.

22 жовтня, виказуючи своє обурення цим зверненням Шимону Пересу, подав у відставку лідер руху «Брати мусульмани» в Олександрії Ахмад аль-Хамраві, який входив до складу цього руху близько 28 років. Можливо, у його відставці присутня деяка втіха для людей у тому, що є ті, хто критикує дії президента і заперечує проти них із самого руху «Братів мусульман», після того як основною турботою членів цього руху було виправдання усього, що виходить від президента, навіть, якщо це явно суперечить шаріатському закону, починаючи зі вшанування міжнародних угод, виправдання відсоткового кредиту від МВФ, і завершуючи цим ясним листом! У своїй відставці Ахмад аль-Хамраві сказав: «Ми думали, що лише Хосні Мубарак з його бандою були зрадниками та агентами сіоністів та американців. Однак стало зрозумілим, що коло зрадництва ширше. Якщо Мубарак був скарбом Ізраїлю, то Мурсі, як він написав це своєю рукою, є вірним другом сіоністів».

Останнє, що ми хочемо сказати президенту Мурсі: невже не було необхідним замість того, щоб відправляти до цієї загарбницької держави свого посла – який обмінюється там привітаннями з піднятими у руках бокалами – направити туди військо Салах ад-Діна?! Люди чекали від пост революційного Єгипту закриття ізраїльського посольства у Каїрі та анулювання Кемп-девідських угод. Вони чекали, що ти повернеш Єгипту його авторитет, його повагу та керуючу роль у регіоні та у світі.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاءَ تُلْقُونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ كَفَرُوا بِمَا جَاءَكُم مِّنَ الْحَقِّ يُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَإِيَّاكُمْ
 «О ті, які увірували! Не беріть ворога Мого та ворога вашого своїм покровителем та помічником. Ви відкриваєтеся їм з любов’ю, хоча вони не вірують в істину, яка явилася вам». (60:1).


Шаріф Зайд
Голова медіа офісу ХТ, Єгипет.
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Єгипет
№ 12/41
Понеділок, 06 Зу аль-Хиджа 1433 р.х.
22/10/2012

Головне меню