Невже не настав час шукати справжнього захисту для свого життя, у той час як ви наражаєтеся на випробування один чи два рази на рік?

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

По закінченні кількох днів після ухвалення антитерористичного закону яскраво помітні його наслідки: загони GSU, ATPU та поліції вбили двох людей 28 жовтня о суботі. Один із них – це 44 річний Умар Фарадж, відомий у Момбасі за чудове читання Корану. Умара було жорстоко вбито. Йому вистрілили у голову, а потім його тіло викинули з вікна! Також було серйозно поранено його дружину. Поліція здійснила штурм дому Умара, вибила двері та закидала приміщення шашками зі сльозогінним газом, запах якого було відчутно навіть о 10 годині наступного дня. У відповідь на цю жахливу подію Хізб ут-Тахрір у Східній Африці бажає розтлумачити наступне:

1. Зло, вчинене у відношенні наших братів та тих, хто був до них, викриває для нас жорстоку та нелюдську сутність антитерористичного закону, який закликаний перетворити життя мусульман у життя повне страху, коли вони будуть почувати себе подібно до біженців із сусідньої країни. Вбивства, кількість яких зростає щодня, порушують права людини та не санкціоновані судовою системою Кенії. Очевидним є те, що цей дискримінаційний закон спрямований проти мусульман, хоча спочатку мав на увазі війну проти терору. До сьогодні жодна організація з прав людини не виступила із заявою з цього питання, так як і жодне ЗМІ не освітило дану подію. Очевидним є те, що ЗМІ допомагають уряду у його брехливій війні проти мусульман. Адже, якщо це не так, то чому держава змушує їх мовчати, окрім тих, кому дано право говорити?

2. Сьогодні стало очевидним, що війна з терором приймає новий оберт, який полягає у застосуванні сили проти «терористів», у той час як раніше їх переслідували лише у судовому порядку. Слід пригадати те, що багато мусульман вже втратили життя, не дивлячись на те, що їх справи іще знаходяться у судах в очікуванні вироків. Сумним є те, що до цього часу спецслужби не оприлюднили жоден звіт із результатами розслідування вбивства хоча б одного мусульманина.

3. Ухвалення цього закону відбулося під тиском західних країн, зокрема Америки. Нагадаємо, що за декілька днів до його ухвалення Америка звернулася до Кенії та попередила про можливість втрати мільярдів доларів американських банків у випадку відмови ухвалення закону. Отже, у світлі того, що у світі немає жодної держави, яка здатна не підкорятися Америці, було очікуваним поспішне ухвалення закону, тим самим приносячи мусульман у жертву! Дивним виглядає те, що люди, які називають себе лідерами та палкими захисниками Ісламу, брали участь у нещодавній зустрічі, яка внесла свій внесок в ухвалення несправедливого закону!

4. Ця несправедливість, яка чиниться у відношенні мусульман у Кенії, є всього лише частиною тієї несправедливості, з якою стикаються мусульмани, подібно до боротьби з носінням хіджабу у школах,  судами кадіїв та іншим. Усе це є прикладом несправедливості, яка є частиною війни з терором, яка очолюється Америкою та Британією по усьому світу. Мусульмани у Пакистані, Британії та Ємені, де подібні закони були ухвалені раніше, вже стикнулися з подібною несправедливістю. Хізб ут-Тахрір розглядає цю деспотію як свідоцтво ідейного провалу західної ідеології, яка вдалася до використання зброї заради свого захисту від встановлення справедливої ідеології Ісламу.
 
Шабані Мваліму
Офіційний представник
Хізб ут-Тахрір у Східній Африці.
Середа, 15 Зульхиджа 1433
31 Жовтня 2012

Головне меню